Prima pagină » Actualitate » Cont bancar pentru copiii cu vârsta de 6 ani. O singură bancă din România face asta
Cont bancar pentru copiii cu vârsta de 6 ani. O singură bancă din România face asta

Cont bancar pentru copiii cu vârsta de 6 ani. O singură bancă din România face asta

03 sept. 2024, 08:00, 3 ,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

O bancă românească pune la dispoziție un pachet unic, și anume cont bancar pentru copiii cu vârsta de 6 ani. Celebra bancă lansează pachetul de servicii ABC, unic pe piața bancară europeană, prin intermediul căruia orice copil cu vârsta între 6 și 14 ani poate avea gratuit cont bancar în lei și un card MasterCard Standard. O singură bancă din România face asta.

Cont bancar pentru copiii cu vârsta de 6 ani

Exim Banca Românească lansează un pachet unic de servicii pentru copiii cu vârsta între 6 și 14 ani. Acești copii pot avea gratuit cont bancar în lei și un card MasterCard Standard emis de bancă. Pachetul START este un instrument ce poate fi utilizat și de părinți atât pentru încurajarea indepenței financiare a copiilor, cât și pentru gestionarea banilor.

Contul curent ABC se deschide pe numele părintelui/tutorelui, fără să fie necesară o sumă minimă inițială și poate fi utilizat pentru încasări și depuneri de numerar în lei, inclusiv pentru încasarea burselor sau a altor beneficii școlare.

Pentru deschiderea contului este nevoie doar de certificatul de naștere al copilului și de actul de identitate al unuia dintre părinți sau de documentele tutorelui, dacă este cazul. Cardul MasterCard Standard START va fi emis pe numele copilului și poate fi înrolat în portofelele electronice de plată Google Pay și Apple Pay, ceea ce permite realizarea plăților în siguranță cu telefonul mobil.

Ce trebuie să știe românii care au bani pe card

S-a luat o decizie oficială pentru toți românii care au cont la bancă. Începând din 17 iunie 2024, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) a introdus în portofoliul său de servicii noul serviciu Plăți Instant, creat de Transfond. Serviciul Plăți Instant permite transferuri interbancare de până la 50.000 lei în mai puțin de 10 secunde, disponibile în orice moment al zilei, în fiecare zi a anului.

În prezent, băncile care oferă serviciul Plăți Instant includ: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România și Salt Bank.

„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant, în parteneriat cu Transfond – o instituție ce joacă un rol crucial în digitalizarea serviciilor financiare din România – reflectă angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a moderniza produsele băncii. Prin aplicațiile BRCI iBanking și BRCI Mobile, clienții noștri pot acum efectua și primi plăți interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale și a preveni fraudele și erorile de plată, am lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienților noștri să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe față de informațiile pe care le dețin.”,  a declarat George Mihai, Director General al Băncii Române de Credite și Investiții.

Serviciul Plățile Instant a înregistrat o creștere semnificativă a volumelor tranzacțiilor în acest an, acoperind aproximativ 80% din piața bancară românească. Sabin Carantină, director general al Transfond a menționat că serviciile lor de plăți interbancare stimulează tranzacțiile electronice și reduc utilizarea numerarului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *