Prima pagină » Titlurile zilei » Continuă calvarul pe bulevardul Socola! Lucrările s-au extins dincolo de intersecția de la Cotnari. Ieșenii care vor să meargă spre Bucium trebuie să caute rute ocolitoare – FOTO

Continuă calvarul pe bulevardul Socola! Lucrările s-au extins dincolo de intersecția de la Cotnari. Ieșenii care vor să meargă spre Bucium trebuie să caute rute ocolitoare – FOTO

05 mart. 2024, 02:00, 19 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Haosul de pe bulevardul Socola va continua pentru încă cel puțin două săptămâni, cât vor dura lucrările de asfaltare. Ieșenii sunt revoltați de proiectul primăriei și cer explicații de la edilul Mihai Chirica

Pe data de 25 februarie 2024, angajații de la Citadin au început să decoperteze segmentul de stradă dintre Cotnari și Podu Roș. După o săptămână, lucrările au fost finalizate, însă oamenii sunt nemulțumiți de calitatea asfaltului. Acum, traficul va fi blocat din nou, iar șoferii care circulă spre Bucium trebuie să găsească o alternativă.

Lucrările continuă pe bulevardul Socola

După ce, pentru o săptămână, traficul dintre restaurantul Cotnari și Podu Roș a fost închis pentru lucrări de asfaltare, primarul Mihai Chirica a decis să continue. Astfel, pentru cel puțin încă o săptămână, pe segmentul dintre intersecția de la Cotnari și rondul de la Dedeman, circulația va fi restricționată. Pentru cel puțin câteva zile, șoferii vor trebui să găsească o soluție pentru a merge spre Bucium, iar alternativele nu sunt deloc eficiente. Fie vor trebui să ocolească pe străzile din spatele Pieței Nicolina, fie pe Calea Chișinăului. În primele zile, traficul spre Bucium va fi închis, iar strada va fi blocată ulterior.

„În mare parte, lucrările vor decurge la fel ca pe celălalt segment, dinspre Podu Roș. Vor consta în ridicare capace la cotă, grătare la cotă și covor de asfalt. În prima parte vom lucra noaptea, pentru a nu încurca traficul, iar în funcție de cum vom evolua, vom începe să lucrăm și ziua. Deocamdată nu putem ști exact cât va dura, depinde și de condițiile meteo, să țină vremea, astfel preconizăm undeva la o săptămână, maxim două, până când vom termina acest segment. Nu intrăm efectiv în intersecția de la Cotnari și nici în rondul de la Dedeman, strict doar ce ține de stradă, după care continuăm cum este stabilit”, a precizat Marius Ionescu, directorul Citadin SA.

Ieșenii sunt revoltați din cauza asfaltării

După ce primarul Mihai Chirica a anunțat finalizarea lucrărilor, cetățenii au fost extrem de revoltați de calitatea carosabilului. Totuși, mulți nu înțeleg de ce acest proiect a fost făcut, ținând cont că strada nu era afectată de gropi și denivelări, așa cum sunt majoritatea arterelor din oraș. În unele locuri, unde se creau bălți, asfaltul a rămas la fel de denivelat. De asemenea, când circuli cu mașina se simte că strada nu este perfect dreaptă, deși abia a fost turnat asfaltul. Totuși, în oraș sunt multiple artere pline de gropi, drept dovadă este și bulevardul Poitiers, unde ieșenii așteaptă, de ani de zile, o reparație capitală.

„Mi se pare inutil ce au făcut ei aici, de ce era nevoie de tot scandalul astă fix acum, nu-mi explic. Sunt atâtea străzi pline de gropi, pe care le cârpesc zi de zi”, a precizat Cristian, un cetățean din Iași.

Oamenii sunt total nedumeriți de acest proiect și se întreabă de ce lucrările nu au fost făcute în perioada de vară.

„Poate au început campania electorală, nu știu, dar, dacă trebuie să mergi cu mașina spre Bucium, ai încurcat-o. Cred că era mai bine să fie făcute lucrările aici în perioada vacanței de vară, când nu e așa trafic”, a spus un bărbat din Iași.

Lucrările de pe bulevardul Socola continuă în săptămânile următoare, spre nemulțumirea ieșenilor care circulă zilnic pe strada respectivă.

Comentarii
  • Iesenii care vor sa mearga spre Bucium trebuie sa caute… alta cazare. Timpul pe care visau ca il vor petrece in curtea casei, il petrec acum in masina. Cat de cool e asta? 🙂

  • Daca nu face e rau daca se face e rau tipic romanesc, va plangeti din orice

  • Țăranii de la vilă

    Pentru ieșenii cu viloaie din Bucium și Bârnova: ne diaree undeva de voi țărănușilor parveniți, salutări din capăt Dacia. Aveți o rută ocolitoare pe la Tomești-Păun peste deal, apoi o luați la cele și ajungeți în Bucium. Țăranilor parveniți.

  • taranii de la vila

    pentru taranii de la vila…nici cu dacia nu ne e rusine..tot cu miros de porci acolo ? tot in gunoaie stati ? tot la lux ?

  • 10 min fac pana in Bucium. Pierd 10 minute din viață, dar nu mai trag pișat în piept de pe scara blocului de boraci cretini. Culmea e că nu folosesc strada asta care blochează… Buciumul. 🙂

  • Actiunea, in sine, reprezinta un simbol si un mesaj pentru cei care-l sustin: trebuie sa arate ca e de incredere, in fata lor. „Vrem schimbare dar sa ramana la fel”. Totul este un circ mediatic. Mai exista oameni intregi la mine, care sa sustina ca votul lor conteaza? A fost si un film pe tema asta: „Afarcerea este” . Actorul principala a avut de ales cum sa-si investeasca banii iliciti: isi cumpara o macara, sau plateste sa intre in politica.

  • Andrei din Bucium

    Cati frustrati…Fereasca Dumnezeu!
    Si noi vrem „sa ne facem bine” vreodata?

  • Noi, cei din Bucium suntem cei mai smecheri din tot orasul si facem urinare pã toti sarakii de la blocurile gri din cartiere.

  • desfiintate asociatiile de locatari 🖕🖕🖕 proprietarii sa-si faca contracte individuale cu furnizorii de servicii ApaVital, CET IASI, SALUBRIS SA, E.ON ROMANIA ENERGIE SI GAZE, s.a. 🤌🤌🤌

    daca lumea si-ar lasa masinile acasa si s-ar baga liniile 30 si 46 din 10 in 10 minute si doar cu autobuze lungi cu burduf cum sunt astea MAN Lyon’s City din parcul auto CTPI va asigur eu ca s-ar fludiza traficul in secunda doi si lumea ar ajunge la destinatii cat ai bate din palme. dar cum fuduleala face casa buna cu prostia, aici se ajunge, la blocarea accesului spre Bucium si retur, spre Ciurea si retur, spre Miroslava si retur, Letcani si retur, s.a.

  • @n-am bani pentru la'ntreținere

    Strategiile astea de bețiv ceaușist n-au treabă cu standardele societății contemporane.

  • Bre, se vede că înainte de Bucium, ai locuit într-un bloc confort 2. Iar când ai făcut ceva bani, nu ți-ai permis o casa într-o zonă buna a orașului pt că îți ajungea doar de-un apartament cu 2 camere. Ai mers in Bucium, că era mai ieftin.
    Este momentul să afli că și în Iași exista case, nu doar in Bucium. Și în zone bune. Copou, Sadoveanu, centru. Tu de ce nu ai casa pe acolo, și preferi sa pierzi 2 ore zilnic, în trafic? 10 minute? Poate doar pe timp de noapte. In 10 minute nu ajungi nici din Podu Roșu până la pasarela Bucium. Dar nah, poate așa te-a păcălit agentul care ți-a vândut terenul, iar tu îl crezi și acum, in ciuda evidențelor.
    Apropos, comentariul l-ai scris din mașină, nu? Mai mănânci 5 covrigi până la serviciu.

  • chirica dute ce ne am saturat de tine la oi si i al pe tabla cu tine

  • Stau intravilan, săracule! Și maghernițele de securiști din centru put a pișat, săracule!

  • Se duc mulți la socola de asta

  • Realitatea 🫠

    Plm se lauda intruna ca are el un loc de veci in Copou 😄 Rata pe 30 de ani ca sa stea in cel mai poluat loc, cel mai aglomerat, cel mai ingramadit, invechit, plin de prostituate si interlopi de prin VS, NT, BT, BR, BC si Rep. Moldova.

    Unde mai pus noile apartamente unde auzi cand stranuta vecinul. Apartamentele vechi imputite de miros de mosnegi.🥹 Casele vai de capul lor, cu o gradina de 5mp, iar strazile..nu mai zic. 🤐

  • Intravilan suna a periferie. Acum se explica de ce faci 10 minute pana in Bucium. Dar pana in centru? Si nu noaptea…

  • Vulpe, suferi de sindromul strugurilor acri. Poti sa ne spui de ce Copoul este cea mai scumpa zona?
    De cand este Iasul oras, in Copou au stat potentatii vremii. Si nu in alta parte.
    Se vede ca stii Copoul doar de la volanul masinii, cand dai o tura cu tigaia pana la rond si inapoi. Ori pana pe Sadoveanu, ca acolo sunt blocurile noi de care vorbesti. E timpul sa afli ca acolo nu este Copou. Pana si dezvoltatorii spun ca Sadoveanu se afla in prelungirea Copoului. Dar nu in Copou. Asa cum nici Sarariei nu se afla in Copou. Am auzit unii ametiti care locuiesc pe la piata Pacurari, si spun ca stau in Copou.
    Despre strazi chiar sa nu zici. Pentru ca se vede ca nu le stii.

  • Intravilan la Poieni sau Schitu Duca? De acolo chiar faci doar 10 minite oana in Bucium.

  • Gresit bai plm. Realitatea vrea sa spuna ca iesenii (printre care si el) sunt niste ciudati. Pentru ca ies la plimbare in locuri naspa, aglomerate, ingramadite, invechite, pline de prostituate si interlopi. Adica in Copou. Nu s-ar plimba si ei prin Metalurgie, Alexandru, Bularga, Nicolina… Nu! Sunt atat de fraieri ca vin la plimbare in Copou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *