Prima pagină » Actualitate » Consiliul Național al Elevilor cere testarea gratuită pentru elevii și profesorii nevaccinați: „Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete”
Consiliul Național al Elevilor cere testarea gratuită pentru elevii și profesorii nevaccinați: „Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete”

Consiliul Național al Elevilor cere testarea gratuită pentru elevii și profesorii nevaccinați: „Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete”

30 sept. 2021, 16:58,
în Actualitate

Consiliul Național al Elevilor cer ca săptămânal elevii și profesorii nevaccinați să fie testați gratuit după trecerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori. Mai mult decât atât aceștia își doresc ca școlile să rămâne deschise pâna la carantinarea localității.

Toate aceste cereri vin în contextul declarațiilor făcute de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu despre menținerea școlilor deschise în format fizic.

Elevii susțin testarea gratuită a nevaccinaților din școli

În contextul ultimelor declarații făcute de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre menținerea școlilor în format fizic chiar și după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori,elevii vin și ei cu aceeași propunere. Aceștia vor menținerea școlilor în format fizic până la carantinarea localității de care aparține fiecare școală.

De asemenea, elevii vor testarea gratuită să se facă săptămânal în școli pentru elevii și profesorii care nu sunt vaccinați.

„De aceea, este absolut necesar ca, în cazul în care ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății va fi modificat în sensul eliminării pragului de 6 infectări la mia de locuitori, autoritățile centrale și locale să asigure un set de măsuri de protecție pentru elevi și profesori. Totodată, este necesar ca legislația să prevadă faptul că școlile rămân deschise în format fizic până la carantinarea localității, având în vedere că, în aceste situații, riscul de răspândire comunitară a virusului este considerabil mai mare”, declară printr-un comunicat Consiliul Național al Elevilor.

Elevii cer autorităților măsuri clare pentru ca școala să rămână deschisă

Amintind de situația dublării testelor noninvazive, considerate a fi neomologate, de către cele este antigen sau RT-PCR, elevii doresc clarificarea acestor situații. Mai mult decât atât, se cere de autorități ca aceștia să asigure școlilor măsurile corecte pentru ca acestea să rămâne deschise indiferent de incidență.

„Auzim tot mai des că școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima. Cu siguranță că toți ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autoritățile au datoria de a crea un spațiu propice desfășurării cursurilor, un spațiu în care sănătatea elevilor și a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete pentru o educație de calitate în vreme de pandemie”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`