Prima pagină » Local » Construcția noii grădinițe din Copou a ajuns a CNSC! Dispută pe 3,5 milioane de lei, între două firme din Iași!

Construcția noii grădinițe din Copou a ajuns a CNSC! Dispută pe 3,5 milioane de lei, între două firme din Iași!

14 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Proiectul pentru viitoarea grădiniță din zona Copou, municipiul Iași, a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. O firmă din comuna Ion Neculce s-a arătat nemulțumită de raportul licitației și a cerut anularea procedurii. Consiliul i-a dat dreptate și a anulat decizia luată de comisia de licitație

O lucrare de 3,5 milioane de lei pentru execuția unei grădinițe din municipiul Iași a fost blocată la o instituție centrală.
Proiectul construirii unei noi grădinițe în cartierul Copou, din Iași, a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Licitația a fost atibuită inițial unei societăți din municipiu, însă a fost contestată de o altă societate din localitatea Ion Neculce, județul Iași.

Scandal la CNSC pe 3,5 milioane de lei la Grădinița Codrescu

Firma din localitatea Ion Neculce a solicitat anularea comunicării privind rezultatul procedurii din 13 mai 2021 a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acesteia. Societatea Pavi-Lux SRL a mai cerut obligarea municipalității la reevaluarea ofertei depuse de Heavy Duty Construct SRL și constatarea inadmisibilității acesteia. În plus, firma din Ion Neculce a cerut CNSC și obligarea municipalității la continuarea procedurii de atribuire și emitere a unor noi comunicări privind rezultatul procedurii.
Licitația a mai fost contestată la CNSC și de alte societăți, însă decizia Consiliului nu a fost una favorabilă acestora. Recent, CNSC a decis, însă, ca municipiul Iași să reia procedura.

„În temeiul prevederilor art. 26, alin. (2), lit. a) și b), din Legea nr. 101/2016, admite contestația formulată de SC Pavi-Lux SRL în contradictoriu cu Municipiul Iași. Dispune anularea deciziei de declarare admisibilă a ofertei depuse de Heavy Duty Construct SRL, anularea raportului procedurii din 13 mai 2021, precum și a tuturor comunicărilor subsecvente acestuia”, se arată în decizia CNSC.

Bătaie pe proiectul derulat în Iași

La licitația inițială au fost depuse 6 oferte, respectiv din partea Alconf, Art Residence Development, Heavy Duty Construct, Prauco AMV Craft, Dandor Construct și Pavi-Lux .
Regimul de înălțime a clădirii este S+P+1. Corpurile A și B vor fi unite printr-un spațiu multifuncțional, urmând să se ajungă la o suprafață desfășurată a imobilului de aproximativ 1.500 de metri pătrați.

Grădiniță de 200 de locuri, la fosta Policlinică din Copou

Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri în 8 săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare de 3,5 milioane de lei. Conform contractului, lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 12 luni. Grădinița va apărea pe locul fostei Policlinici cu plată din zona Copou, strada Codrescu.

„Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât si al stabilității și siguranței construcției, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și a trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *