Prima pagină » Local » Constructorii vor contractul de 300.000 de euro pentru o pistă de biciclete dintr-o comună ieșeană
Constructorii vor contractul de 300.000 de euro pentru o pistă de biciclete dintr-o comună ieșeană

Constructorii vor contractul de 300.000 de euro pentru o pistă de biciclete dintr-o comună ieșeană

01 mai 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Mai mulți constructori au depus oferte pentru realizarea unei piste de biciclete în comuna Țuțora, județul Iași. Oferta cu prețul cel am mic este un criteriu de departajare. Pista ar urma să aibă o lungime de 6 kilometri

Primăria comunei Țuțora, județul Iași, a demarat licitația pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în localitate. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat Ungureanu Trans SRL, Lis Affair SRL și asocierea Bogdy Trans SRL – Cornell”s Floor SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Valoarea estimată a contractului este de 1.390.540 de lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro.

„Realizarea investiției din cadrul PNRR – Componenta 10 Fondul Local este necesară pentru a dezvolta sistemul de transport cu bicicleta și vehicule ușoare electrice, obiectivele principale fiind demararea acțiunilor pe plan local pentru promovarea unei mobilități urbane prietenoase cu mediul și reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră -n.r.) de la nivelul întregii comune”, se arată în caietul de sarcini.

Și în municipiul Iași au fost stabilite trasee pentru piste destinate bicicliștilor.

Pista din comuna Țuțora va avea o lungime de 6 kilometri

Conform datelor legate de investiție, pista pentru biciclete va avea o lungime de 6 kilometri și va lega mai multe obiective din localitate: dispensarul, Școala Țuțora, primăria și biserica din sat.

„Proiectul propus își justifică atât necesitatea, cât și oportunitatea, mai mult de atât, se observă cum beneficiile obținute ca urmare a implementării acestuia contribuie în mod efectiv la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei, dezvoltarea durabilă a comunei, conectarea zonelor comunei și îndeplinirea viziunii de dezvoltare a comunei, prevăzute în documentele strategice de dezvoltare pentru perioada 2015-2030”, se arată în documentația procedurii.

Totodată, în comuna Miroslava ar urma să fie amenajată o pistă pentru biciclete, cu o lungime de 8,4 kilometri. Cererea de finanțare a fost depusă la Administrația Fondului de Mediu.

Sunt anunțate investiții și în alte comune din județul Iași

Nu în ultimul rând, cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt programate lucrări de intervenție și în comuna Movileni. Așadar, Primăria comunei Movileni a demarat procedura pentru reabilitarea mai multor artere. Licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 19.04.2023.

Valoarea estimată a contractului este de 8.710.757 de lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. Conform proiectului, lucrările vizează drumurile din satele Larga-Jijia, Potângeni și Iepureni, cu o lungime totală de aproape 5 kilometri. Constructorii vor contractul de 300.000 de euro pentru o pistă de biciclete dintr-o comună ieșeană, dar rămâne de văzut dacă ofertele vor fi validate de comisia de evaluare desemnată de autoritatea contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *