Prima pagină » International » Consiliul NATO-Ucraina se reuneşte miercuri la cererea Kievului. Motivul întâlnirii
Consiliul NATO-Ucraina se reuneşte miercuri la cererea Kievului. Motivul întâlnirii

Consiliul NATO-Ucraina se reuneşte miercuri la cererea Kievului. Motivul întâlnirii

27 aug. 2024, 21:20, 1 ,
în International

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va convoca miercuri, 28 august, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, la cererea Kievului, a anunțat marți o purtătoare de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, conform Reuters și dpa, citate de Agerpres.

„Întâlnirea va fi la nivel de ambasadori,” a precizat purtătoarea de cuvânt, Farah Dakhlallah.

Se așteaptă ca ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, să participe prin videoconferință pentru a informa aliații despre situația actuală pe front și despre nevoile Ucrainei în materie de apărare antiaeriană, a adăugat aceasta.

Consiliul NATO-Ucraina se reuneşte la cererea Kievului

Consiliul NATO-Ucraina, înființat anul trecut, are rolul de a facilita o coordonare mai strânsă între NATO și Kiev. Reuniunile acestui consiliu sunt frecvent organizate, implicând ambasadorii statelor membre NATO și oficiali ucraineni.

„Întâlnirea de miercuri are loc în urma recentelor atacuri masive rusești asupra civililor și infrastructurii din Ucraina,” a subliniat Dakhlallah într-o declarație.

„Aliații NATO au oferit un sprijin semnificativ pentru apărarea aeriană a Ucrainei și rămân hotărâți să consolideze această apărare,” a adăugat ea.

Aceste declarații vin după ce Rusia a lansat atacuri cu rachete și drone asupra unor numeroase regiuni ucrainene, provocând moartea a cel puțin cinci persoane, conform informațiilor transmise marți de oficialii ucraineni, la o zi după cel mai amplu atac aerian al Moscovei asupra Ucrainei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *