Prima pagină » Local » Consumul excesiv de alcool a dat de furcă personalului medical de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași. Un bărbat cu ciroză hepatică a decedat din cauza abuzului
Consumul excesiv de alcool a dat de furcă personalului medical de la Spitalul “Sfântul Spiridon

Consumul excesiv de alcool a dat de furcă personalului medical de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași. Un bărbat cu ciroză hepatică a decedat din cauza abuzului

07 ian. 2023, 10:35,
BZI.ro, în Local

Consumul prelungit de alcool în cantități mari și consumul abuziv pentru o scurtă durată au numeroase efecte nocive asupra sănătăţii. Alcoolul este toxic pentru celulele organismului, mai ales atunci când se depăşeşte limita recomandată de consum. În România, alcoolul reprezintă cea mai frecventă cauza a bolii hepatice cronice. Multe tipuri de cancer sunt direct legate de consumul cronic de alcool. Aici sunt incluse cancerul gurii, faringelui, esofagului, de sân, colon, ficat.

Zilele acestea, personalul medical de la Spitalul “Sfântul Spiridon” Iași a avut numeroase cazuri de urgență din cauza consumului excesiv de alcool. Un bărbat de 47 de ani, cunoscut cu ciroză hepatică a decedat din cauza abuzului.

De altfel, un alt caz a fost cel al unui bărbat de 39 de ani ce a venit la Unitatea de Primiri Urgențe cu forma cea mai gravă a sevrajului cauzat de consumul de alcool. În timp ce se afla pe targă, iar personalul medical încerca să îi recolteze analizele, acesta a început să lovească cu mâinile și picioarele.

„Această săptămâna a fost dominată de cazurile de consum de alcool și urmările lor. Între 4 și 10 cazuri de etilism acut pe zi, între 5 și 10 cazuri de ciroză hepatică toxică decompensată.

Cel mai grav caz a fost al unui bărbat 47 ani din mediul rural pe care preotul mergând cu ajunul Bobotezei l- a găsit comatos și a chemat ambulanța. Avea ciroză hepatică, comă hepatică intubat tratat dar a decedat după 24 h.

Cele mai multe internări în Igh. Foarte multe cazuri de sevraj și psihoză etanolică tratate în urgentă și apoi trimise la psihiatrie – unele aduse de poliție pentru ca au făcut scandal , au distrus și au lovit.

Cel mai grav un bărbat de 39 ani cu delirium tremens – forma cea mai gravă a sevrajului care după ce a lovit asistenții și brancardieri în UPU a trebuit sedat pentru computer tomograf și acum este cu sedare profundă, intubat ventilat mecanic”, a transmis prof. univ.dr. Diana Cimpoeșu – medic șef UPU Spitalul “Sfântul Spiridon” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *