Prima pagină » Local » Consiliul Local Iași împarte 20,2 milioane de lei pentru proiectele orașului. Iată lista investițiilor
Consiliul Local Iași împarte 20,2 milioane de lei pentru proiectele orașului. Iată lista investițiilor

Consiliul Local Iași împarte 20,2 milioane de lei pentru proiectele orașului. Iată lista investițiilor

25 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Local Iași va aloca 20,2 milioane de lei pentru proiectele orașului de pe urma excedentului bugetar din 2021. Lista investițiilor va fi avizată de consilierii locali în ședința din această săptămână

Plenul Consiliului Local (CL) Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, dar și avizarea reprezentanților CL în consiliile de administrație de la școli și licee. De asemenea, consilierii vor lua act și de nominalizarea altor aleși locali în deliberativul local ca urmare a demisiilor lui Bogdan Balanișcu (PSD) și Ana Raluca Roșu (USR). În ședință va fi discutat și un proiect de hotărâre legat de evaluarea secretarului Denisa Ionașcu.

Consiliul Local Iași împarte fondurile rămase din 2021

Printre proiectele de hotărâre care vor fi discutate de consilierii locali se află și unul legat de repartizarea excedentului municipiului pe anul 2021. Consilierii locali vor analiza repartizarea a 20,2 milioane de lei către mai multe proiecte de investiții. În acest caz este vorba despre alocarea a 201 mii de lei pentru derularea unui proiect european FOOD 2030.

CL Iași va discuta și despre distribuirea a 98 de mii de lei pentru un proiect legat de tehnologii și inovare pentru regiuni cu emisii de carbon scăzute. De asemenea, în proiectul de hotărâre se mai arată și faptul că se vor aloca 40 de mii de lei pentru o investiție derulată de Colegiul Tehnic ”I.C. Ștefănescu” din municipiul Iași. Forul local va mai distribui 104 mii de lei către Școala Postliceală Sanitară ”Grigore Ghica Vodă”, pentru o un proiect pe teme medicale.

Noi fonduri pentru instituțiile subordonate CL Iași

Pentru construirea unei grădinițe din zona Bucium, CL va aloca 847 de mii de lei, iar pentru cea din zona Dacia se vor aloca 257 de mii de lei. Se vor mai aloca 141 de mii de lei penru modernizarea campusului școlar de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, dar și 1,9 milioane de lei pentru eficientizarea energetică a Spitalului de Recuperare. Alte 2,6 milioane de lei vor fi alocate pentru proiectul privind reabilitarea Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Iași. Investiția privind reabilitarea clădirii Baia Turcească va mai consuma 124 de mii de lei din excedentul bugetar al orașului.

Proiectul privind reabilitarea Palatului ”Braunștein” din municipiul Iași prevede alocarea a 2,2 milioane de lei, iar alte 347 de mii de lei costă modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti.

Fonduri pentru investițiile din municipiul Iași

Municipalitatea va mai aloca 577 de mii de lei pentru proiectul privind consolidarea Muzeului de Istorie Naturală. În plus, 3,6 milioane de lei vor fi alocați pentru finalizarea proiectului legat de refacerea liniilor de tramvai din Tudor Vladimirescu. De asemenea, 3,3 milioane de lei vor fi alocați pentru proiectul privind refacerea liniilor de tramvai pe ruta Iași-Dancu. Acest obiectiv a fost demarat în vara anului 2021.

Sistemul e-ticketing pentru autobuzele din zona metropolitană Iași va beneficia de 148 de mii de lei din excedentul bugetar. Alte aproape 2 milioane de lei vor fi alocate pentru o investiție ce ține de reabilitarea infrastructurii de transport din zona transfrontalieră Ungheni-Iași. Consiliul Local Iași va discuta și alte proiecte de hotărâre la ședința ce va avea loc în 28 ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *