Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași premiază performanțele din județ! Primarii primesc distincția ,,Spiru Haret”- GALERIE FOTO

Consiliul Județean Iași premiază performanțele din județ! Primarii primesc distincția ,,Spiru Haret”- GALERIE FOTO

22 mart. 2022, 07:00,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Mai marii Consiliului Județean Iași au fost alături în aceste zile de elevii, profesorii și primarii care s-au făcut remarcați în ultima perioadă prin rezultatele deosebite pe care le-au obținut. Fie că a fost vorba de mediile obținute la examenele naționale sau realizările cele mai importante ale unei comune, Consiliul Județean Iași a premiat performanțele. Totodată noile proiecte de dezvoltare pentru școlile din județ își continuă cursul firesc, finanțările venind din partea CJ Iași.

În județul Iași sunt premiate performanțele elevilor care excelează, cât și profesorii care i-au îndrumat și susținut pe aceștia. Prin intermediul Consiliului Județean (CJ) Iași, 13 elevi au fost răsplătiți pentru rezultatele la învățătură, alături de 12 profesori care îi îndrumă de mai bine de 10 ani pe copiii din aceste localități.

Premiere de excepție la Iași

 presedintele cj alaturi de primari

Primarii comunelor Tansa, Țibănești și Dagâța au fost premiați

Conducerea CJ, alături de președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, și de inspectorul Inspectoratului Școlar Județean Luciana Antoci a pemiat la Țibănești atât elevii care au obținut la examenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat media generală 9, cât și profesorii care au fost principalul sprijin al acestora și primarii din comunele Scânteia, Șcheia, Drăgușeni, Ipatele, Țibana, Țibănești, Tansa, Dagâța.

Prin intermediul Asociației Profesorilor Liberali „LiberEdIs” Iași, aceștia au fost premiați cu Distincția ,,Spiru Haret”, premiu oferit pentru toată activitatea și activitățile desfășurate în comunele menționate. Astfel, Mirel Damaschin, Daniel Voinescu și Neculai Munteanu au primit distincții pentru aportul adus comunelor Dagâța, Tansa și Țibănești.

,,Avem copii și profesori valoroși în tot județul, este o certitudine, iar eforturile noastre ca administrație județeană vor fi direcționate în continuare spre a moderniza infrastructura școlară pentru a avea și în mediul rural școli ca în oraș, unde elevii să se poată dezvolta și să facă performanță, pe măsura potențialului de care au dat deja dovadă”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Ultimele luni au fost dovadă faptului că învățământul este promovat la Iași, dar totodată încurajat prin diverse activități și burse oferite celor care fac din învățătură o prioritate. Pe această cale, 12 profesori au fost premiați zilele trecute de către CJ Iași, printre aceștia numărându-se și educatoarea Sabina Dorin.

Fostă elevă a școlii Țibănești și cu o vechime de peste 15 ani în domeniu, cadrul didactic a fost propus drept unul dintre cei care meritau a primi această distincție. Aceasta a contribuit cel mai mult la dezvoltarea și conturarea comportamentelor copiilor care i-au trecut prin ,,casa” pe care le-a oferit-o în primii ani de formare, atât de importanți în viața cuiva.

,,Meritele deosebite ale domniei sale consistă în modul în care a reușit să creeze un mediu adecvat învățării pentru preșcolarii dumneaei. Este un cadru didactic cu peste 15 ani vechime în aceeași școală, a fost eleva școlii, este preocupată de propria formare profesională și oferă copiilor din comunitate un proces instructiv- educativ de calitate. Este consilier școlar în cadrul instituției noastre de învățământ, coordonând proiecte și programe din sfera educației nonformale”, a afirmat Alina David, directorul școlii din Țibănești.

Gală a Profesorilor din Mediul Rural: Consiliul Județean Iași premiază performanțele

 o masa pe care se afla premiile

12 profesori și trei primari din județul Iași au primit Distincția ,,Spiru Haret”

Pe lângă numeroasele proiecte prin care au fost premiați mai mulți elevi de la Iași prin intermediul burselor oferite în fiecare an, școlile din județ vor beneficia în continuare de sprijin din partea CJ Iași.

Președintele a afirmat faptul că în acest an vor continua proiectele de dezvoltare pentru a oferi condițiile necesare copiilor care merg la școlile aflate în mediul rural. Conform reprezentanților CJ Iași, în planul pentru 2022 este renovarea toaletelor din incinta instituțiilor de învățământ.

,,Este o motivație în plus să accelerăm proiectele de modernizare a școlilor și mă refer aici la cel mai sensibil subiect, rezolvarea problemelor toaletelor din curtea școlii. Anul acesta avem alocați 2 milioane de lei din bugetul Consiliului Județean Iași strict pentru aceste investiții, un prim demers din acest proces pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale”, a precizat președintele CJ Iași.

Totodată, acesta a oferit detalii legate de viitoarea Gală a Profesorului Anului din Mediul Rural, unde mai marii CJ Iași s-au angajat a fi alături de ISJ și Teach For Romania, prilej prin care profesorii ieșeni de excepție vor fi în atenția publicului datorită performanțelor și implicării de care au dat dovadă, CJ Iași premiind performanțele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`