Prima pagină » Local » Consiliul Superior al Magistraturii, dat în judecată la Iași! Un procuror din cadrul DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu, a cerut transferul, dar i-a fost refuzat! (Exclusiv)
Consiliul Superior al Magistraturii, dat în judecată la Iași! Un procuror din cadrul DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu, a cerut transferul, dar i-a fost refuzat! (Exclusiv)

Consiliul Superior al Magistraturii, dat în judecată la Iași! Un procuror din cadrul DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu, a cerut transferul, dar i-a fost refuzat! (Exclusiv)

14 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Consiliul Superior al Magistraturii a fost dat în judecată la Iași! Un procuror din cadrul DIICOT Vaslui a cerut transferul, dar acesta i-a fost refuzat! Irina Perjoiu a atacat la Curtea de Apel Iași decizia CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost dat în judecată la Iași! Asta, după ce un procuror din cadrul DIICOT Vaslui a cerut transferul, dar i-a fost refuzat!
Irina Perjoiu le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Iași să dispună anularea deciziei luată recent de către CSM. Acum, urmează ca instanța ieșeană să stabilească un prim termen al cauzei în contencios administrativ. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Consiliul Superior al Magistraturii, dat în judecată la Iași de șefa DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu

Un procuror din cadrul DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu, a acționat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii pe 10 iulie 2020. În urmă cu câteva luni, Consiliul Superior al Magistraturii anunța faptul că a respins plângerea prealabilă formulată de Irina Perjoiu, împotriva hotărârii nr. 341 din 31 martie 2020, a Secției pentru procurori a CSM.
Printr-o cerere, Irina Perjoiu a cerut transferul de la DIICOT Vaslui, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Aceasta a susținut că, din motive profesionale și personale, în special pentru că are domiciliul în municipiul Iași, făcând naveta 150 km / zi, aspect care îi afectează viața și sănătatea, dorește transferul amintit. Irina Perjoiu are grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta are o vechime în meserie de peste 14 ani.

CSM a motivat refuzul de transfer al procurorului din cadrul DIICOT Vaslui

Cei de la Consiliul Superior al Magistraturii au susținut că, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, există doar 2 posturi de conducere vacante. De asemenea, reprezentanții CSM au mai susținut că, în cadrul DIICOT, dintre cele 295 de posturi, sunt ocupate doar 255.
Mai mult, cei de la Consiliul Superior al Magistraturii au mai afirmat că atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, cât și DIICOT au formulat răspunsuri favorabile cererii de transfer formulată de procurorul Irina Perjoiu.

Chiar și așa, CSM a precizat că, analizând 12 cereri de transfer concurente, decide să respingă cererea de transfer formulată de către procurorul din cadrul DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu.
Așadar, procurorul Irina Perjoiu a decis să atace la Curtea de Apel Iași decizia luată de Consiliul Superior al Magistraturii hotărârea adoptată în cazul ei pe 31 martie 2020.

CSM, dat în judecată de alți magistrați, la Iași!

Consiliul Superior al Magistraturii a fost acționat recent în judecată de un alt magistrat. Astfel, judecătorul Mihaela Matostat Ciomagă le cere colegilor de la Curtea de Apel Iași să dispună anularea unui act administrativ emis de CSM. Magistratul de la Judecătoria Botoșani ceruse transferul la instanța similară din Iași.
De asemenea, recent, președintele Judecătoriei Iași a acționat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii. Așadar, CSM a respins cererea președintelui Judecătoriei de a-și continua activitatea în cadrul instanței superioare. Mai exact, Maria Dumitriu ar fi vrut ca, la încheierea mandatului de șefă a Judecătoriei, să-și continue activitatea la Curtea de Apel Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *