Prima pagină » Sanatate » Constipație rebelă: Remedii care pot salva situația

Constipație rebelă: Remedii care pot salva situația

16 mart. 2021, 10:16,
în Sanatate

Mulți dintre noi s-au lvoit măcar o dată în viață de problema constipației rebele, de care nu știau cum să cape.

Constipația este o afecțiune a tubului digestiv, întâlnită mai ales la adulți, a cărei simptomatologie poate să difere foarte mult de la o persoană la alta. Deși nu este o boală în sine, constipația poate apare ca un simptom al multor boli digestive sau extradigestive.

Multă lume nu bagă în seamă constipația, însă atunci când nu poți merge la baie câteva zile la rând începi să-ți pui semen de întrebare. Asta mai ale spentru că poate duce la probleme mai serioase, precum hemoroizii sau chiar prolapsul țesutului rectal.

Potrivit medicilor, constipația poate fi cauzată de alimentația săracă în fibre, consumul insuficient de apă și alte lichide, efortul fizic insuficient. Constipația poate să apară din cauza stresului și pe un fond emoțional. Sunt situații când constipatia poate apărea simultan cu alte afecțiuni, precum hemoroizi, diabet zaharat sau hipotiroidism.

Constipația poate să mai apară și ca efect secundar al administrării unor medicamente sau pe fondul unei alimentații deficitare în timpul sarcinii.

Constipația rebelă la bebeluși și copii

În cazul bebelușilor, orice constipație rebelă trebuie semnalată medicului, deoarece există rsicul unei maladii congenitale a colonului, care se tratează chirurgical.

Pentru a scăpa de constipație, trebuie să introduci legume în alimentația micuțului și să-i dai să bea apă în mod regulat.

Pentru copiii cu vârsta de până în șase ani, se recomandă evitarea laptelui prea concentrat. Se recomandă mese care să aibă și legume și fructe proaspete. Evitați să-i dați copilului dulcețuri, bomboane fără zahăr sau siropuri laxative.

La copiii mai mari, constipația poate să apară, spre exemplu, din teama de a merge la WC la școală, spre exemplu.

Ciocolata, bananele sau orezul, care produc constipație trebuie consuamte cu moderație.

Remedii pentru a scăpa de constipația rebelă

Pentru a scăpa de constipația rebelă există mai mutle remedii care îți ajută organismul să funcționeze normal.

Astfel, o alimentație bogată în fibre ajută un tranzit intestinal normal. Asta deoarece multe fibre sunt necesare pentru funcționarea normală a colonului. Fibrele în conatct cu apa se umflă și ajută digestia și absorbția alimentelor. Alimentele care te pot ajuta, fiind bogate în fibre, sunt legumele, fructele, cerealele și semintele.

Un remediu pentru constipația rebelă este consumul unei cantități suficiente de apă alcalină, fiind recomandat 2,5-3 litri zilnic. Poți apela și la consumul a două pahare de apă călduță cu suc de lămâie.

De ajutor pentru tratatrea constipației este mișcarea, deoarece sportul ajută alimentarea cu sânge a întregului organism, reactivând intestinele și stomacul și detoxifiind organismul.

In zilele noastre, alimentatia sanatoasa este promovata pe toate canalele. Cu toate acestea, conceptul curei de curatare a intestinului este corelat cu diete drastice sau cure de slabire, reducand astfel efectul benefic si sanatos al acestei practici.

Sunt cazuri când persoanele care au un stil de viata sănătos nu mai iau în calcul manevrele regulate de curățare a intestinului. Folosirea unei cure de curățare ajută la prevenirea constipației, fiind astfel eliminate din corp toate substantele toxice care s-au depus în sistemul digestiv de la aditivii alimentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`