Prima pagină » International » Continuă seria incidentelor aviatice. Două persoane au murit după explozia anvelopei unui avion Boeing 757
Continuă seria incidentelor aviatice. Două persoane au murit după explozia anvelopei unui avion Boeing 757

Continuă seria incidentelor aviatice. Două persoane au murit după explozia anvelopei unui avion Boeing 757

27 aug. 2024, 23:20,
în International

Doi angajați ai companiei americane Delta au pierdut viața marți, 27 august, în urma exploziei unei anvelope a unui avion Boeing 757, în timpul lucrărilor de mentenanță la aeroportul internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, conform informațiilor transmise de agențiile EFE și Reuters, citate de Agerpres.

Delta a confirmat într-un comunicat că doi angajați, ale căror nume nu au fost făcute publice, au decedat, iar un al treilea a fost grav rănit în explozia care a avut loc în cursul dimineții.

Detaliile accidentului rămân neclare. Incidentul s-a produs atunci când o anvelopă a explodat în timp ce era îndepărtată de pe roata unui avion Boeing 757-232 aflat în atelierul de mentenanță.

Avionul aterizase duminică, venind din Las Vegas, potrivit postului local WSB-TV, care a citat datele de zbor disponibile.

Acest incident se adaugă unei serii de probleme recente pentru Boeing, companie care se confruntă cu dificultăți majore în urma unor accidente și probleme de calitate la aeronavele sale.

Un avion Boeing a pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului

Unul dintre incidentele recente implică un Boeing 737 Max 9 al Alaska Airlines, unde, la începutul acestui an, panoul care acoperă o ușă de urgență s-a desprins în timpul zborului.

De asemenea, un alt Boeing 737 MAX 9 a pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului, ceea ce a forțat o aterizare de urgență în Oregon, a relatat BBC. Incidentul a avut loc după ce avionul decolase din Portland cu destinația California, dar a fost nevoit să se întoarcă după 35 de minute de zbor, deoarece o parte din fuzelaj, inclusiv un geam, s-a desprins.

Alaska Airlines a declarat că toți cei 177 de pasageri și membri ai echipajului de la bord au aterizat în siguranță. În urma incidentului, compania a anunțat că va opri temporar toate cele 65 de aeronave 737 Max 9 din flotă pentru inspecții suplimentare.

Boeing a transmis că este la curent cu situația și colaborează pentru a aduna mai multe informații. De asemenea, a fost inițiată o anchetă de către Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA pentru a investiga circumstanțele aterizării de urgență a zborului Alaska Airlines 1282.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *