Prima pagină » Titlurile zilei » Continuă bătaia de joc. Iașul a fost blocat din nou. Șoferii au stat cu orele în trafic din cauza „fanteziilor rutiere” ale primarului Mihai Chirica. „De o lună de zile, ne freacă așa cu drumul ăsta, de parcă ar fi nu știu ce lucrare” – FOTO/VIDEO

Continuă bătaia de joc. Iașul a fost blocat din nou. Șoferii au stat cu orele în trafic din cauza „fanteziilor rutiere” ale primarului Mihai Chirica. „De o lună de zile, ne freacă așa cu drumul ăsta, de parcă ar fi nu știu ce lucrare” – FOTO/VIDEO

11 apr. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Furia șoferilor care au stat cu orele în trafic s-a revărsat asupra primarului care în atâția ani de mandat nu a creat nicio rută alternativă. O stradă intens circulată a fost blocată complet, iar ieșenii au căutat, în disperare, rute ocolitoare

De la finalul lunii februarie 2024, pe bulevardul Socola, echipele de muncitori au început să decoperteze strada pentru a face reparații capitale. Nimeni nu a înțeles rolul acestor lucrări, având în vedere că drumul era în condiții bune. După ce lucrările au avansat spre cartierul Bularga, traficul a fost paralizat complet, punctul culminant fiind ieri, 10 aprilie. Sute de șoferi au parcurs o porțiune de 2 kilometri în aproximativ o oră.

Șoferii din Iași au stat cu orele în trafic

Un vuiet de claxoane a cuprins cartierul Bularga din cauza aglomerației din trafic. Sute de mașini au rămas blocate în coloană, deoarece bulevardul Socola era închis pentru asfaltare pe direcția de mers spre Podu Roș. În jurul orei 12:00, 10 aprilie 2024, coloana se întindea pe mai bine de un kilometru de la intersecția din Bularga, până spre Family Market Bucium. Un polițist local încerca să dirijeze traficul, dar s-a văzut neputincios în fața valului de mașini. Strada Bucium, înspre Baza 3, a fost, de asemenea, aglomerată de autoturisme care trebuiau să ocolească pentru a ajunge în zona centrală a orașului. Pe trotuar, pietonii priveau cum șoferii înaintează 2-3 metri. Până și „Drumul hoților” a fost aglomerat, deoarece unii au încercat să ocolească tot orașul.

„Deja m-am săturat, f…i p… mă-sii, de o lună de zile, ne freacă așa cu drumul astă, de parcă ar fi nu știu ce lucrare. Bine că în alte țări inaugurează un pod într-o săptămână și noi ne batem capul cu o stradă care nici măcar nu trebuia reparată”, a spus Cristi, în timp ce aștepta în mașină.

Supărați că au trebuit să aștepte câte jumătate de oră în trafic, ieșenii și-au revărsat frustrarea asupra primarului Mihai Chirica și proiectului său de reabilitare a bulevardului Socola.

„Stau deja de 30 de minute în coloană, pentru ce? Oare autoritățile astea locale nu s-au gândit că vor da totul peste cap când s-au apucat de proiectul acesta? Nu prea cred, probabil, ei nu trec cu mașina pe aici. Bătaie de joc ce se întâmplă aici, dar tot ce putem face acum este să îndurăm și să așteptăm”, a transmis un șofer supărat.

Ieșenii nu sunt convinși de lucrare

Ieșenii nu au fost convinși de proiectul primarului și cred că a fost demarat doar pentru alegerile de pe 9 iunie. Totuși, din cauză că lucrările au durat atât de mult, oamenii au fost revoltați pentru haosul creat în trafic.

„Nu înțeleg de ce unii claxonează atât, de parcă e vina noastră că este aglomerat. În ceea ce privește lucrarea, nici nu știu ce să mai zic, când am auzit inițial, am zis că e bine, că vom circula pe o stradă nouă, însă acum că am văzut cât a lucrat, parcă regret. Bineînțeles că vin alegerile și primarul vrea să își asigure voturile prin astfel de proiecte grandioase, însă cred că a făcut fix opusul cu asfaltarea asta”, a precizat un ieșean care a rămas blocat în trafic.

Șoferii din Iași au pierdut ore întregi în trafic după ce au rămas blocați în mașini.

Comentarii
  • daca asfaltau str Poitiers nu tot blocaj era? hai sa fim seriosi. in Iasi orice artera s-ar asfalta s-ar face ambuteiaje. problema este ca nu se lucreaza noaptea ci doar ziua incurcand traficul, fiind si o artera destul de aglomerata ce face legatura cu cartierul Bucium, Visoianu, localitatile Vladiceni, Poieni, Vaslui, s.a.

  • Ce este cu acest articol blasfemiator????
    Nu va este rușine???

  • In Nicolina mai avem sperante ca se va asfalta corosabilul dintre blocuri?
    Strazile astea nu au vazut covor asfaltic in viata lor. Noi asteptam , dar cam a trecut si viata noastra.
    In alte cartiere cer oamenii popice… la noi cand circuli printre blocuri chiar crezi ca sunt montate popice… dansezi cu masina cu tot ….. parca mergi in caruta !

  • A propos de titlul articolului, bataia de joc va continua. Sa va explic.
    De mai bine de o luna, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
    Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
    Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
    Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
    Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
    Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
    Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
    Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
    Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
    Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi.
    In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

  • Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie, consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si directorul cel mai mare pina la ultimul sef sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu transportul in comun, cu taxiul, pe jos etc. Veti constata in acest fel ce conditii ofera transportul in comun, veti sta la coyi si in statii cit trebuie, veti vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte, veti vedea si cit de indisciplinati sint soferii de autobuze,cei de taxi, firmele de livrare mincare la domiciliu etc. Veti lua contact cu situatia din teren si veti vedea astfel realitatea. Asa, cum nu platiti un leu din buzunarul vostru ca sa veniti la serviciu, ca va plateste institutia masina, ca aveti loc de parcare la institutie, ca dimineata va puneti fundul in masina si tup la
    serviciu e foarte simplu sa dai din gura sau sa ai initiative care dupa foarte scurt timp se dovedesc proaste . Sinteti de acord Domnule primar sa votati aceasta masura ? Dar Cei din Consiliul Local ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa 3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD ?

  • Cine permite si acopera acest jaf din banul public ? Salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei/CL Iaşi:

    CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director, 4 membri CA – 3.546 net / lună
    SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 2 directori executiv, Director general – 22.707 lei net / lună,
    Director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună
    SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună
    COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri din Consiliul de Administraţie – 5.960 lei net / lună
    ECOPIATA S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună,
    S.C. Termo Service S.A. – 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună

  • AVEM CE MERITAAAAM !!!!

    Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin, la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede peste tot.
    Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge. Vedeti bine de mai bine de o luna si veti mai vedea pina la alegeri ceea ce este cit se poate de clar : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii.
    Au inceput lucrari de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Nimeni nu controleaza calitatea, nimeni nu raspunde etc. Analizati atent lucrarea de pe bdul Socola pe care primarul Chirica o lauda pe Facebook. Alti bani, alte contracte frumoase, ale beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an, iar acum, inainte de alegeri, vinzoleala e si mai mare. Nimeni nu controleaza cit costa si nici calitatea. Opozitia din Consiliul local doarme, candidatii la primarie posteaza de zor pe facebook iar Chirica jubileaza pentru ca are suficienti contracandidati care se lupta pe aceleasi voturi, sfarimtind opozitia. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • CHIRICA si ai lui, nu se vor duce naibii...

    La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • Baca nu te pricepi de ce te bagi in discutii? De dragul conversatei? Sau sa vorbesti discutii?

    Nu toti petetii de exterior TREBUIE sa fie portanti (de rezistenta)

    Ex. Bloc ,,de cartier” construit inainte de ’90 , P+4 . Parterul ,,open space”(ne-am inglezit , nu?) unde erau spatii comerciale , fara pereti interiori ,alimentare , baruri ,frizerii , cofetarii etc. CU VITRINE LA EXTERIOR

    Dar Atentie (CaCA)de la tine in vidul dintre urechi.

  • scoateti limitatoarele de viteza din metalurgie de la river towers !!!din pacurari !!din dacia !!!ca ati inebunit de tot traficul

  • Limitatoare de viteza la toate trecerile de pietoni din Iasi!!!

  • E bine. Si va si mai bine cand orasul se va bloca cu totul. Complet. Abia atunci se va face ordine si lumina la urbanism. Abia atunci nu se vor mai da autorizatii de construire care aglomereaza si mai mult orasul.

  • locatar Poitiers

    CHIRICA si SLEHTA LUI DE INCOMPETENTI SA PLECE !
    NU VREM SA-L MAI VEDEM !
    ISI BATE JOC DE OAMENI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *