Sterilet, pilulă, prezervativ. Opțiunile de contracepție sunt multe și variate. Ele se adresează adesea femeilor, chiar dacă contracepția masculină a fost studiată de mult timp și cercetările avansează. Știați, de exemplu, că studiile privind injecțiile contraceptive pentru bărbați au trecut deja de faza a treia a testelor cu mare succes: peste 97% eficienta? Sunt luate în considerare și alte mijloace, inclusiv pilula contraceptivă masculină. Acestea fiind spuse, există deja o opțiune, cunoscută ca fiind permanentă, dar potențial reversibilă: vasectomia. Iata 6 lucruri pe care poate nu le-ați știut despre contraceptie!
Pastilele contraceptive pot reduce libidoul
Contraceptivele orale au un impact asupra volumului creierului femeilor și mai ales asupra hipotalamusului. Aceasta este zona care produce hormoni și ajută la reglarea funcțiilor esențiale, cum ar fi temperatura corpului, apetitul, dorința sexuală, ciclurile de somn și ritmul cardiac.
Puteți opta pentru sterilet din cupru
Hormonii nu sunt singura opțiune contraceptivă. Stiati acest lucru despre contraceptie? Există, desigur, prezervativul, feminin și masculin. Dar și steriletul din cupru. Metalul face ca sperma să fie inactivă și acționează asupra peretelui endometrial împiedicând implantarea ovulului. Desi este plasat mai ales la femeile care au avut deja un copil, acum acesta este accesibil tuturor. Există, de asemenea, un sterilet hormonal, care nu trebuie confundat cu cel de cupru.
Vărsăturile și greața scad eficacitatea pilulei
Este indicat pe prospectul pilulei: vărsăturile la scurt timp după administrarea pilulei sau diareea severă pot afecta efectele pilulei. Dacă ați vărsat la mai mult de patru ore după ce ați luat pastila, comprimatul a fost absorbit de corp și, prin urmare, sunteți protejata. Cu toate acestea, dacă ați vărsat în decurs de patru ore de la administrarea pilulei, nu mai sunteți protejata. Prin urmare, este recomandabil să luați un alt comprimat.
Contracepția poate fi permanentă
Pe partea masculină, este vorba despre o vasectomie. Poate fi definitiva, dar poate fi și reversibila! Pe partea feminină, se numește „legarea trompelor” și se realizează prin sigilarea trompelor uterine care transportă ovulele din ovare către uter. Ambele tehnici necesită intervenții chirurgicale.
Contracepția masculină există deja
Studiile clinice privind contracepția masculină sunt deja foarte avansate. Cercetătorii au dezvoltat o injecție care ar opri producția de spermă. Studiile clinice de fază 3 ale acestui medicament au demonstrat eficacitatea la 97,3%. Stiati acest lucru despre contraceptie? Această injecție ar fi eficientă timp de 13 ani și reversibilă. Sunt în curs alte studii, în special cu privire la producerea unui gel contraceptiv masculin, pe bază de progestativ, care ar avea o acțiune de blocare asupra testosteronului.
Contracepția naturală nu este întotdeauna de încredere
Numărați zilele, vă evaluați temperatura, practicați retragerea sau abstinența parțială. Există multe așa-numite metode naturale de contracepție. Dar eficiența lor nu este garantată. Rata eșecului ar fi chiar între 17 și 20%. Dacă estimăm că un ciclu durează 28 de zile, cu o ovulație la mijloc, fiecare organism este diferit și greșelile sunt frecvente.