Prima pagină » Economic Local » Continental a investit 8 milioane de euro în laboratoarele de testare auto din Iași. Christian Von Albrichsfeld: „Avem oameni deștepți, de la universitățile din Iași, care lucrează la noi” – GALERIE FOTO

Continental a investit 8 milioane de euro în laboratoarele de testare auto din Iași. Christian Von Albrichsfeld: „Avem oameni deștepți, de la universitățile din Iași, care lucrează la noi” – GALERIE FOTO

01 apr. 2023, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Continental a investit 8 milioane de euro în noua clădire inaugurată ieri, la Iași, care include laboratoare de testare auto și o parcare supraterană de 210 locuri. Pe acoperișul clădirii sunt panouri fotovoltaice care asigură iluminatul și încărcarea mașinilor electrice. La Iași sunt 2.500 de angajați, iar în toată țara, 19.000 de salariați. Compania a investit, în 2022, în cele 3 centre din toată țara, 180 de milioane de euro

O nouă investiție Continental, inaugurată la Iași, pe bulevardul Poitiers. Pentru clădirea care include laboratoare de testare auto și o parcare supraterană de 210 locuri s-au cheltuit 8 milioane de euro. Investiția a presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri și personalizate în funcție de cerințele sectoarelor de activitate din cadrul grupului Continental. Noua zonă de testare este complet echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilație, aer comprimat etc.).

În plus, la parter au fost amenajate un garaj echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto, un sistem de testare a frânelor, prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului. Aproximativ 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics își vor desfășura activitatea în noul centru de testare și vor lucra cu echipamente de ultimă generație: standuri de testare, camere climatice și de șoc termic, simulatoare de mediu, HIL-uri (Hardware In the Loop), SIL-uri (Software In the Loop).

Acestea vor permite simularea condițiilor reale de lucru ale produselor create de companie și validarea noilor sisteme concepute pentru dezvoltarea de tehnologii în direcția megatrendurilor industriei. La etajele 2, 3, 4 și 5 ale noii clădiri Continental Iași a fost amenajată și o parcare cu 210 locuri, astfel că spațiul total de parcare este acum de peste 600 de locuri.

Continental a investit 8 milioane de euro în laboratoarele de testare auto

La centrul Continental din Iași sunt angajate 2.500 de persoane, iar în centrele din toată țara, 19.000 de salariați.

„Investiția de la Iași a fost de 8 milioane de euro, în clădirea de testare, respectiv parcare supraetajată, și va ajuta colegii noștri în zona de testare a sistemelor de frână, la nivel de componente, până la întreg nivel de sistem de frânare. Avem peste 2.500 de angajați în Iași, intenționăm să creștem numărul lor pentru că în fiecare an avem un plan de dezvoltare pe partea de competențe și angajați. Nu există niciun plan de concediere, ci de creștere. Investiția este una mare, suntem convinși că planurile de dezvoltare merg în direcția bună, nu suntem afectați de războiul din Ucraina și nu vrem să ne dezvoltăm peste graniță, în Republica Moldova”, susține Marian Petrescu, Iași SCT Location Manager Continental Automotive România.

Continental a investit 180 de milioane de euro în cele 3 centre

Compania a investit, în 2022, în cele 3 centre din toată țara, 180 de milioane de euro. Centrul Continental din Iași este axat pe cercetare și dezvoltare.

„Noi avem 3 centre în România, cu 19.000 de angajați. Suntem o comunitate globală și facem dezvoltare la nivel global. Ce facem aici, cercetare și dezvoltare, este pentru niște produse vândute în Asia, America, Europa. Acum am inaugurat un centru de testare, aici, în Iași, unde dezvoltăm și frâne electronice. Avem două fabrici pentru produse electronice, în Timișoara și Sibiu, dar și o fabrică de anvelope.

Pot să spun că aici, la Iași, am investit în clădirile de pe 40.000 de metri pătrați, birouri, testare și centre de dezvoltare, deci o suprafață mare care arată importanța Iașului în cadrul companiei. La Iași există infrastructură, de aceea am ales Iașul. Am început în anul 2000 să investim în România, dar nu pentru forță ieftină de muncă, așa cum au făcut alți investitori”, susține Christian Von Albrichsfeld, Manager General Continental Automotive România.

Christian Von Albrichsfeld: „Avem oameni deștepți, de la universitățile din Iași, care lucrează la noi”

Specialistul susține că Iașul a fost o alegere pentru investiții datorită resursei umane cu potențial. Astfel, mulți dintre angajații din Iași au fost studenți.

„Am venit aici pentru că am văzut că are un potențial uriaș de valoare adăugată, de cercetare și dezvoltare, de inginerie. Nu a fost nevoie în mod special să avem autostradă pentru că noi nu transportăm marfă. Avem oameni deștepți, de la universitățile din Iași, care lucrează la noi. A fost destul dacă a fost un aeroport bun. Bine, infrastructura ne ajută întotdeauna și o să fie mult mai bine pentru Iași dacă avem autostrăzi care ne leagă de restul țării, dar pentru noi a fost importantă colaborarea cu universitățile din Iași, unde am găsit oameni pe care i-am angajat.

Am avut și sprijinul autorităților și colaborăm foarte bine cu universitățile. Pe noi ne interesează dezvoltarea de software, de sisteme, să avem internet 5G. Acum, o mașină este definită prin software. Înainte erau puse toate piesele împreună, montaj de oțel și componente mecanice. Acum s-a schimbat asta. Mașinile sunt definite prin funcționalitate, sunt ca un telefon mobil pe roți. Dezvoltăm și sisteme pentru conducerea automată de mașini și sunt tendințe care devin importante.

Partea veche rămâne ca bază, dar se merge mult pe dezvoltare electronică. Avem o tehnologie pe stradă care a fost dezvoltată acum 15-20 de ani. Sunt update-uri și la mașini, funcționalitate și hyperformance computer în mașini, un sistem de operare mult mai dezvoltat. Acum furnizăm aproape 100 de controleri electronici la fiecare mașină, separat. E foarte dificil să adaptezi și scump să te dezvolți în această direcție. Pentru asta, toată industria trebuie să meargă către mașinile definite prin software”, mai spune Christian Von Albrichsfeld, Manager General Continental Automotive România.

Compania s-a dezvoltat constant, iar cifra de afaceri din anul 2021 a fost de 33,8 miliarde de euro. Pentru anul 2022, specialiștii din cadrul Continental au estimat o cifră de afaceri cuprinsă între 38 și 40 de miliarde de euro, deci mai mare. Compania plătește în jur de 30 de milioane de lei pentru impozite, anual, numai la Iași. Mai mult, Continental a dezvoltat un program de recrutare pentru studenții din Iași. Faptul că, anul acesta, Continental a investit în noua clădire de pe Bulevardul Poitiers va aduce noi venituri la bugetul local.

Comentarii
  • Sclavi cu 1000 de euro pe luna care ii produc patronului 5000.
    E atat de simplu. procedeul de recrutare se numeste foamea-n gat si e foarte eficient. Nu-ti convine, mai sunt 100 de sclavi la usa.

  • Georgică, cu 1000 euro ești sclav? Câte persoane din Iași au venitul de 1000 euro/lună? Vrei mai mult, nu ai decât să-ți deschizi propria afacere. Dar nu se știe dacă peste un an nu vei da faliment.

  • Alta gogomanie trecuta sub pres. La recrutare ti se povestesc base spumoase despre mediul de lucru si despre traininguri. Dar dupa ce ai semnat si afli realitatea iti vine sa fugi din secunda 2. Nu exista traininguri, ci povesti de adormit bebelusii. De ce nu se spune ceea ce doare mai tare, si anume despre hartuirea la locul de munca? Oare nu se intreaba managerii de ce le pleaca zeci de salariati pe capete dupa 5-6 luni? Nu mai suntem in comunism cand stateai slus in fata sefului. Nici elevii nu mai accepta s a fie calcati in picioare, hartuiti de cadrele didactice si voi vreti sa accepte un intelectual? Luati-va glanetasi daca vreti hartuire si inechitati.
    NU RECOMAND! CITITI RECENZIILE ONLINE pe diverse siteuri macar sa nu mai cadeti in plasa acelor escroci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *