Prima pagină » Economic Local » Constructorii nu vor să lucreze pentru Penitenciarul din Copou! Licitația pentru extinderea închisorii a fost anulată
Constructorii nu vor să lucreze pentru Penitenciarul din Copou! Licitația pentru extinderea închisorii a fost anulată

Constructorii nu vor să lucreze pentru Penitenciarul din Copou! Licitația pentru extinderea închisorii a fost anulată

28 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Pavilionul pentru vizitatori de la Penitenciarul din Iași va fi modernizat și supraetajat doar în momentul în care se vor găsi ofertanți. La licitația pentru realizarea lucrărilor nu s-au prezentat firme de construcții interesate. Procedura va fi reluată în cel mai scurt timp

Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași anunță noi investiții. Recent, a fost anunțată licitația pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și supraetajare a pavilionului destinat vizitatorilor. Valoarea estimată a contractului este de 2.833.888 lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Însă la procedură nu s-au prezentat firme interesate de contractul pus la dispoziție de autoritatea contractantă. Reprezentanții închisorii au precizat pentru „BZI” că procedura va fi reluată în cel mai scurt timp.

„Construcția analizată, cu destinația de «Pavilion vizite», situată în incinta Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Iași, are ca elemente de identificare puse la dispoziție de către beneficiar. Anul construirii este 1984, având regim de înălțime P, suprafața construită coincide cu suprafața desfășurată și este de 443.52 mp. Corpul de clădire anexat este construit pe aliniamentul unui gard de incintă realizat din cărămidă, structura corpului incluzând zidăria gardului. Structura corpului anexat, executat fără a avea la bază o documentație tehnică, sugerează o structură în cadre după două direcții, cu planșeu din beton armat”, se arată în descrierea obiectivului.

Contractul prevede modificarea pavilionului pentru vizitatori

Reprezentanții penitenciarului cer constructorului să ridice încă un etaj în pavilionul destinat vizitatorilor.

„Pentru supraînălțarea clădirii cu un etaj și recompartimentarea spațiilor existente de la parter, măsurile de intervenție sunt următoarele: dezafectarea corpului anexat și refacerea sa integrală, inclusiv a fundațiilor, care vor fi legate de fundațiile corpului inițial, consolidarea fundațiilor corpului inițial prin cămășuire, dezafectarea planșeului de peste corpul construit inițial, dezafectarea pereților de la parter care nu mai corespund solicitărilor beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că Penitenciarul Iași s-a aflat în conflict cu Primăria Iași din cauza extinderii pavilioanelor din Copou.

Mai multe firme vor să furnizeze loturi de alimente în magazia Penitenciarului din Iași

Totodată, Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a declanșat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de produse alimentare în baza unui acord-cadru ce se va desfășura în perioada 2021-2022. Valoarea estimată a contractului este de 1.773.820 lei fără TVA, aproape 350.000 de euro. La procedură s-au prezentat mai multe societăți printre care Vanbet SRL, Corex SRL, Davio Pan Grup Impex SRL, Diacarn Food SRL, Saltempo SRL, Carpatis SRL, Ama Fruct SRL și altele. Conform documentației, procedura a fost împărțită în 23 de loturi. Printre produsele solicitate se numără ouă de găină, fructe proaspete, tărâțe de grâu, mirodenii, smântână, pateu ficat, pâine semialbă, brânză telemea, slănină afumată, cârnați țărănești, salam de vară, semicarcasă de porc, pulpe de pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *