Prima pagină » Local » Contrabanda e în floare la Iași! O ieșeancă, pedepsită după ce a fost prinsă cu mii de țigări aduse de peste Prut (Exclusiv)
Contrabanda e în floare la Iași! O ieșeancă, pedepsită după ce a fost prinsă cu mii de țigări aduse de peste Prut (Exclusiv)

Contrabanda e în floare la Iași! O ieșeancă, pedepsită după ce a fost prinsă cu mii de țigări aduse de peste Prut (Exclusiv)

18 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Contrabanda e în floare la Iași. O femeie a fost pedepsită după ce a fost prinsă cu mii de țigări aduse de peste Prut. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o pe Mariana Andrei la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă. În plus, femeie a fost obligată să achite suma de 15.758 de lei către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală drept despăgubiri

Contrabanda e în floare la Iași! O ieșeancă, pedepsită după ce a fost prinsă cu mii de țigări aduse de peste Prut. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o recent pe Mariana Andrei la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că provin din contrabandă. În plus, femeie a fost obligată să achite suma de 15.758 de lei către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, drept despăgubiri. Pe lângă aceasta, instanța a dispus confiscarea a mii de țigări descoperite asupra femeii.

„Inculpata Mariana Andrei va presta timp de 60 de zile lucrătoare o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi sau în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Contrabanda e în floare la Iași. O femeie prinsă cu mii de țigări

De remarcat este faptul că sentința emisă de prima instanță în acest caz nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul Marianei Andrei a început pe data de 13 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzația de deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că provin din contrabandă.

„În intervalul 5 aprilie-30 august 2018, inculpata a deţinut ţigări provenind din contrabandă. Astfel, pe 5 aprilie 2018, în jurul orei 7:00, inculpata a deţinut o cantitate de 200 de pachete cu ţigări de diferite mărci, ambalate în 20 de cartuşe a câte 10 pachete, provenind din contrabandă, fiind prinsă în flagrant în apropierea unei pieţe din Iași. Pe 18 aprilie 2018, în jurul orei 6:00, inculpata a deţinut, într-un autoturism ce era parcat în apropierea unei pieţe din Municipiul Iași, 451 de pachete de ţigări de diferite mărci (160 de pachete marca «Ashima», 100 de pachete marca «Ritm», 80 de pachete marca «Winston», 101 de pachete marca «Plugarul», respectiv 10 pachete marca «Marble») provenind din contrabandă”, au notat procurorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanca Mariana Andrei prinsă pe picior greșit de oamenii legii

Anchetatorii au mai afirmat că, pe data de 30 august 2018, Mariana Andrei a deţinut şi transportat cu un autoturism marca Dacia un număr de 1.125 de pachete cu ţigări, mărcile «Marble» şi «Plugarul» provenind din contrabandă. Totul a pornit de la o acțiune a polițiștilor ieșeni de pe data de 5 aprilie 2018, din jurul orei 7:00. Atunci, membrii unui echipaj din cadrul IPJ Iaşi-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au prins-o în flagrant pe femeie.

De altfel, în cursul judecăţii, Mariana Andrei (48 de ani) a depus la dosar un înscris prin care a precizat că vrea să recunoască săvârşirea faptei. Aceasta a adăugat la audieri că a cumpărat țigările din Piaţa Agroalimentară CUG, plătind 85 de lei pe un cartuş, pentru a le revinde, deoarece nu are alte surse de venit. Chiar dacă, periodic, diferite persoane sunt prinse în flagrant, contrabanda e în floare la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *