Prima pagină » Local » Constructorii se îngrămădesc să reabiliteze drumurile din comuna Șipote! Contractul are o valoare de 2 milioane de euro
Constructorii se îngrămădesc să reabiliteze drumurile din comuna Șipote! Contractul are o valoare de 2 milioane de euro

Constructorii se îngrămădesc să reabiliteze drumurile din comuna Șipote! Contractul are o valoare de 2 milioane de euro

09 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe drumuri sătești din comuna Șipote vor fi modernizate. La licitația organizată de autoritatea contractantă au fost depuse mai multe oferte. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Primăria comunei Șipote, județul Iași, a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor sătești din localitate. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai mulți constructori: asocierea Obitory Construct SRL – Drum Pod Invest SRL – Alpenside SRL, asocierea Danlin XXL SRL – Geo Myke SRL, Vulturi SRL – Infraconcept SRL, asocierea Eky-Sam SRL – Topgeosys SRL, Crepuscul Project SRL și asocierea Conest SA – Simpla Consult SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor. Valoarea estimată a contractului este de 10.755.842 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic.

„Traseele drumurilor sunt sinuoase, cu elemente geometrice impuse de limitele proprietăților în localități. Rețeaua de drumuri are specificul așezărilor rurale, cu ulițe înguste și cu intersecții în unghiuri drepte sau foarte ascuțite. Lățimea părții carosabile balastate variază de la 3,00 la 5,50 m, aceasta nefiind întotdeauna bine definită. Platforma drumurilor variază între 4,00 și 7,00 m. Lățimea între limitele de proprietate variază între 3,00 și 12,00 m. Acostamentele sunt din pământ, parțial acoperite cu iarbă”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania Națională de Investiții a organizat o licitație pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

Constructorii se îngrămădesc să reabiliteze drumurile din comuna Șipote pe o lungime de aproape 5 kilometri

De precizat că licitația beneficiază de o clauză suspensivă. Asta înseamnă că, deocamdată, nu există o alocare financiară. Pentru a câștiga timp, Primăria Șipote organizează licitația și, în momenetul în care va beneficia de fonduri guvernamentale, va semna imediat contractul cu firma care va câștiga procedura. Primăria Șipote vizează modernizarea unui număr de patru drumuri sătești și unul comunal, cu o lungime de 5.106 metri.

„Luând în considerare starea pietruirii existente, a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor, se apreciază că starea tehnică a drumului este mediocră și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori. Capacitatea portantă a pietruirii existente nu este satisfăcătoare și nu suportă sarcinile transmise de autovehicule. Se impune modernizarea acestor trasee, pentru asigurarea viabilității lor și crearea condițiilor de circulație pentru utilizatori. Totodată, se vor îmbunătăți și condițiile referitoare la protecția mediului”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Dumești a beneficiat de fonduri pentru construirea unui cămin cultural.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru drumurile din județul Iași

Totodată, Compania Națională de Investiții a lansat altă licitație, pentru reabilitarea drumurilor din comuna Lungani, afectate de inundațiile de acum patru ani. Valoarea estimată a investiției este de 15.699.659 lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Durata de realizare a investiției este de 10 luni, la care se adaugă perioada de 2 luni pentru partea de proiectare. Lungimea totală a drumurilor supuse modernizării este de 12,5 kilometri.

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase (ploi abundente) ce s-au produs în data de 31.07.2018 pe teritoriul administrativ al Comunei Lungani, Județul Iași, s-au produs pagube însemnate datorită faptului că drumurile și podețele existente nu asigură scurgerea apelor”, se arată în descrierea situației actuale.

Constructorii se îngrămădesc să reabiliteze drumurile din comuna Șipote, dar depind de finanțările promise prin programul Anghel Saligny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *