Prima pagină » Local » Continuă calvarul șoferilor la Sârca! Cozi infernale din cauza semaforului de pe DN de lângă Iași

Continuă calvarul șoferilor la Sârca! Cozi infernale din cauza semaforului de pe DN de lângă Iași

02 iul. 2022, 02:00, 2 ,
Vlad Rotaru în Local

Continuă calvarul șoferilor la Sârca, pe DN 28 spre Bălțați, unde se lucrează la reabilitarea unui pod. Pentru încă două luni, șoferii vor sta la cozi infernale din cauza semaforului de pe DN, montat de drumari până la finalizarea lucrării

Surprize neplăcute pentru conducătorii auto care traversează drumul național DN 28 (DE 583) în zona localității Sârca din județul Iași. Lucrările la modernizarea podului din zona Sârca, comuna Bălțați, continuă să dea bătăi de cap șoferilor, nevoiți să aștepte zeci de minute la noul semafor montat în dreptul lucrării. Investiția legată de reabilitarea podului respectiv a fost demarată în urmă cu circa o lună, iar finalizarea acestora va fi undeva spre luna septembrie 2022.

Semafor pe DN la Sârca în județul Iași! Continuă lucrările la podul din zonă

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au arătat și în ce stadiu se află acum lucrările la podul din zonă.

„Se toarnă o placă de suprabetonare, în cadrul lucrărilor de lărgire a căii podului de pe DN 28, km 40+232, Sârca, județul Iași. În continuare, traficul în zona obiectivului menționat se desfășoară pe un sens alternativ, dirijat prin semafoare. DRDP Iași reiterează apelul la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul temporar creat, cu recomandarea de a respecta semnalizarea instituită în zona de lucrări”, au arătat cei de la DRDP Iași.

Jale pe drumul european din zona Sârca

Direcția Regională de Drumuri și Poduri a demarat lucrări de înlocuire a bordurilor de delimitare a trotuarului pietonal, înlocuirea parapetului, urmate de așternerea covorului asfaltic pe carosabil. Executantul lucrării este Conhidro SRL, termenul de finalizare fiind de 90 de zile.

„Proiectul are în vedere aducerea părții carosabile la lățimea drumului, cu scopul eliminării pericolului reprezentat de îngustarea drumului și a ambuteiajelor create în zonă”, au mai menționat cei de la DRDP Iași.

Parapet median pe DN 28 lângă Bălțați

În zona Sârca – Bălțați au avut loc mai multe accidente rutiere în ultima perioadă. Pentru a preveni numărul de accidente rutiere, DRDP a montat un parapet din rulouri mediane pe mijlocul șoselei. Acest parapet de tip rulouri este gândit să disperseze energiile din timpul unui impact și să redirecționeze înapoi pe calea de rulare autovehiculele care se lovesc de el. În aceste condiții, drumarii au implementat o serie de măsuri pentru a reduce accidentele de pe cea mai aglomerată șosea din zonă, inclusiv montarea semaforului pe drumul de la Sârca din județul Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Normal aceasta lucrare trebuia să reprezinte o prioritate.Am trecut pe acolo și nu am văzut nici un lucrător….Sper că nu se lucrează ca la podul de la Crasna și durata lucrărilor sa fie cu termen nelimitat.Acest drum ar trebui sa fie prioritar și lucrările de întreținere ar trebui sa se desfășoare noaptea și să se facă din timp…nu când pica ceva….

  • Să mori tu Gogule ? Ai de capul meu ce detectiv ești ! Când ai vrea bă sa lucreze ? Noapte sa între un dement in ei așa ca in Pacurari ? Taci dreacului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`