Prima pagină » Actualitate » Constantin Dina, directorul Direcţiei Control şi Integritate, din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost demis
Constantin Dina, directorul Direcţiei Control şi Integritate, din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost demis

Constantin Dina, directorul Direcţiei Control şi Integritate, din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost demis

04 feb. 2021, 08:20,
în Actualitate

Noi informaţii ies la iveală din zona Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii. Controversatul Constantin Dina, director al Direcţiei de Control şi Integritate a fost demis. Acesta şi-a căpătat notorietatea după ce ajunsese să fie, probabil, unealta de ” dat în cap ” a celui mai slab ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Un scandal care a apărut în spaţiul public şi în centrul căruia se află tocmai Constantin Dina a dezvăluit faptul că fostul director al Direcţiei de Control şi Integritate dezvăluia informaţii clasificare. Informaţiile erau date lui Emanuel Ungureanu, deputat USR care se folosea de acestea pentru a pune presiune pe directorii de spitale care nu simpatizau cu formaţiunea politică din care făcea parte.

Constantin Dina a fost demis din fruntea Direcţiei de Control şi Integritate din Ministerul Sănătății

Constantin Dina a fost demis din fruntea Direcţiei de Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Acest lucru vine ca o gură de aer pentru managerii care se aflau sub lupa lui. De exemplu, la ordinul celui mai slab ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, medicul radiolog a venit în control la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Constantin Dina încălcase ordinul emis de ministru care îl nominaliza pe acesta ca fiind doar observator. În pofida acestui lucru, acesta s-a gândit să sfideze legea şi din simplu observator s-a transformat într-un controlor agresiv care adopta o agresivitate verbală faţă de salariaţii unităţii medicale atunci când le solicită documente. Chiar dacă nu are voie să intervină în desfăşurarea controlului, lui Dina nu i-a păsat.

Constantin Dina sifona lucruri clasificate pentru USR-istul Emanuel Ungureanu?

Toată lumea s-a întrebat de unde are informaţii clasificate USR-istul Emanuel Ungureanu. Deputatul s-a implicat activ în scandalurile din sănătate având informaţii pe care nu ar fi trebuit să le aibă.

La acea dată vorbim despre faptul că un incendiu de la spitalul Floreasca a făcut o victimă, iar deputatul pornise o întreagă vendetă cu conducerea unităţii medicale.  Corm unor surse apropiate din interiorul Guvernului, se pare că toate informațiile lui Ungureanu erau venite de la fostul șef al Corpului de Control al Ministrului Sănătății, doctorul constănțean Constantin Dina.

Din câte se pare, Dina este și el simpatizant USR și atunci îi oferea lui Emanuel Ungureanu informații clasificate din controalele efectuate de el. Așa s-a ajuns de exemplu, ca Ungureanu să primească informații din controale chiar și înaintea șefilor lui Constantin Dina (înaintea lui Ludovic Orban dar şi a lui Victor Costache – ministrul sănătății de la acea dată – )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *