Prima pagină » Actualitate » Continuă teroarea de la Evergreen. Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a apelat, din nou, la metode mafiote pentru intimidarea locatarilor: „Ne-a pus clauza de 1.000 de euro, să nu vorbim”
Continuă teroarea de la Evergreen. Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a apelat, din nou, la metode mafiote pentru intimidarea locatarilor: „Ne-a pus clauza de 1.000 de euro, să nu vorbim”

Continuă teroarea de la Evergreen. Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a apelat, din nou, la metode mafiote pentru intimidarea locatarilor: „Ne-a pus clauza de 1.000 de euro, să nu vorbim”

31 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Actualitate

Continuă teroarea de la complexul Evergreen Towers. Afaceristul Ciprian Ciubotariu a apelat la metode mafiote pentru a-și intimida locatarii

Scandalurile din complexul construit de Ciprian Ciubotariu par fără sfârșit. Disperați din cauză că afaceristul le-a sistat, din nou, furnizarea apei în locuințe, locatarii au cerut disperați ajutorul Consiliului Local. Constructorul încearcă să îi oblige pe locatari să semneze un acord cu o societate pe care tot el o controlează pentru furnizarea apei în blocurile C1 și C2. Locatarii au câștigat în instanță procesul prin care Ciprian Ciubotariu este obligat să dea drumul la robinete, însă, deși există o hotărâre definitivă, acesta nu dorește să o pună în aplicare.

Continuă teroarea de la Evergreen! Locuitorii din complex au intervenit în ședința de Consiliu Local

Disperați din cauză că, de la începutul lunii august 2024, Ciprian Ciubotariu a sistat furnizarea de apă, locatarii din complexul Evergeen au luat cuvântul în ședința ordinară de ieri, 30 august 2024. Ana Maria Catană a spus că dezvoltatorul complexului sfidează pe toată lumea, iar din cauza sistării abuzive a apei, oamenii sunt nevoiți să care sute de litri de apă în bidoane.

„Sunt locuitor al complexului Evergreen Towers din 2021, de când s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare. Noi am fost de bună credință și am semnat acele contracte de vânzare-cumpărare fără să știm că părțile comune nu sunt incluse în cota-parte indiviză, conform codului civil. Domnul dezvoltator nu este la prima abatere de acest gen. De Crăciun, ne-a luat apa pentru trei săptămâni – la 15 grade pentru familii cu copii mici. Înainte de Paște, a reziliat contractul cu ApaVital unilateral și am stat 35 de zile fără apă. Acum, de pe 7 august 2024, a închis iar apa. În luna iunie 2024, în urma intervenției dumneavoastră, domnul dezvoltator ne-a furnizat apă printr-o instalație, care este ilegală, conform celor constatate de Poliția Locală. În momentul în care s-a emis autorizația de construire, s-a emis și pentru acea instalație de alimentare cu apă. Dumnealui (n.r. Ciprian Ciubotariu) a tăiat instalația de apă din complex și a vândut instalația unei alte societăți, care și-a creat o instalație paralelă, obligându-ne să semnăm un acord prin care ni se cereau daune de 1.000 de euro dacă vom face public acel acord. Mai mult, el are obligația, conform legii și după cum a hotărât și instanța, pentru că avem două ordonanțe definitive și executorii și dumnealui nu vrea să se supună, că dezvoltatorul, până la înființarea asociației de proprietari, este singurul care poate să aibă contract încheiat cu ApaVital și să furnizeze apă. Domnul ne sfidează, ne râde în nas, ne obligă să plecăm, să vindem. Noi ce ar trebui să facem în condițiile în care legea este de partea noastră? Cum am putea trăi la 40 de grade fără apă în casă? Sunt nevoită să merg la părinți, la bunici, la 100 de kilometri, să car bidoane de 10 litri. Weekendul trecut am cărat 130 de litri de apă. Vi se pare normal?” a spus Ana Maria Catană, locatar al complexului Evergreen.

Primarul Mihai Chirica: „Este o problemă cu plata utilităților”

Edilul Iașului, Mihai Chirica, cunoaște situația celor din complexul Evergreen și a transmis că problemele sunt cauzate de faptul că locatarii care au cumpărat apartamente în noul cartier nu au cumpărat și părțile comune ale imobilelor.

„Am avut o descindere acolo, din perspectiva documentelor pe care le-au analizat colegii noștri, inclusiv cu Poliția Locală lucrurile au fost complicate de la început, prin acordurile de vânzare-cumpărare. Din păcate, ori notarii, ori ei, ori toți, împreună, nu au fost foarte atenți, că nu și-au cumpărat și părțile comune, ceea ce le-a făcut imposibilă constituirea asociației de proprietari. Decizia judecătoriei trebuie să fie prin utilizarea părților comune. Avem o corespondență și cu investitorul, și cu ceilalți. E o problemă și cu plata utilităților. Nu e singurul caz în care s-au cumpărat locuințe, nu s-au luat părțile comune, nu s-a avut grijă la branșamente, branșamentele făcute acolo sunt într-o organizare de șantier pe numele celui care a făcut construcția. El a transferat utilitățile pe o altă firmă, pentru a nu amesteca cu firma care construiește. O parte și-au plătit utilitățile și li se furnizează apă, altă parte nu primesc apă din cauza faptului că au intrat într-un litigiu. Noi suntem alături de dumneavoastră. Noi vrem să vă sprijinim”, a declarat Mihai Chirica,

Rămâne de văzut care va fi finalitatea situației și cum vor reuși locatarii din complexul Evergreen să rezolve problema sistării apei din locuințe.

Amintim faptul că, în complexul Evergreen, au mai fost scandaluri. Anul trecut, proprietarii s-au trezit că au de plătit facturi foarte mari. Ciprian Ciubotariu a inventat un regulament prin care aceștia trebuiau să aibă grijă de jardinierele din balcoane. În caz contrar, ar fi fost amendați cu 500 de euro. Ulterior, afaceristul le-a propus altă înțelegere, prin care fiecare proprietar poate să-și întrețină propria jardinieră fără să plătească firma specializată, dar, în continuare, să permită accesul în apartamente pentru verificări.

Continuă teroarea de la complexul Evergreen Towers. Afaceristul Ciprian Ciubotariu a apelat la metode mafiote pentru a-și intimida locatarii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *