Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Consumul de migdale reduce ridurile femeilor aflate la postmenopauza
Consumul de migdale reduce ridurile femeilor aflate la postmenopauza

Consumul de migdale reduce ridurile femeilor aflate la postmenopauza

29 mart. 2021, 20:35,
în Sanatate

Un studiu american publicat pe 27 februarie a constatat că consumul zilnic de migdale a îmbunătățit aspectul ridurilor și pigmentarea pielii la femeile aflate la postmenopauză.

Bogate în magneziu, vitamine și minerale, migdalele sunt un adevărat aliat pentru sănătate, dar acum aflăm că acestea ar putea fi o adevărată comoada pentru pielea noastră. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California din Davis, SUA, consumul zilnic de migdale îmbunătățește aspectul ridurilor și pigmentarea pielii la femeile aflate la postmenopauză.

„Consumul zilnic de migdale s-a dovedit a fi eficient în îmbunătățirea aspectului ridurilor și uniformității tonusului pielii la femeile aflate la postmenopauză cu piele de tip I sau II în conformitate cu scara Fitzpatrick”, explică dr. Raja Sivamani, dermatolog și autor principal al studiului.

O reducere de 15% a severității ridurilor

Ca parte a acestui studiu finanțat de Almond Board of California, publicat pe 27 februarie în revista Nutrients, 49 de femei sănătoase aflate la postmenopauză au fost separate în două grupuri. În primul, femeile au mâncat migdale ca gustare pentru 20% din aportul total de calorii sau aproximativ două porții de 30 de grame. În cel de-al doilea grup, femeile au consumat o gustare, reprezentând 20% din aportul lor de calorii, făcuta din smochine, cereale sau covrigi. Ca rezultat, cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă statistic a severității ridurilor în grupul în care participantele au mâncat migdale. După 16 săptămâni, au observat o reducere de 15% și 10% după 24 de săptămâni.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o îmbunătățire a tonusului pielii la voluntarele care mănâncă migdale. Studiul relevă o scădere semnificativă statistic a intensității globale a pigmenților faciali (tonusul pielii neuniforme) în grupul în care participanții au consumat migdale: o reducere de 20% în săptămâna 16, care a rămas stabilă în săptămâna 24. Rețineți că, în afară de aceste gustări, comunicatul de presă al Almond Board din California precizează că participanților li s-a cerut să nu-și schimbe obiceiurile alimentare zilnice și să nu mănânce niciun alt aliment pe bază de nuci.

Frumusețea pielii, legată de aportul nutrițional

„Frumusețea pielii nu se datorează doar îngrijirii externe și unui context favorabil de mediu (interzicerea fumatului – moderarea expunerii la soare); este legată, de asemenea, de calitatea aportului nutrițional, printre altele. În domeniul vitaminelor (în principal vitamine din grupul B, vitamina E, vitamina A), oligoelemente (zinc, seleniu) și lipide nesaturate”, subliniază dr. Laurence Plumey, medic nutriționist. Ea explică faptul că „migdalele sunt bogate în toate acestea” și că „o mână de 23 de migdale (30g) acoperă 60% din necesarul zilnic de vitamina E (o vitamină foarte antioxidantă), dar oferă și omega-9 (lipide mononesaturate), vitamine B, magneziu, potasiu, zinc și polifenoli antioxidanți”. Potrivit dr. Plumey, „nu este, prin urmare, surprinzător să vedem o legătură între consumul lor regulat și suficient și o optimizare a tenului (intensitatea pigmentului) și o reducere a ridurilor la aceste femei aflate la postmenopauză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024