Prima pagină » Local » Continuă protestul la Casa de Asigurări de Sănătate Iași – GALERIE FOTO

Continuă protestul la Casa de Asigurări de Sănătate Iași – GALERIE FOTO

14 nov. 2023, 11:34,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 14 noiembrie 2023, angajații Casei de Asigurări de Sănătate Iași au ieșit din nou în stradă pentru a protesta.

Manifestațiile vor continua în curtea interioară a instituției până când cerințele vor fi respectate.

Protestele angajaților Caselor de Asigurări de Sănătate continuă în toată România

Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate din România au anunțat încă de dimineață că vor protesta la sediul Ministerului Sănătăţii şi la cel al Guvernului. Aceștia sunt emulţumiţi de lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem, dar şi faptul că salariile nu au mai crescut din anul 2018.

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că, marţi, 14 noiembrie 2023, va avea loc o acţiune de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului organizată de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate. La proteste urmează să participe şi angajaţi din mai multe județe ale țării.

Așadar, de la ora 10:30 la 11:30 este programată acţiunea de la Ministerul Sănătăţii, iar de la 12:00 la 13:30 la Executiv.

De asemenea, BNS a anunţat că angajaţii CNAS, membri ai Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, aflaţi în pichetare generalizată la nivel naţional pe perioadă nedeterminată, sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii.

Vă aducem aminte că angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nedeterminată, fiind extrem de supărați de faptul că remunerațiile lor nu au mai crescut de cinci ani.

“Aceasta, în ciuda faptului că, în perioada pandemiei de COVID-19, instituţia a funcţionat la capacitate maximă cu toţi salariaţii săi pentru a putea să asigure finanţările necesare tuturor furnizorilor de servicii de sănătate implicaţi. Deşi proiectul de lege trimis în Parlament viza în mod direct salarizarea lucrătorilor din CNAS, anumiţi miniştri şi parlamentari au intervenit prin amendate pentru alte tipuri de categorii de salariaţi din sectorul de sănătate publică (nu puţini la număr), ce nu erau vizaţi de proiectul legii”, au afirmat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *