Prima pagină » National » Contracepția masculină: o injecție eficientă peste zece ani
Contracepția masculină: o injecție eficientă peste zece ani

Contracepția masculină: o injecție eficientă peste zece ani

01 oct. 2020, 19:02,
în National

Nouă speranță pentru contracepția masculină. Cercetătorii indieni au dezvoltat o formulă injectabilă care ar fi eficientă timp de 13 ani.

Cercetătorii de la Indian Council of Medical Research (ICMR) au anunțat că au dezvoltat o metodă de contracepție injectabilă masculină. Este nevoie de o singură injecție pentru a fi protejat timp de 13 ani.

Metoda se numește RISUG pentru inhibarea reversibilă a spermei sub îndrumare. Injecția se face sub anestezie locală, direct în canalul deferent, care produce spermă. Produsul utilizat este stiren maleic anhidru dizolvat în dimetil sulfoxid. Rolul său: de a bloca mișcarea spermei.

În prezent, singurele metode contraceptive masculine sunt prezervativele și vasectomia, care este permanentă.

Un alt avantaj major este că această nouă metodă este reversibilă. Dacă pacientul dorește în cele din urmă să procreeze, este nevoie doar de o a doua injecție pentru a inversa efectele.

„Studiile au fost finalizate, inclusiv faza 3 a studiilor clinice extinse, pentru care au fost recrutați 303 de solicitanți, cu o rată de succes de 97,3%”, a spus dr. RS Sharma, intervievat de The Hindustan Times.

În 82,7% dintre participanții la studiu, azoospermia s-a dezvoltat în luna următoare, pentru 17,3% a durat trei până la șase luni. Mai mult, nu au fost raportate efecte secundare semnificative în timpul studiilor.

Produsul așteaptă acum aprobarea din partea controlorului general al medicamentelor din India. Dacă îl primește, ar putea fi comercializat la începutul anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *