Prima pagină » Eveniment-Social » Continuă campaniile de prevenire ale polițiștilor ieșeni
Continuă campaniile de prevenire ale polițiștilor ieșeni

Continuă campaniile de prevenire ale polițiștilor ieșeni

05 feb. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, au desfășurat trei activități educative, la Școala Gimnazială „Veronica Micle”, din municipiul Iași. În cadrul Proiectului „S.P.I.C.E.” au fost desfășurate activități, la care s-a urmărit prevenirea consumului și traficului de droguri, făcându-se referire la aspectele legislative și la cauzele și consecințele consumului de substanțe psihoactive. Au fost purtate discuții pe marginea unor cazuri concrete, fiind oferite recomandări punctuale, care trebuie cunoscute și aplicate, de orice persoană, pentru a evita victimizarea. În cadrul programului „Școala Siguranței Tedi”, polițiștii au transmis informații referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranța personală, în familie, la școală sau pe stradă.

De asemenea, elevii au primit informații referitoare la educația rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulație, ce trebuie respectate, pentru a fi în siguranță, pe stradă, în calitate de pieton sau biciclist. Elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții, să apeleze la sfatul lor și al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile. La activități au participat 69 de elevi și 3 cadre didactice.

În cadrul campaniei „Hărțuirea nu este un flirt”, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului școlar Județean Iași și Companiei de Transport Public Iași, au desfășurat o activitate informativă, în stația mijloacelor de transport în comun „Podu Roș”, din municipiul Iași. Scopul urmărit a fost acela de a a informa cetățenii asupra aspectelor legale ce țin de infracționalitate. Totodată, au fost purtate discuții pentru identificarea situațiilor de risc, actualizarea legislației în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii stradale și conștientizarea consecințelor pe care le implică aceste fapte. De asemenea, au fost distribuite 300 de flyere, cu tematica abordată. La activități au participat aproximativ 300 de cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`