Prima pagină » Titlurile zilei » Continuă scandalul după ce băiatul de 14 ani a fost snopit în bătaie de un afacerist din Iași chiar în curtea școlii! Directoarea de la PSD este acuzată că nu a gestionat problema: „Ea a sunat la un polițist pe care îl cunoștea, dar care nu a mai venit” – FOTO

Continuă scandalul după ce băiatul de 14 ani a fost snopit în bătaie de un afacerist din Iași chiar în curtea școlii! Directoarea de la PSD este acuzată că nu a gestionat problema: „Ea a sunat la un polițist pe care îl cunoștea, dar care nu a mai venit” – FOTO

06 apr. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Părinții copilului bătut golănește de tatăl unei fetițe, chiar în curtea Școlii Gimnaziale „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos, merg mai departe și vor să o tragă la răspundere pe directoarea unității de învățământ. Consideră că Larisa Chelaru trebuia să cheme o ambulanță și să nu aștepte venirea polițiștilor. Mai mult, școala nu este dotată cu sisteme video de supraveghere

Părinții băiatului de 14 ani, bătut în curtea școlii de afaceristul Bogdan Beceru, vor să se facă dreptate cu orice preț. Asta, după ce pe data de 03.04.2023 s-a petrecut un incident ce putea avea consecințe mult mai grave. În jurul orei 11:30, Bogdan Beceru s-a dus la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” din orașul Târgu Frumos, județul Iași, să-și ia fetița aflată în clasa a II-a. Atunci, bărbatul a fost informat că fiica sa ar fi fost agresată de Teodor Brînză, elev în clasa a VII-a.

Părinții băiatului au mărturisit că Beceru i-a aplicat un pumn și alte lovituri în stomac, pentru că i-ar fi deranjat fata. Mihai Brînză, tatăl victimei, a declarat că băiatul nu a lovit-o pe fată, ci că ar fi atins-o ușor, în fugă, când se îndrepta spre magazinul din afara școlii. Dar Bogdan Beceru a interpretat total diferit situația și i-a aplicat o corecție.

În replică, agresorul a povestit reporterilor BZI că nu l-a lovit pe băiat, ci că l-a apucat de haine cu scopul de a-l conduce la directoarea școlii. Pe fir au intrat și polițiștii care au luat declarații de la părțile implicate. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat alt caz în care mai mulți tineri au bătut un o minoră și au publicat imaginele pe rețelele de socializare.

Părinții băiatului de 14 ani susțin că directoarea nu a gestionat situația

Mihai Brînză a precizat pentru BZI că Larisa Chelaru, directoarea Școlii Gimnaziale „Garabet Ibrăileanu”, nu a gestionat corect situația. Bărbatul spune că școala nu are sistem de supraveghere video, iar în cazul băiatului ar fi trebuit solicitată o ambulanță.

„Mi se pare bătaie de joc. Băiatul meu a fost bătut în curtea școlii. Ești mai sigur pe stradă. Școala nu are pază, nu are camere de supraveghere. Eu am fost sunat de directoare ca să-mi spună despre incident. În loc să sune ambulanța, a sunat la poliție, dar nu a venit nimeni. M-am dus eu, la ora 14:00, la poliție și am dat declarații. În trei ore, polițiștii nu au fost în stare să ajungă la școală, mergeau pe jos câteva minute.

Am mai aflat că polițistul l-a chemat pe Bogdan Beceru să-l convingă că a greșit. Doamna directoare a omis că o mamă a văzut cum a fost atacat băiatul. Dumneaei a fost prietenă de familie cu Beceru, mergeau în concedii împreună, iar fratele lui era profesor de sport în școală. Voi face o plângere și la Inspectoratul Școlar pentru că directoarea nu și-a făcut treaba”, a spus Mihai Brînză, tatăl băiatului agresat.

Nu este prima dată când sunt semnalate cazuri de violență în spațiul public.

Directoarea pusă de PSD, deranjată că este în vizor

Contactată de reporterii BZI, Larisa Chelaru, directoarea școlii gimnaziale și consilier local PSD în localitate, susține în continuare că a acționat ca la carte. Mai mult, a explicat și relația cu Bogdan Beceru: în Târgu Frumos, toată lumea se cunoaște cu toată lumea.

„Procedura este să luăm legătura cu polițistul de proximitate. Nu este scandal monstru la noi la școală. Urmează să demarăm celelalte acțiuni. A fost convocat Consiliul de Administrație. Este foarte ușor să dai vina pe ceilalți. Eu sunt director de 1 an. Avem un buget limitat. Ne-am ocupat de renovare, de băncuțe, ne-a susținut și primăria.

Culmea, chiar pe data de 31.03.2023 (înainte de incident – n.r.) am acceptat o ofertă pentru montarea unui sistem de supraveghere video. Agresorul a procedat greșit, trebuia să vină să vorbească cu mine, să dăm copiii față în față. Nu se iau decizii după cum îi taie capul. Nu am nicio legătură (despre Bogdan Beceru), în Târgu ne știm între noi. Din cauza unui părinte care nu s-a controlat suntem în vizor. Acest părinte nu ne reprezintă ca școală”, a explicat Larisa Chelaru.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au transmis că au fost informați despre situația de la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” și că vor analiza plângerea părinților în momentul în care va fi înregistrată. În acest moment este deschis un dosar penal pentru lovire, Bogdan Beceru fiind amendat pentru că a intrat în curtea școlii fără permisiune. Teodor Brînză a primit 4 zile de îngrijire, conform certificatului medico-legal emis de Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

Scandalul în care băiatul de 14 ani a fost snopit în bătaie de un afacerist din Iași riscă să escaladeze, pentru că părinții victimei cred că incidentul va fi mușamalizat.

Comentarii
  • Un nenorocit de om acest individ .Cum sa lovești golăneștie un copil?Cercetat și tras la răspundere .

  • Un cioban nu patron cum e descris .Cum sa lovești așa golaneste un copil??Trebuie sa răspundă penal pt faptele comise,dosar penal dacă nu deja are la activ la asemenea comportament .

  • cita vreme l-a batut in perimetrul scolii…sunt responsabili

  • Directorii sunt mari prieteni cu parintii patroni.Sunt chiar sponsorizati de acestia din urma,deci le permit aproape orice.
    Demiteti directoarea si aveti in vedere si desfiintatea posturilor de directori.
    Salarii enorme ,coruptie,incompetenta.
    Vineeee crizaaaa,treziti-va!
    De unde le veti plati cate 70 -90 milioane pe luna ,fiecaruia

  • Ciiobene daca eram tatăl copilului te snopeam in bătaie !!!!!

  • I-ai rupt gura-n el Cumetre ! Prin 2002 rămâne așa …

  • Nu o asociați pe această doamnă cu P.S.D, ia nu are nici o legătură cu politica de dreapta, ia umblă ca albina din floare în floare. Mă mir cum de a putut ajunge consilier local din partea P.S.D, când în urmă cu puțin timp la blamat pe actualul primar în cel mai josnic mod.Intrebare, Neluțu pe ce criterii promovezi oamenii în partid?

  • L-a bătut,l-a nenorocit…..,numai tâmpenii!
    Ieri copilul a fost la școală bine mersi,nu in cărucior !!!
    Astea sunt si ambițiile părinților,normal,unchiu brânza primar la Cucuteni,vor circ cu orice preț.
    Sa arate mârlanu ca nu e fraier. Ce acuzații,care directoare…,educați-va copiii sa se respecte intre ei,sa respecte profesorii etc.. Nu sa vina la școala sa fie șmecheri. Lăsați comentariile ,ăia de la Sacaresti si ieșiți sa va dați zăpada din fața wc-ului.

  • Bravo Cumetre ! I-ai atins pe mârlani cu vorbele astea

  • Dacă semăna copilu cu prostul ăla de unchi,primar la Cucuteni e clar

  • Daca copilu seamănă cu prostul ăla de unchi Primar la Cucuteni e clar niște mârlani cocliti

  • Mihai Chirica

    Si-a sters bulangiul contul de Facebook. Dimineata i-a scris cineva pe Facebook ca a fost la puscarie si cica era fetita puscariasilor. Deci gagiul are antecedente penale. Daca bati copchilul altuia asta denota ca este un mare smardoi din Tg. Frumos, dupa parerea mea, un marlan parvenit de la curul vacii. Cica in trecut vindea tigari in piata, de asta a fost arestat. Vai de steaua lui de mare afacerist. Mai nou .. bate copii.

  • A se vedea si elevul care injunghie profesorul in timpul orelor…

  • Cum se face , ca doamna director din profesor și consilier local a ajuns la șefia scolii? Este membru PSD , iar scoala este în subordinea primăriilor.
    S a petrecut un curtea scolii deci e în curtea doamnei director..

  • parinte de fata

    fiica mea a fost mereu sicanata de un pusti rebel needucat, copil problema transferat de la alta scoala, am facut plangeri la diriginta, apoi la director -fara rezultat, pana nu m-am dus si m-am tipat la el si l-am amenintat ca ce ii face fiicei mele eu ii fac de 10 ori, nu s-a potolit ..

  • Ăștia a lui Brânză, de când sunt în Primarie cred ca au lumea la picioare.Se lauda cu familia David de la politia din Tg Frumos ca sunt neamuri,ca au unchi primar la Cucuteni,ca au neamuri în Politia de Frontieră,au relații ,se dau smecheri și prin Sacaresti, de unde sunt ei..

  • Brânză Iulian

    Cică l-au rupt cu bătaia?!😅băiatul a fost ieri la școală și se plimba prin orașul Tg Frumos.L-am văzut eu și nu avea nici un semn.Asa facem noi ăștia a lui Brânză, ne dam pe vechi,cu frica de Dumnezeu și furam la alegeri sa fim primari,ca asa am făcut și la Cucuteni,știe toată lumea cum a ieșit unchiul meu primar și acum vrem sa mușamalizat cazul de tâlhărie prin articole de presa și platforme social media

  • Vand urzici!cine mai dorește ,cine mai poftește!

  • Marinela Caradașcă

    Din primul articol se vede clar ca Doamna Directoare vorbește foarte frumos de tâlhar, ca are 10 la purtare, ca nu este un copil problema.ok,părinții talharului acum dau în ea cu tot felul de acuzații, de aici se vede ce fel de oameni sunteți. Sunt curioasa mâine despre ce mai spuneți?Probabil o sa fie Poliția, sau de Poliție nu spuneți ca aveți neamuri și va ajută cu bullyngul acestui derbedeu care terorizează copii în clasă și în școală. Numai minciuni

  • Brânză Mihai

    Ați venit de la tara la oraș, va primit într-o școală civilizata și voi acum ferfeliti imaginea unor oameni din Tg-Frumos.Rusine sa va fie familie de borfași!Locul vostru este acolo la Secaresti!Hu Huu huu huu

  • Cate conturi false va mai faceti sa atacati oamenii ?
    Nici acuma nu v-ati invatat astia din PSD sa comentati cu conturile voastre?

  • Hulea sacaresti

    Atâta tam tam doar ca sa arate nu știu cui fam Brânza ca e cineva 🤮
    Niște mămăligari care vor sa arate ca au relații si știu ei ce fac. Dupa semnele la ochi si dincolo, nu e de de la un pumn de adult,imposibil. Daca i dădea un pumn in ochi era la reanimare acuma.
    Cred ca de la tăiat lemne sunt.
    Numai declarații si acuzații înflorite,făcute de “cunoscători”,sa fie cat mai credibile.
    Luați-vă sapele si la prășit ca v-ați “luat” hectare,știu toti cum le-ați luat

  • Fratele Costel

    He he he,stop!Ăștia a lui Brânză din Secaresti au asociație agricolă,au luat pământurile oamenilor cu japca din comuna de când este primar fratele lor la Cucuteni. Ar trebui sa se facă anchetă la Cucuteni cu aceste terenuri, nu este normal ce se întâmpla acolo dar din ce observ,au relații în Poliție, este greu sa-i tragă cineva la răspundere, ca se bazează ei pe ceva!

  • Să le luăm pe rând. Titlul articolului este clar tendenţios. Ce treabă are apartenenţa politică cu actualul caz? Femeia a dat un examen scris, l-a promovat, competiţia a fost liberă, s-a înscris cine a dorit. Apropos, din listele publicate, am văzut că au fost şi foarte mulţi picaţi, unii dintre ei directori cu experienţă. Apoi, care este suferinţa voastră că femeia este director şi consilier, deşi a fost profesor. Lumea are voie să progreseze, să-şi dorească mai mult. Pentru directorat a dat concurs, pentru consilier a fost votată de târgoveţi. Ziaristului nu i se par ciudate schimbările de sens din declaraţiile tatălui băiatului agresat? Dacă tatăl îşi schimbă declaraţia ca să scoată nişte bani de la agresor, dacă acesta e mare afacerist? Cât despre camerele de filmat, nu e chiar aşa de simplu cu filmarea minorilor, mai citiţi legislaţia şi vedeţi, dragi comentatori. Directoarea DA, a acţionat ca la carte. A anuntat Inspectoratul şi Poliţia, cumva trebuia să anunţe întâi presa? Sunt convinşi că cei care comentează inutil pe aici sunt şi aprigi cunoscători ai legislaţiei. Este o agresiune comisă de adult, părinţii se pot adresa în instanţă şi gata. Acolo se invocă documente medicale, se cer daune şi gata. De ce târâţi şcoala românească în mizeriile astea?

  • Iulian Brînză

    Văd că va place sa va faceți conturi false.Va puneți numele noastre și vorbiți la persoana a 3-a despre noi😂😂.Se vede cât sunteți de inteligenți.

  • Sa trăiți Domnu’ beceru, continuați sa va faceți conturi false

  • Cred și eu ca vor sa mușamalizeze cazul, doar toți polițiștii se duc și beau cafeaua la Beceru

  • Toată lumea știe ca jegul ăsta de Beceru e un drogat

  • Sergiu, de ce nu este voie sa fie filmati minorii in aceste cazuri ? :)))
    Chiar esti comic, la Bucuresti pentru o fapta asemanatoare, daca te uiti pe net, batausul a primit 30 zile de racoare, oare de asta se teme acest „afacerist” ?

  • Brînză Iulian

    Orasenii ăștia care spun sa ne luam sapele și sa mergem la prasit, sau sa dam zapada din fata veceului ar fi bine sa va plătiți datoriile.Stati într-o garsoniera de 20 de m² și spuneți ca suntem țărani.Sa știți și voi ca țăranii ăștia au tractoare care valorează cât 10 apartamente de ale voastre și mai mult decât o sa câștigați toată viata voastră.

  • Brinza Iulian

    Noi suntem țărani, lucram pământul, nu ne este rusine.Și voi sunteți, doar ca stați la bloc

  • Brînză Iulian

    Duceti-va și va plătiți chiria că o să rămâneți pe străzi „orăsenilor”

  • Sergiu,tu esti un director.Adica un prost.Un prost care apara o proasta de directoare si un bătăuș minor

  • Brânză primarul chiar el

    Daa.1) la mână:prrțțț.2) la picior:Ce treaba am eu,daca sunt primar si am ciordit voturile de la bătrânii din Sacaresti si Cucuteni,împreună cu familia Rusu bine înfiptă în primăria Cucuteni,frații mei au mers personal acasă la bătrânii din aceste sate si i-au obligat să mă voteze. Asa am reusit sa-l rasturnam pe Tun .3)trei după ei:Împreună cu frații mei,o sa mergem peste ei,sa le arătăm la lei,ca noi suntem mititei!!!😎

  • Daca Sergiu e un director, iar tu esti un anonim atunci da-mi voie sa cred ca tu esti prostul!

  • Hai la bureți!

  • Andrei Ghineț

    Ce e Tun, s-a umflat tarata în tine? Nu toți prostii pot fi primari.La fel și în cazul postasului

  • Iulian Brinza

    Faceti-va conturi cu numele noastre în continuare.Demonstrati ca sunteți analfabeti
    Auzi la el „Brînză primarul chiar el”

  • Iulian Brinza

    Moșu, tu ești?

  • Iulian Brinza

    Zi dacă ești tu,ca să știu. Eu mi- am dat seama ca nu ești tu,dar am zis sa te întreb.tu ești?

  • Directoare băgată de Vatamanu, ca vb aia l-am lins pe Tătaru acum îl ling pe Vatamanu!

  • Enea Sergiu – Membru PSD – Director Liceul Toretic – Consilier Local
    Chelaru Larisa – Membru PSD – Director Scoala Gimnaziala – Consilier Local
    Ciobanu Lili – Membru PSD – Liceul Teoretic ( DIRECTOR ADJUNCT ) – Consilier Local
    ARVINTE DANIEL COSTIN – Membru PSD – SCOALA GIMNAZIALA
    ION CREANGA – Consilier Local

    Despre ce vorbim ? :))
    https://primariatgfrumos.ro/blog/declaratii-de-avere-2022/

    Toti pusi politic…

  • Dacă ați vedea imaginile cu bătaia aplicată de Beceru unui copil de cl a VII a, toți comentatorii de aici ați muți și v ați face cruce! Când nu știți ce s a întâmplat și nu ați văzut, cel mai bine este sa va abtineti. Indiferent de motiv nu există nici o scuză pentru violența excesivă a unui adult fata de un copil, mai ales în curtea școlii , plină de copii și părinți. Grav este că nimeni nu a intervenit, cu toate că erau mulți părinți prezenți în acel moment în apropiere, veniți să și ia copiii de la școala!
    Există autorități care sunt îndreptățițte prin lege sa cerceteze cazul, iar cine este vinovat va răspunde în fața legii.

  • Dacă ați vedea imaginile cu bătaia aplicată de Beceru acestui copil de cl a VII a, toți comentatorii de aici ați muți și v ați face cruce! Când nu știți ce s a întâmplat și nu ați văzut, cel mai bine este sa va abtineti. Indiferent de motiv nu există nici o scuză pentru violența excesivă a unui adult fata de un copil, mai ales în curtea școlii , plină de copii și părinți. Grav este că nimeni nu a intervenit, cu toate că erau mulți părinți prezenți în acel moment în apropiere, veniți să și ia copiii de la școala!
    Există autorități care sunt îndreptățițte prin lege sa cerceteze cazul, iar cine este vinovat va răspunde în fața legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *