Prima pagină » Local » Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași! Iată câți kilometri de asfalt au apărut din 2020 până în prezent
Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași! Iată câți kilometri de asfalt au apărut din 2020 până în prezent

Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași! Iată câți kilometri de asfalt au apărut din 2020 până în prezent

23 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

În urma unui inventar al rețelei de drumuri județene, respectiv al lucrărilor efectuate în ultimii 2 ani, Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași. Inventarierea a fost făcută prin Direcția Județeană a Drumurilor și Podurilor Iași. Una dintre cele mai importante realizări ale anului 2022 este asociația „Iași infrastructură”

Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași, în urma unui inventar făcut prin Direcția Județeană a Drumurilor și Podurilor Iași. Reprezentanții consiliului transmit că se va prioritiza alocarea resurselor necesare pentru investiții în infrastructura rutieră, în vederea atingerii obiectivului de modernizare a tuturor drumurilor județene. Cel mai important pas, în această direcție, este înființarea asociației „Iași Infrastructură”.

Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași din ultimii doi ani

Reprezentanții administrației județene au făcut un inventar al rețelei de drumuri județene, în urma căruia au ajuns la concluzia că trebuie făcute mai multe investiții în vederea modernizării infrastructurii rutiere județene.

„La nivelul județului există, în acest moment, peste 692 de kilometri de drumuri județene de asfalt și peste 82 de kilometri de drumuri de beton, comparativ cu anul 2020, când se înregistrau 627 de kilometri DJ-uri de asfalt și 52 de kilometri de drumuri de beton. Investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere au determinat o scădere a numărului de kilometri de drumuri de piatră, de la 236 de kilometri, în 2020, la 176 de kilometri, în prezent. În ceea ce privește drumurile județene de pământ, sunt înregistrați, la momentul actual, 43 de kilometri, comparativ cu 78 de kilometri existenți în urmă cu doi ani. Consiliul Județean Iași va prioritiza alocarea de resurse pentru investiții în infrastructura rutieră, în vederea atingerii obiectivului de modernizare a tuturor drumurilor județene”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Datele prezentate în raportul acestui inventar au fost pentru perioada 2020–2022.

Cel mai important pas pentru infrastructura ieșeană

Asociația „Iași Infrastructură” este o entitate formată din mai multe Unități Administrativ-Teritoriale Iași, ce are ca scop îmbunătățirea, modernizarea și eficientizarea infrastructurii rutiere din județul Iași. Pentru moment, s-au făcut publice doar primele trei proiecte-țintă ale asociației, Autostrada A8, centura ocolitoare a orașului Hârlău și modernizarea drumului interjudețean Iași–Vaslui. Consiliul Județean a aprobat înființarea acestei asociații în luna mai a anului 2022.

„Sunt, în acest moment, trei mari proiecte pe care ni le dorim a fi puse în practică, în cel mai scurt timp. Varianta de ocolire a orașului Hârlău, 5,2 kilometri, cu un cost estimat de 17,8 milioane de euro, drum de legătură la reţeaua primară A8–Leţcani Vest–Centura Iaşi, 8,8 kilometri – 43,7 milioane de euro, drum nou, şi modernizarea drumului existent pe ruta Vaslui–Iaşi, 85,9 kilometri – 85,9 milioane de euro”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei.

Consiliul Județean prezintă evoluția drumurilor din Iași din ultimii doi ani, cu precizarea clară că mai sunt multe proiecte ce trebuie realizate. De asemenea, reprezentanții administrației județene prioritizează modernizarea arterelor de drum județean, având în vedere dezvoltarea infrastructurii rutiere pe partea de centuri ocolitoare și autostrada A8, cel mai dorit proiect din zona Moldovei fiind sectorul de autostradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *