Prima pagină » Local » Continuă protestele la Casele de Asigurări de Sănătate din România, pe o perioadă nedeterminată
Continuă protestele la Casele de Asigurări de Sănătate din România, pe o perioadă nedeterminată

Continuă protestele la Casele de Asigurări de Sănătate din România, pe o perioadă nedeterminată

07 nov. 2023, 11:42, 1 ,
BZI.ro, în Local

Reprezentanții Caselor de Asigurări de Sănătate din Iași și alte județe ale României au anunțat că protestul continuă și în această săptămână.

Astfel, angajații de la Casele de Asigurări de Sănătate vor asigura doar cazurile urgente.

Protestele angajaților CNAS continuă, în România

Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate din România continuă manifestațiile din cauza problemelor ce nu s-au rezolvat nici în acest moment. Declanșat de joi, 2 noiembrie 2023, acesta se desfășoară pe o perioadă nedeterminată, informează Blocul Naţional Sindical.

Important de menționat este faptul că serviciul de relaţii cu publicul este întrerupt, şi recent s-a anunţat şi că au apărut probleme în procesarea şi plata concediilor medicale.

Reprezentanţii sindicali afirmă că angajații sunt nemulțumiți de nivelul salariilor, despre care afirmă că nu au mai fost majorate din anul 2018, iar oamenii susțin că e vorba de câştiguri cuprinse între 3.000 – 5.000 lei net.

Potrivit situaţiei prezentate de protestatari, un consilier superior al CJAS cu 20 de ani vechime câştigă mai puţin decât un infirmier.

Blocul Naţional Sindical, la care este afiliată Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, amintea că în urma protestelor din vară au fost date OUG-uri pentru alte categorii de salariaţi din sănătate, cu excepţia celor care ţin de unităţile teritoriale ale CNAS.

Programul cu publicul la CAS Bihor va fi astfel până la ora 9.00 și va fi reluat după ora 16.00. Protestul se desfășoară zilnic între orele 9 și 16:00.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *