Consuma mancare gatita! Cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic ne sfatuieste sa vedem partea buna a perioadei in care trebuie sa traim in izolare si sa ne ocupam mai mult de relatia cu… mancare gatita in casa.
„Faptul că stăm acasă ne poate “împrieteni” cu gătitul, avem dintr-o dată timp și disponibilitate pentru activități pe care înainte le pierdem din vedere. Orice preparat gătit în casă este mai echilibrat decât produsele ambalate sau semipreparate, măcar datorită faptului că are o cantitate de grăsime/zahăr/sare mult mai mică. Apoi ai avantajul că știi ce ai pus în oală/cratiță și pornind de la ingrediente simple nu poate rezulta decât o mâncare sănătoasă.
Consuma mancare gatita!
Dincolo de gătit, pregătirea și servirea mesei împreună cu familia nu face decât sa duc o normalitate în comportamentul alimentar și în percepția mâncării. Oralitatea noastră are nevoie să fie satisfăcută și nu doar mâncatul/mestecatul face asta, ci și vorbitul. Deci a lua masa împreună cu ceilalți este un avantaj, conversația ne ajută să mâncăm mai puțin și să ne săturăm mai repede.
Nu știu câți dintre copiii erau obișnuiți să ia masa împreună cu părinții lor, însă știu cu siguranță că acum nu mai există nicio scuză pentru ca asta să nu se întâmple. Mâncați împreună cu copiii voștri, vorbiți cu ei, încercați să-i cunoașteți, acordați-le atenție și înțelegere. În orice lucru rău există și o parte bună…poate că a fost nevoie de un virus ca să stăm cu toții împreună la masă. Uitați de produsele ambalate ronțăite în fața unui ecran și profitați de prezența celorlalți, e mai important CINE e în jurul mesei, decât CE e pe masă!”, este mesajul postat pe Facebook de medic.