Prima pagină » Titlurile zilei » Construcție nouă, de peste 20.000 mp și cu 5 etaje, în zona Copou, din Iași! FOTO (Exclusiv)

Construcție nouă, de peste 20.000 mp și cu 5 etaje, în zona Copou, din Iași! FOTO (Exclusiv)

14 feb. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Titlurile zilei

O construcție nouă, de 20.406 metri pătrați și cu 5 etaje, va fi ridicată în zona Copou, din orașul Iași. În acest imobil spectaculos vor fi investite aproximativ 25 de milioane de lei. Pe data de 4 octombrie 2021 a fost semnat ordinul de construcție. Căminul va avea peste 250 de locuri. Acum are loc proiectarea, urmând ca, de anul acesta, timp de 16 luni, să fie executate efectiv lucrările

O construcție de 20.406 metri pătrați și cu 5 etaje urmează a fi ridicată în zona Copou, din orașul Iași. Acum, la Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) a fost depus proiectul (aflat în faza Documentației Tehnice de Autorizare a Construcției – DTAC), proiectant – elaborator fiind arhitect Octavia Popeea – SC Oopy Arhitectura SRL, beneficiară – SC Oopy Arhitectura SRL, care este împuternicita Companiei Naționale de Investiții (CNI), de către Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași. Totul este legat de construcția celui mai modern cămin studențesc din oraș. Acesta va avea peste 250 de locuri.
Vor fi investite aproximativ 25 de milioane de lei. Pe 4 octombrie 2021 a fost semnat ordinul de construcție.

Licitația a fost adjudecată de asocierea SC Das SRL Iași – SC Oopy Arhitectura SRL din București. Prima este deținută de afaceristul Gheorghe Avram, iar, în 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 197,4 milioane de lei și un profit 19,9 milioane de lei. Societatea are 229 de angajați. Cea de-a doua firmă este deținută de Octavia Popeea, iar, în 2020, a avut o cifră afaceri de 3,8 milioane de lei, un profit de 259.260 de lei și 10 angajați.

Proiect pentru o construcție nouă în zona Copou, din Iași

Noul cămin include amplasamentul constituit din terenul situat în Iași, în suprafață totală de 20.406 metri pătrați. De asemenea, în aceeași manieră, pentru căminele C6, C7, C8 din Campusul Studențesc ”Titu Maiorescu”, Universitatea „Cuza” are în vedere obiectivul de investiții privind reabilitarea, modernizarea, etajarea și dotarea acestora.

Pe de altă parte, căminul va avea un regim de înălțime S+D+P+5E și va dispune de 99 de camere, 4 dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități, dar și o parcare subterană cu 42 de locuri. În total (25 de milioane de lei este suma destinată doar construirii), a fost alocată suma de 46.837.144,29 de lei (aproximativ 10 milioane de euro), dintre care 45.315.176,70 lei de la Compania Națională de Investiții, acesta fiind cel mai mare proiect finanțat de CNI în județul Iași.

Construcția noului cămin fusese aprobată printr-o Hotărâre de Guvern

Construcția noului cămin fusese aprobată pe 25 iunie 2020 printr-o Hotărâre de Guvern. Obiectivul de investiții este inclus în „Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social” (PNCIPS), subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de Compania Națională de Investiții. Conform caietului de sarcini, noul cămin va fi compus din 5 corpuri: corpul 1, cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2, de legătură, – nodul de circulație verticală, cuprinzând scara elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E -, corpul 3, simplu tract, cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 și corpul 5, dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice.

După finalizarea lucrărilor de construcție, se vor organiza, conform legislației în vigoare, licitații în vederea achiziționării mobilierului și aparaturii necesare. Prin acest proiect pentru o construcție nouă, de 20.406 metri pătrați și cu 5 etaje, în zona Copou, din Iași, capacitatea UAIC de a oferi cazare studenților va crește cu aproximativ 5 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *