Prima pagină » Titlurile zilei » Continuă scandalul dintre Poliția Română și juristul din Germania, pus pe burtă pe Aeroportul Internațional Iași. Walter Roth susține că polițiștii au mințit

Continuă scandalul dintre Poliția Română și juristul din Germania, pus pe burtă pe Aeroportul Internațional Iași. Walter Roth susține că polițiștii au mințit

04 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Scandalul dintre Poliția Română și juristul din Germania, pus pe burtă pe Aeroportul Internațional Iași, continuă. Walter Roth îi va cere daune agentului de poliție care l-a trântit la pământ

După incidentul din 25 iunie 2024, în care un cetățean neamț, venit pentru afaceri în Iași, a fost pus la pământ de polițiștii de la aeroport din cauză că a condiționat legitimarea, Walter Roth cere daune agentului de poliție. Mai mult decât atât, cetățeanul neamț susține faptul că în procesul-verbal agentul a scris doar minciuni.

Scandalul dintre Poliția Română și juristul din Germania, pus pe burtă pe Aeroportul Internațional Iași, continuă

Pe data de 25 iunie 2024, Walter Roth, un jurist de cetățenie germană, a fost pus la pământ de doi agenți de poliție din cauză că a condiționat legitimarea. Recent, bărbatul a primit procesul-verbal de contravenție, în care a fost amendat cu suma de 8.500 de lei, prin poștă, iar când l-a citit, a rămas surprins să vadă că agentul de poliție Paul Bercea a scris neadevăruri. Mai exact, potrivit documentului trimis de către Walter Roth reporterilor BZI, agentul de poliție Paul Bercea a notat faptul că juristul neamț a împiedicat organele de control să își desfășoare activitățile de serviciu.

„Susnumitul (n.r. – Walter Roth), la data, ora și locul sus menționate (n.r. – 25 iunie 2024, ora 11.43), era la locul sus menționat (n.r. – în apropierea Aeroportului Internațional Iași), a împiedicat organele de poliție și un angajat RAR (n.r. – Registrul Auto Român) să-și execute atribuțiile de serviciu”, este scris în procesul-verbal.

Walter Roth susține faptul că informațiile scrise în procesul-verbal de agentul de poliție Paul Bercea, privind împiedicarea acestuia de a-și executa atribuțiile de serviciu, sunt false.

„Au mințit în procesul-verbal. Informațiile sunt false. Cum să pot eu, ca pasager în taxi, să împiedic desfășurarea atribuțiilor de serviciu ale agenților de poliție și ale celui de la RAR? Nu am împiedicat absolut nimic. Este o minciună. Eu eram pe bancheta din spate a taxiului, nu am împiedicat nicio acțiune a lor”, a spus Walter Roth.

În document este precizat și faptul că Walter Roth a refuzat legitimarea.

„Totodată, a refuzat să prezinte un act de identitate în vederea legitimării”, mai scrie în procesul verbal.

Walter Roth a transmis reporterilor BZI că și această informație este total falsă. Acesta a ținut să precizeze faptul că în momentul în care agentul Paul Bercea i-a cerut să se legitimeze, a cerut ca agentul de poliție să fie cel care se legitimează primul. Astfel, acesta doar a condiționat legitimarea din cauza faptului că agentul de poliție nu s-a prezentat.

„Și acest lucru este fals. Am spus asta și la Ambasadă, am spus peste tot. Deci agentul de poliție a venit după mine, dar nu mi-a cerut să mă legitimez de trei ori sau de patru ori. Se vede și în video că eu eram deja spre terminal, agentul a venit spre mine, mi-a spus o singură dată să mă legitimez iar eu i-am spus «nu mă legitimez până nu vă legitimați dumneavoastră», că nu știam cu cine vorbesc pentru că el a vorbit, inițial, cu taximetristul, nu cu mine. Iar când am terminat de zis «dumneavoastră», în momentul acela m-a trântit jos. E o minciună, nu mi-a cerut să mă legitimez nici de 3 ori, nici de 4 ori, nici de 5 ori, așa cum au spus și în comunicat cei de la IPJ. Poate l-a deranjat că eu, fiind la o distanță de câțiva metri, am spus mai tare «oameni buni, nu ați procedat nici conform legii, nici bine și nici omenește», dar eram la o distanță de 4 metri și treceau mașini pe lângă noi. Mai specific o dată, când eram în taxi, eu am întrebat «de ce nu ne-ați spus să plecăm din start», după să întrebăm noi cât mai durează și să ne spună «jumătate de oră» și după să țipe la noi «dați-vă jos, luați-vă bagajele, mergeți pe jos», asta a spus agentul Paul Bercea”, a spus Walter Roth.

Walter Roth a început demersurile pentru a-l acționa în instanță pe agentul Paul Bercea

Bărbatul din Germania a ținut să precizeze faptul că cere suspendarea celor doi agenți de poliție, Paul Bercea și Constantin Pleșca, ce l-au bruscat, dar și că îl va da în judecată personal pe Paul Bercea. Mai mult decât atât, după incidentul în care a fost trântit la pământ, bărbatul are atacuri de panică, iar tremuratul mâinilor nu s-a oprit. Walter Roth încă se află sub supraveghere medicală.

„Am discutat cu avocații mei și facem demersurile în instanță, facem demersuri peste tot. Am așteptat ca un șef de al lor să ia legătura cu mine, dar nu s-a întâmplat. Eu cer, în continuare, suspendarea celor doi agenți de poliție. Sunt în continuare prin cabinetele medicilor. Încă am dureri, iar tremuratul mâinilor nu s-a oprit, încă tremur. Am atacuri de panică. Nu am fracturi, dar am loviturile. Tremuratul mi-au spus doctorii că este de la sperietură, dar nu știu dacă va trece sau voi rămâne așa. Nu dorm noaptea, mă frământă, în zeci de ani nu am pățit așa ceva, nu se poate așa ceva. Să jure cu mâna pe Biblie că eu am înjurat, așa ceva nu s-a întâmplat. Dacă nu aveam video, cred că vorbeam cu pereții, nu m-ar fi crezut nimeni. Îi voi cere nu știu câte daune, îl voi acționa în judecată pe agentul Paul Bercea, personal și instituția”, a adăugat Walter Roth.

Amintim faptul că atunci când l-a văzut la pământ pe Walter Roth, soția sa a cerut agenților de poliție să îi dea drumul din cauza faptului că bărbatul suferă de probleme cardiace. Mai mult decât atât, Walter Roth a fost lăsat să se ridice abia după insistențele femeii.

„Nu este normal ce puteți să faceți, suferă cu inima. Nu puteți să faceți cu el așa ceva, vă dăm legitimația (n.r. – buletinele), suferă cu inima. Dați-i drumul, suferă cu inima, vreți să moară aici? Nu se poate să vă luați așa de soțul meu, vă dă buletinul, dar nu trebuie să procedați așa, suferă cu inima și poate să moară. Nu se poate. Dacă vorbeați normal, vă dădea buletinul. Este bolnav cu inima, dacă i se întâmplă ceva, voi folosi înregistrarea”, le-a spus soția lui Walter Roth agenților de poliție.

În cele din urmă, agentul de poliție Constantin Pleșca a amenințat-o pe soția lui Walter Roth că îi va restricționa accesul în România pe o perioadă de 5 ani de zile.

„Vă aduc la cunoștință că eu nu v-am dat acordul să mă înregistrați și vă rog frumos să îmi prezentați un document de identitate, ca să știu cu cine stau de vorbă și pe cine dau în judecată. Pe dumneavoastră (n.r. – vă dau în judecată) pentru că nu v-am dat acordul să mă filmați pe mine. Să trimiți (se adresa colegului – n.r.) datele direct sus, la SRI și nu mai pleacă azi (n.r. – 25 iunie 2024) nicăieri. Vi se va reține dreptul de a pleca pe 5 ani de zile, ca să știți. Pentru refuzul de legitimare și comportamentul pe care îl aveți dumneavoastră nu sunteți demnă, reprezentați un pericol”, i-a spus agentul Constantin Plesca.

Scandalul dintre Poliția Română și juristul din Germania, pus pe burtă pe Aeroportul Internațional Iași, continuă. Walter Roth îi va cere daune agentului de poliție care l-a trântit la pământ, dar și susțină că a scris informații false în procesul-verbal de contravenție.

Comentarii
  • Avand minte putina, politistii nu au realizat pana acum ca se pot scoate foarte usor: asa a fost ordinul! Sa ii bage pe sefii retarzi care au imaginat o astfel de actiune.

  • Milițienii care au făcut așa ceva, puși cap lângă cap și gata

  • Halal poliție

  • Ionuț Gafencu

    Ăsta e reportaj pentru frustrați! Sigur polițiștii au camere video pe cămașă și au înregistrat totul dar frustrații, comentează de geaba. „victima plângăcioasa” s-a băgat în discuția dintre polițiști și șofer ceea ce este interzis (ca în orice țară civilizată) iar despre refuzul de a prezenta un act sau datele, rezulta clar din înregistrarea video unde nevastă’sa, recunoaște că nu s-a legitimat deoarece „era nervos”……eu ia’ s face plângere „victimizatului” pentru Denunț Calomnios

  • Visit Iassy

  • AndreiPopinca

    Minciuni. Fratilor. Credeți un nimeni neica care a ajuns prin Germania au vine in Romania cu figuri? Sau polițiștii de la noi care au rolul de a ne proteja. Nu va lăsați manipulăti!

  • baietii vor imparti dezinfectant de maini si masti la pomenirile interlopilor 🙂

  • Bună ziua dragi tovarăși! Are cineva numărul de telefon al doamnei Ramona Corduneanu, diamantul maro? Când era Adrian la bulau am petrecut o oră în compania ei. Cel mai bun anal ever! Și mi-aș dori să o mai întâlnesc încă o dată. Contră cost, evident. Nu există femei să se foota în coor precum Ramona!!!! E forța!
    Ramo, dacă citești asta te aștept în zimbru la non-stop. În fiecare seară între 9 jumate și 10. Să fugim în lume ca 2 nebuni. Te pup ramo!

  • @ANDREIPOPINCA – Vai de capul tău cu politia ta cu tot! Am vazut mulți fara buletin la ei, fie nu il aveau, fie nu au vrut să il prezinte, chiar si cei care au refuzat de 10 ori nu au fost puși la pământ. Când au văzut ca sunt filmati si vin oamenii de pe stradă l-au lăsat să se ridice fără cătușe si fără sa mai fie imobilizat. Se știu cu musca pe căciulă ciocoflenderii aia de polițiști. Când trebuie să intervină în forță cu tiganii si interlopii nu intervin acum se cred zei că au pus un om în vârstă la pământ pentru că nu a prezentat buletinul. Să ii frece in instanță si să plătească pentru cum au procedat.

  • Stați calmi!
    Miliția Republicii Socialiste Romînia este funcțională prin toate birourile și pe toate străzile!
    Ăștia micii, agenții, sunt băgați la înaintare să ia toată carnea pentru frigider de la presă și de la toți comentatorii. Chestiile barosane se fac la nivel superior. Nu vor păți nimic, doar se acoperă unii pe alții, dar cu un astfel de scandal șefii îi au la dispoziție pe agenți și îi vor pune să execute foarte multe ordine nelegale de acum înainte, iar ciuca de la toți comentatorii de ocazie tot agenții o vor lua.

  • trebuia sa-i puneti catusele pe maini pentru ca a refuzat de a prezenta cartea de identitate sau pasaport catre organele de politie.
    Ce fel de jurist este… daca incapca legea? ala… e cu diploma pe repede -nainte banda rulanta… de nu a invatat legile primordiale? rusine sa-i fie…. ce daca e german…

    • Obligația legitimarii

      Bai bulangiule ,toți care comentați împotriva cetățeanului din Germania sunteți polițiști deghizați ,ordinari obosiți ,aveți obligația de a va legitimă și cu asta basta !

  • IONEL POWER incearca la Elena Lasconi , viitoarea presedinta a Romaniei-LGBT, Lasconi Elena chiar in persoana iti va satisface cererea si merita sa o contactezi.

  • Bravo baietilor! la cat mai multi cocalari culcati la pamant! sa fie un exemplu ca nu suntem pe tarla

  • Cat de idioti pot fi sa opresti un taxi, cu clienți, care se deplasează la aeroport să i faci verificare tehnică…ba dezaxatilor, nu e uman și nici legal. Acțiunea e în baza unei ordonanțe UE și privește autoutilitarele. Golaneala asta cu RAR in stradă ar trebui oprită. Ce caută poliția la aceste acțiuni? Primesc din șpaga care se dă la rar ? Știm, dai șpagă la rar treci, nu dai, mai vii de două ori sau te prezinți la servisul recomandat. Da, polițiștii trebuie sancționați și șefii lor, trebuia să fie în altă parte, nu la jecmăneala.

  • Băi rahatilor care comentați aiurea, în toată UE dacă nu te legitimezi ești luat pe sus și la dubă cu tine, ce tot vă kakati pe voi ca Miliția , ca Poliția, bine a făcut să crezut superior Neamtul, să ne kakat pe botul vostru ăstora care țineți cu neamul bulangiu.

  • Cetățean,neturmentat!

    Ia uite frate cine stabilește gradul de ,demnitate al altora….mai e pe acolo și o mare polițistă care nu mai se poate suporta de câte bășini are pe ea…mă mir cum nu a ajuns protagonista incidentului…o fi fost liberă….legitimarea poate fi făcută și fără prezentarea unui act de identitate…nu știam că un polițist poate sa nu mă lase să ies din tara un Nr de ani ….știam că alții se ocupa de treaba asta și pt chestii extrem de grave….la mai multe băieți….PS.tare a și vrea să văd în cazul unui pericol real cu teroriști reali sau de ăia care sunt plini de trancane cum ar reacționa???!!!!ceva maro sigur!

  • moldovenii care fac scandal și agasează oamenii când ies din terminale de ce nu sunt puși la pământ și încătușați?

    Ce sa înțelegem de aici?

  • Sa vezi cum a ajuns acest aeroport la mana unui directoras de la finante care efectiv distruge un servici ca sa-i faca unei rude trecerea de la birou la servici si sotului sai pregateasca o fct de sef servici.Dna care are o nesimtire si un tupeu penal nu merita nici sa spele pe jos ,iar el la fel. SOC LA TOATA LUMEA CHIAR DACA ESTI ,MAHALAGIOAICA CHIAR DACA ESTI MINCINOASA , PLINA DE VENIN ,INSTABILA , ORDINARA REUSESTI IN VIATA PRIN ,,,TRAFIC DE INFLUENTA ,,,, SA DEA DOMNUL SA TRIUMFE ADEVARUL SI SA PLATEASCA TOATA FAMILIA IAR TRAFICANTUL POATE PICA SI MERGE PE LA PUSCARIE….VEI PLATI PANA LA URMA ,TOATA VIATA AI MERS CU DOAR CU MINCIUNI HIENA. SPER SA AJUNGA UNUL DIN VOI ASA DE RAU INCAT SA FITI SCUIPATI PE STRADA. UNEORI COPII PLATESC GRESELILE PARINTILOR EU SPER SINCER SA PLATITI VOI.

  • Da familia respectiva e hulita dar e sustinuta de verisor cu care se lauda ca ei pot si nu le e frica de nimic.Finantistul face cu adevarat trafic de influenta cu acordul unora din conducere.Sunt sigur ca in curand se face curatenie deja tupeul acestora a depasit orice masura.Amandoi sunt cu un tupeu golanesc si au o educatie care lasa de dorit. Doamn a lucrat pe la noi in T1 si efectiv toata lumea a fost fericita cand s-a mutat , a cazut beleau pe serviciul sec. Colegi de la sec sunt convinsa ca va veni si dreptatea asa ca incercati sa rezistati ,stateam cu frica dupa reorganizare sa nu ne trezim cu ea dar DUMNEZEU ne-a protejat.Dl director va rugam interveniti , el deja a transmis ca va fi sef servici iar ea vorbea dupa licitatie ca viitorul director de sec e ea.

  • Cei care hulesc politia. Sper sa nu fie vreodata nevoie să apelați la ei. Știti cum e: Roata se întoarce. Cand un romanas plin de drepturi o sa va dea peste nas, sa nu apelati la politie, ca ajungeti in ziar ca oamenii astia care doar isi faceau treaba, si au facut-o bine…

  • Voi trăiți în junglă, nu in România, țăranilor, care afirmați ca polițiștii au procedat corect in cazul de față. Dacă era un interlop ii cerea un autograf si o poză pt fb, nu buletinul. Niste țărani, nu polițiști. Legitimează mosnegii, copii și oamenii nevinovați, iar toți tiganii cu arme albe merg liniștiți pe stradă. Vreau să văd o filmare cu polițistul ala tatuat cum intervine si dacă are curaj să legitimeze un interlop de prin Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024