Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași anunță noi investiții în dotarea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” și a Unității de Primiri Urgențe!
Consiliul Județean Iași anunță noi investiții în dotarea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” și a Unității de Primiri Urgențe!

Consiliul Județean Iași anunță noi investiții în dotarea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” și a Unității de Primiri Urgențe!

25 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Consiliul Județean Iași a anunțat, miercuri, 24 iulie 2024, noi investiții în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” și a Unității de Primiri Urgențe. Este vorba de un computer tomograf achiziționat în cadrul proiectului de extindere a Unității de Primiri Urgențe, precum și de un sistem de transport automatizat.

Consiliul Județean Iași anunță noi investiții în dotarea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria”

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, miercuri, 24 iulie 2024, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind transmiterea în comodat către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” a computerului tomograf achiziționat în cadrul proiectului de extindere a Unității de Primiri Urgențe, o investiție a cărei valoare totală este de 3,6 milioane de lei. În vederea îmbunătățirii calității serviciului medical s-a aprobat și dotarea cu un sistem de transport automatizat (poşta pneumatică), care să conecteze zona laboratoarelor spitalului cu Unitatea de Primiri Urgenţe, astfel încât transportul probelor să se realizeze cu maximă eficienţă.

Marius Dangă: „Luăm act de nevoile reale pentru o bună funcționare și pentru asigurarea continuă a activității la cele mai înalte standarde”

Pentru obiectivul de investiție „Extindere și dotare Unitate Funcţională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iaşi”, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind suplimentarea listei de dotări cu paturi de terapie intensivă, mobilier medical (dulapuri medicaţie), mobilier (birouri, scaune, vestiare medici, bănci hol aşteptare, tablă magnetică amfiteatru, catedră amfiteatru etc.), precum şi tehnică de calcul (calculatoare, imprimante), maşină de spălat pardoseli, dotări spaţiu joacă copii (TV, mochetă, jocuri/jucării).

„În urma ședinței ordinare din această lună, reușim să facem noi pași procedurali în ceea ce privește dotarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria», ca urmare a investițiilor realizate de Consiliul Județean Iași în acest mandat. Analizând situația actuală, luăm act de nevoile reale pentru o bună funcționare și pentru asigurarea continuă a activității la cele mai înalte standarde.  Totodată, am aprobat și parteneriatul dintre Asociația Metropolitană de Transport Public Iași și CNCF CFR S.A., precum și a protocolului de implementare a proiectului «Extinderea Transportului Terestru prin dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan în Zona Metropolitană Iași». Odată publicat în Monitorul Oficial Ordinul de Ministru prin care proiectul Iașului completează lista oficială de proiecte similare de la nivel național, continuăm toate demersurile pentru a putea trece cât mai repede la etapa realizării studiului de fezabilitate”, a menționat Marius Sorin Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Prin votul consilierilor județeni s-a aprobat alocarea sumei de 35.000 de lei din bugetul județului Iași pentru anul 2024 și încheierea Acordului de cooperare între județul Iași – Consiliul Județean Iași și Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova, pentru realizarea în parteneriat a Festivalului Istoric GETODAVA, un eveniment cu tradiție.

Comentarii
  • ASA SI CAND O SA SE REZOLVE PROBLEMA INSOTITORULUI COPILULUI BOLNAV. UNDE DOARME SI CE MANANACA CAT TIMP ESTE INTERNAT CU COPILASUL BOLNAV?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *