Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași cumpără microbuze electrice școlare. Valoarea estimată pentru achiziție este de peste 30 de milioane de lei
Consiliul Județean Iași cumpără microbuze electrice școlare. Valoarea estimată pentru achiziție este de peste 30 de milioane de lei

Consiliul Județean Iași cumpără microbuze electrice școlare. Valoarea estimată pentru achiziție este de peste 30 de milioane de lei

06 feb. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Local

Consiliul Județean Iași achiziționează 26 de microbuze școlare. Procedura de licitație a fost lansată, iar valoarea contractului este de peste 30 de milioane de lei

Procedura de licitație a fost lansată pe data de 2 februarie 2024, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea contractului este de 30.169.785,10 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la 7 martie 2024.

Consiliul Județean Iași cumpără autobuze școlare. Peste 30 de milioane de lei vor fi cheltuiți

Contractul prevede, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronice de Achiziții Publice (SEAP), achiziționarea unui număr de 26 de microbuze electrice, fiecare având 16 locuri.

„Prin achiziționarea ansamblului de microbuze electrice având capacitate locuri pe scaune 16+1, Autoritatea contractantă consideră că va stimula înnoirea parcului auto al beneficiarilor, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic și sprijinirea implicită a atingerii indicatorilor asumați prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Achiziția microbuzelor electrice va genera un impact minim asupra mediului înconjurător, prin diminuarea atât a emisiilor poluante, cât și a gradului de poluare fonică, ținând cont de faptul ca autovehiculele electrice sunt mult mai silențioase în comparație cu cele care utilizează alt tip de combustibil; Achiziția de microbuze electrice pentru asigurarea transportului școlar va crea o siguranță sporită atât pentru șoferi și elevii pasageri, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, întrucât microbuzele electrice ce vor fi achiziționate vor beneficia de tehnologii de siguranță modernă, care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Termenul de livrare a microbuzelor este de maxim 180 de zile calendaristice de la data emiterii Ordinului administrativ de începere a livrării bunurilor contractuale de către Consiliul Județean.

Microbuzele vor îmbunătăți condițiile de transport pentru elevi

Obiectivul specific al procedurii de achiziție îl constituie îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi în județul lași, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea unui număr de 26 de microbuze școlare „verzi” (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând accesul copiilor și tinerilor la educație prin protejarea mediului înconjurător.

„Autonomia de deplasare a microbuzului electric va fi de minimum 200 km, cu sistemele de încălzire/ răcire funcționând, astfel încât să se asigure o temperatură interioară de 21°C pe tot parcursul deplasării pe un traseu variat (șes – deal), mixt (urban 50 la sută din distanță, 50 la sută extraurban), 10 opriri cu câte 2 minute de funcționare în staționare, încărcare la capacitate maximă pe tot parcursul încercării/determinării și o viteză medie de 40 km/h. După 4 ani de funcționare și cunoscând rata de scădere a capacității, autonomia de deplasare va fi de minimum 150 km”, se mai arată în documentele procedurii de licitații.

Consiliul Județean Iași cumpără microbuze electrice școlare. Procedura de licitație a fost lansată, iar contractul are o valoare de peste 30 de milioane de lei.

Comentarii
  • Retarzii din CJ Iasi inca nu au auzit de alea cu hidrogen. Aia de la Cluj insa, au auzit. Niste tarani. N-ai cu cine… 🙂

  • Nu sunt șoferii dar ei cumpără autobuze. Nu se angajează nimeni dacă nu plătește ca la tir orice debutant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *