Prima pagină » Economic Local » Consiliul Local Iași a dat undă verde pentru construirea Sălii Polivalente – FOTO

Consiliul Local Iași a dat undă verde pentru construirea Sălii Polivalente – FOTO

24 aug. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

Veste mult așteptată de ieșeni. După ce, în toți acești ani, administrația locală a promis o sală polivalentă la Iași, abia acum, Consiliul Local a dat undă verde proiectului de construire

În ședința de miercuri, 23 august 2023, aleșii locali au analizat și aprobat devizul general pentru construirea unei săli de sport de nivel internațional. Ieșenii s-au săturat de promisiuni și vor acum să vadă rezultate.

Undă verde la Sala Polivalentă

Clădirea urmează să fie construită în următorii 3 ani, astfel că cetățenii vor mai avea de așteptat până când vor vedea noua sală. Valoarea totală a proiectului ajunge undeva aproape de 100 de milioane de euro. Necesitatea pentru zona Moldovei a unei astfel de construcții este foarte mare în ceea ce privește dezvoltarea pe scena sportivă națională și chiar europeană. Construcția va fi în zona Moara de Vânt, după care se vor amenaja toate căile de acces necesare.

„Valoarea totală a investiţiei este în cuantum de 475.672.446,41 lei, cu TVA. Proiectul „Construire sală de sport competiţională de nivel internaţional” va oferi condiţii optime pentru desfăşurarea de activităţi sportive, posibilitatea organizării unor competiţii internaţionale oficiale majore, a pregătirii echipelor sportive de performanţă. Clădirea Sălii Polivalente îşi va prelua rolul de principală facilitate pentru competiţii şi spectacole cu public la nivelul Municipiului laşi si a zonei periurbane a acestuia.

Sala va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi: handbal / baschet / voley (atât echipele oficiale ale cluburilor cât şi juniori, grupe pregătitoare, etc). Zonele funcţionale de bază sunt: sală pentru competiţii şi spectacole – acoperind întreaga suprafaţă a clădirii; spaţii pentru sportivi şi oficialii meciurilor; spaţii pentru presă şi stafful conex competiţiilor; spaţii conexe pentru public. Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 luni.

În același context, un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri vizează aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA, a amplasamentului – teren în suprafață de 7,9 hectare situat în str. Moara de Vânt nr. 221 şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii”, se arată în proiect.

Primăria cedează 7,8 hectare de teren către Mitropolie

Un alt proiect care a fost adoptat în cadrul aceleiași ședințe a fost cel în care era stipulată cedarea a 7,8 hectare de teren către Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Astfel, terenul va fi transferat din proprietatea primăriei. Desigur că această propunere a stârnit o serie de controverse și discuții printre consilierii locali.

Terenul va fi folosit în anii următori pentru construirea unui complex de clădiri care vor fi folosite la activități religioase, sociale, educaționale, sportive. În cazul acestui proiect, consilierii locali din partea USR au susținut faptul că unitatea școlară va funcționa în sectorul privat, astfel că se va percepe o taxă pe care mulți oameni nu-și permit să o achite. Primarul Mihai Chirica susține că acest proiect va fi benefic pentru evoluția educațională a orașului, iar roadele investiției se vor vedea în societate.

Consiliul Local Iași a dat undă verde pentru construirea Sălii Polivalente. Proiectul primăriei va fi realizat în următorii trei ani, după o investiție de aproape 100 de milioane de euro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`