Prima pagină » Local » Constantin Golduț, despre fondurile alocate comunei Balș: ,,Ar fi o nesimțire să cer investiții în primărie!”
Constantin Golduț, despre fondurile alocate comunei Balș: ,,Ar fi o nesimțire să cer investiții în primărie!”

Constantin Golduț, despre fondurile alocate comunei Balș: ,,Ar fi o nesimțire să cer investiții în primărie!”

26 feb. 2022, 07:30,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Planurile de dezvoltare pentru anul 2022 vizează fiecare comunitate, astfel că noi proiecte de infrastructură rutieră, modernizare sau reabilitare și investiții în anumite servicii sunt în vederea primarilor din județul Iași. Primarul Constantin Golduț prezintă care sunt fondurile alocate comunei Balș și planurile pentru locuitorii comunității sale în acest an și care sunt schimbările pe care își dorește să le implementeze.

Începutul de an pare a fi un start promițător pentru primarii care își doresc să continue activitățile începute încă din anii trecuți, mulți dintre aceștia optând pentru anumite proiecte de finanțare, care ar putea fi un real ajutor în modernizarea sau construirea unor lucrări.

Constantin Golduț in cadrul emisiunii de la BZI

Primarul comunei Balș dorește ca în mandatul său să le ofere locuitorilor oportunitatea de a avea un trai decent

Noi proiecte de modernizare în comuna Balș

școala din Balș

În acest an va avea loc renovarea școlii de la Balș

Comuna Balș beneficiază anul acesta de mai multe schimbări, primarul acesteia, Constantin Golduț, afirmând faptul că modernizarea unor drumuri și acoperirea necesităților școlilor se află printre principalele sale obiective. Finalizarea terenului de sport de la Școala din Boureni și renovarea Școlii din Balș se află printre acestea.

Constantin Golduț recunoaște faptul că proiectele de finanțare vor fi obținute mai greu din pricina situațiilor pe care le întâmpină țara noastră de câțiva ani. Criza materialelor de construcții, pandemia de COVID-19 și potențialul război pe care îl iau în considerare autoritățile române au dus la apariția unor ,,găuri” în bugetul țării. Cu toate acestea, primarul susține că mandatul său la primărie este despre oferirea lucrurilor de care societatea în care trăiește are cea mai mare nevoie și nu modernizarea clădirii în care își desfășoară acesta activitatea.

,,Mi se pare o nesimțire din partea mea să cer investiții în sediul Primăriei atunci când știu că în comună este nevoie de asfalt, apă și gaz. Că sunt atâtea proiecte care au nevoie mult mai mare de acei bani. Au fost făcute unele modificări, clădirea fiind una făcută din chirpici, dar asta pentru că îmi doream ca tinerii care vin și se căsătoresc, să aibă unde face o poză care le va fi înrămată întreaga viață”, a afirmat edilul.

Acesta a asigurat localnicii că ceea ce își dorește să aducă în comună este normalitatea, dreptul la un trai decent, într-un spațiu sigur, ferit de întâmplările nefaste care pot pune viețile lor în pericol.

Montarea a peste 50 de camere de luat vederi în puncte cheie din oraș este una dintre măsurile de siguranță provizorie pe care le-a luat consiliul local al comuneiBalș, acestea putând asigura dovezi pentru orice situație poliției.

,,Eu încerc să duc lucrurile în matca lor firească”, a susținut Constantin Golduț.

 o strada de la sat iluminata

Mai multe comune din județul Iași au primit fonduri pentru iluminatul stradal

Fondurile alocate comunei Balș din PNRR

camere de luat vederi amplasate pe un stalp

Peste 50 de camere de luat vederi au fost amplasate în puncte cheie din comuna Balș

Unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare de-ale comunei este reprezentat de către iluminatul public, comunele din județul Iași primind finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu pentru realizarea acestui proiect. Conform primarului comunei Bals, acesta a optat pentru finanțări din partea Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea unor lămpi moderne cu led.

Proiecte pentru realizarea unor trotuare și demararea lucrărilor necesare pentru canalizare se află tot în programul de fonduri alocate comunei Balș pentru care s-au depus dosare.

,,Din păcate este mai probabil să avem stații de încărcare a mașinilor electrice și piste de bicicliști mai devreme decât asfalt, dar acesta este un adevăr asumat”, a precizat primarul comunei Balș, susținând că va continua modernizarea drumurilor sătești, proiect început în anul 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`