Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Consumul regulat de legume verzi creste forța musculara
Consumul regulat de legume verzi creste forța musculara

Consumul regulat de legume verzi creste forța musculara

29 mart. 2021, 17:39,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a crește masa musculară, ar trebui să vă concentrați asupra alimentelor bogate în proteine ​​și carbohidrați. Potrivit unui studiu recent, o anumită categorie de alimente te-ar ajuta să câștigi putere și să-ți dezvolți dimensiunea corpului.

Știm deja ca este esențial să efectuați exerciții cu greutati pentru a dezvolta masa musculară. Cu toate acestea, deși exercițiile fizice sunt eficiente, nu este suficient pentru a construi mușchi. De asemenea, este indicat să adoptați o dietă adecvată pentru scaderea în greutate. Pentru aceasta, este necesar să vă creșteți aportul de proteine ​​și carbohidrați cu indice glicemic scăzut, dar și să consumați fibre și grăsimi bune pentru a furniza organismului toți nutrienții necesari pentru construirea și întărirea mușchilor.

În special, se recomandă adesea să consumați carne roșie sau albă, deoarece acestea sunt surse de proteine. Însă, potrivit unui studiu publicat pe 24 martie în The Journal of Nutrition, consumul regulat de legume verzi ar contribui și la construirea masei musculare.

Consumul regulat de legume verzi creste forța musculara

Scopul oamenilor de știință a fost de a afla dacă un aport zilnic mai mare de nitrați, care se găsește în mod natural în cantități mari în legumele verzi, este asociat cu „o funcție musculară mai bună” și „dacă această legătură depinde de nivelul de activitate fizică”.

În scopul studiului, cercetătorii au analizat datele dintr-un sondaj australian privind obezitatea, diabetul și stilul de viață. Acest sondaj a fost realizat în rândul a 3.759 de persoane. În această investigație, „funcția musculară a fost cuantificată prin forța de extensie a genunchiului și testul telescaunului”.

„Aportul mediu total de nitrați a fost de 65 (52-83) mg/zi, din care 81% provin din legume”, se arată în lucrare. Cercetătorii au descoperit că indivizii care au ingerat legume verzi sau nitrați în cantități mari, au avut o forță musculară mai mare la picioare și au efectuat testul chair-up mai repede decât cei care au mâncat mai puține.

Oamenii de știință au remarcat, de asemenea, că activitatea fizică nu a influențat legătura dintre aportul de nitrați și forța musculară.

„Un aport zilnic mai mare de nitrați, în mare parte din legume, poate fi o modalitate eficientă de a promova forța musculară și funcția fizică a membrelor inferioare atât la bărbați, cât și la femei”, au concluzionat autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *