Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași, reacție după declarațiile lui Maricel Popa: „Face acum ceea ce a făcut și în timpul mandatului de la CJ”
Consiliul Județean Iași, reacție după declarațiile lui Maricel Popa: „Face acum ceea ce a făcut și în timpul mandatului de la CJ”

Consiliul Județean Iași, reacție după declarațiile lui Maricel Popa: „Face acum ceea ce a făcut și în timpul mandatului de la CJ”

10 apr. 2023, 17:03,
BZI.ro, în Local

Maricel Popa susține că la Iași este cod roșu de incompetență. Acesta transmite faptul că un drum județean s-a surpat la doar o lună de la inaugurare.

„Cod roșu de incompetență la Iași: drum județean surpat la mai puțin de o lună de la inaugurare! Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră județeană din țară, Axa Iași – Suceava, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, se transformă în cel mai mare #eșec al conducerii peneliste de la Consiliul Județean.
Se pare că #risipirea banului public este o practică deja brevetată în mandatul penelist de la Consiliul Județean Iași. Deși am atras atenția încă din vară că pe acest tronson sunt probleme, iată că ceea ce am spus spus atunci s-a adeverit acum. O porțiune din drum deja s-a surpat, la nici o lună de la recepție.
Așa se întâmplă când lucrurile sunt făcute de #mântuială și nu se pune accentul pe calitate. Drumul nu s-a surpat din cauza căderilor de zăpadă, ci pentru că fundația #nu a fost făcută corespunzător, #nu s-a muncit sistematizat și, mai mult, #nu a existat diriginte de șantier care să monitorizeze permanent lucrările.
Din păcate, aruncăm pe apa sâmbetei milioane de euro bani europeni. Dacă execuția va fi la fel și pe celalte două tronsoane, ieșenii nu vor avea nimic de câștigat. Într-un an maxim doi, vor trebui alocați alți bani pentru #reparații, de această dată din buzunarele noastre, ale tuturor contribuabililor din județ.
Axa Iași – Suceava trebuie să fie gata până la finalul acestui an, dar situația lucrărilor ridică mari semne de întrebare: două tronsoane sunt în lucru, iar pe al treilea, recepționat, în urmă cu mai puțin de o lună de zile, au apărut deja surpări ale asfaltului.
Lotul 2 a fost #recepționat în data de 23 martie 2023, are o lungime de 20,01 km și include DJ 281D între Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281 B între Coarnele Caprei și Belcești”, spune Maricel Popa.

Consiliul Județean, răspuns pentru Maricel Popa

După declarația lui Maricel Popa, Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al CJ Iaşi a reacționat.

„Atât rapoartele de control ale ISC, făcute la solicitarea ISC București, dar și la solicitarea Instituției Prefectului Județului Iași, cât și verificările făcute în timpul procesului de recepție au evidențiat că lucrarea a fost efectuată conform proiectului tehnic, carotele prelevate arătând chiar un strat mai gros de asfalt decât cel din proiect. Pentru faptul că proiectul tehnic, care este opera dlui dr. ing. Maricel Popa, a fost un compromis în vederea încadrării în limitele finanțării, dl. senator ar trebui să-și răspundă singur la întrebări. Pentru această zonă, studiile geo făcute în pregătirea proiectului au arătat că terenul din zonă are caracteristici geotehnice „influențate negativ de creșterea necontrolată a umidității”. Din păcate dl. Maricel Popa face acum ceea ce a făcut și în timpul mandatului de la Consiliul Județean, respectiv mai multă politică și mai puțină spre deloc administrație. Mai adăugăm că această zonă nu este singura unde dl. Maricel Popa a schimbat prin proiectul tehnic soluția tehnică de la faza de studiu de fezabilitate”, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al CJ Iaşi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *