Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru dotarea cabinetelor școlare. Licitația a fost lansată
Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru dotarea cabinetelor școlare. Licitația a fost lansată

Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru dotarea cabinetelor școlare. Licitația a fost lansată

15 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor specifice cabinetelor școlare

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 13 iunie 2024, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe 29 iulie 2024, ora 15.00.

Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor specifice cabinetelor școlare

Tipul procedurii este licitație deschisă, iar contractul valorează 2.018.102 lei, fără TVA, și are ca obiectiv „Furnizare materiale specifice pentru cabinetele școlare în cadrul proiectului – Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din 9 localități conexe din județul Iași”.

Licitația este împărțită în trei loturi. Primul se referă la furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele de consiliere psihopedagogice și terapii specifice, cu o valoare de 1.143.057 de lei, fără TVA.

Al doilea lot vizează furnizarea materialelor didactice și pedagogice în cabinetele multidisciplinare, cu o valoare de 823.794 de lei, fără TVA, iar al treilea lot are ca obiectiv furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele cu activități extrașcolare, cu o prevedere bugetară de 51.250 de lei.

„Pentru a reduce decalajele în învățare, pentru a facilita aplicarea unor metode şi tehnici de predare moderne și favorabile incluziunii, pentru a asigura sănătatea și pentru a ridica moralul elevilor și cadrelor didactice, prezentul proiect urmărește asigurarea dotărilor (atât hardware cât şi software) necesare pentru dezvoltarea competențelor digitale, asigurarea spațiilor și a dotărilor cu mobilier adecvat și materiale didactice moderne (inclusiv a laboratoarelor de specialitate, a cabinetelor didactice și de specialitate și a atelierelor de practică), pentru 108 unități de învățământ preuniversitar/unități conexe din județul Iași”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Proiectul va contribui la creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional rural și urban

Obiectivul principal urmărit este creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

„Realizarea proiectului «Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Județul Iași» va contribui la creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional rural și urban, prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv și de a crește accesul grupurilor țintă la actul educațional calitativ, prin asigurarea spațiilor și dotărilor necesare în vederea utilizării metodelor pedagogice moderne.

Proiectul va fi implementat de Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Iași, autoritate publică județeană ale cărei venituri sunt constituite din fonduri publice. Capacitatea de a asigura operarea și întreținerea investiției după finalizare intră în responsabilitatea Unității Administrativ Teritoriale Județul Iași — Consiliul Județean Iași / UAT-urilor care au delegat realizarea investițiilor/unităților de învățământ preunivesitar administrate de UAT-urile din Județul Iași / școlilor speciale / unităților conexe beneficiare ale acestei investiții”, se mai arată în documentele publicate.

Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor specifice cabinetelor școlare. Procedura de licitație a fost lansată, iar firmele interesate de contract pot depune ofertele financiare până la data de 29 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *