Prima pagină » Local » Continuă transferurile la Politehnica Iași: Sorin Bușu și Joseph Mensah vor semna cu gruparea din dealul Copoului

Continuă transferurile la Politehnica Iași: Sorin Bușu și Joseph Mensah vor semna cu gruparea din dealul Copoului

11 sept. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Local

Continuă transferurile la Politehnica Iași, jucătorii Sorin Bușu și Joseph Mensah fiind așteptați să semneze cu gruparea din dealul Copoului.

Fundașul stânga Sorin Bușu, în vârstă de 31 de ani, și-a reziliat angajamentul cu FC Hermannstadt și a venit liber de contract în Copou. De-a lunugul carierei, Sorin Bușu a mai jucat la formațiile FCU Craiova, FC Caracal, Jiul Petroșani, Gaz Metan CFR Craiova, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, FC Caransebeș, FCSM Baia Mare, CSM Rm. Vâlcea, Pandurii Tg. Jiu și Gaz Metan Mediaș.

Ghanezul Joseph Mensah, în vârstă de 26 de ani, a evoluat până acum la formația israeliană Bnei Yehuda Tel Aviv. Acesta a mai jucat în Liga I la Sepsi Sf. Gheorghe, în sezonul 2018-2019, marcând pentru formația covăsneană 3 goluri în 26 de meciuri. Mensah a mai jucat în carieră la echipele Liberti Professionals (Ghana), Slavia Praga (Cehia), Horsens (Danemarca) și Istanbulspor (Turcia).

Continuă transferurile la Politehnica Iași

Zilele trecute, Politehnica Iași a anunțat că mijlocașul ofensiv Andreias Calcan a ajuns la o înțelegere cu gruparea din dealul Copoului. Jucătorul a venit de la formația maghiară Ujpest a trecut cu bine testele medicale și a semnat pe doi ani cu Politehnica Iași.

În luna ianuarie a acestui an, Andreias Calcan s-a transferat de la Viitorul Constanța la Ujpest, în Ungaria, pentru suma de 100.000 de euro, dar s-a despărțit de echipa maghiară pentru a veni liber de contract la Politehnica Iași. Andreias Calcan a semnat pe doi ani cu Poli Iași, din postura de jucător liber de contract.

În cariera sa, Calcan, 26 de ani, a mai jucat în România la formațiile Universitatea Cluj și CSM Rm. Vâlcea, iar între anii 2016 și 2019 a evoluat la echipele olandeze Willem Tilburg, Dordrecht și Almere City, înainte de a ajunge la Viitorul. Andreias Calcan are și patru selecții la echipa națională de tineret.

Calcan are în palmares o Cupă și o Supercupă a României cu FC Viitorul, precum și jocuri în calificările Ligii Europa. Andreias a marcat 23 de goluri în 164 de partide oficiale. Calcan ar putea debuta sâmbătă, în partida pe care Politehnica Iași o va juca acasă cu Gaz Metan Mediaş, în etapa a III-a a Ligii I de fotbal. Debutul fostului internaţional de tineret depinde şi de primirea cărţii verzi a fotbalistului.

„Este o nouă provocare pentru mine, o nouă aventură. Îmi doresc din tot sufletul să muncesc și să lupt pentru îndeplinirea obiectivelor cu echipa, apoi pentru obiectivele individuale. Daniel Pancu este un antrenor tânăr, din noua generație, am văzut că antrenamentele sunt foarte frumoase, atmosfera e foarte bună și asta e cel mai important”, a declarat Andreias Calcan după semnarea contractului cu Politehnica Iași.

Alexandru Zaharia, trimis la Aerostar Bacău

Atacantul Alexandru Zaharia a fost împrumutat pentru un an în Liga a II-a, Aerostar Bacău. În contract există însă o clauză prin care jucătorul se poate întoarce în iarnă în Copou, la solicitarea Iaşului. Gruparea din Copou a semnat zilele trecute contractul cu atacantul Dzenan Zajmovic, în vârstă de 25 de ani. Durata înţelegerii este doar pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă un an. Bosniacul îi va face concurență lui Andrei Cristea, în vârstă de 36 de ani.

Ieșenii au decis să-l lase pe Zaharia în Liga a II-a pentru a avea meciuri, în ocndițiile în care la Politehnica iași ar fi avut șanse mici să joace, ps postul său fiind Andrei Cristea şi bosniacul Dzenan Zajmovic, adus recent de la Zeljeznicar Sarajevo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *