Prima pagină » Local » Consiliul Județean caută o strategie de dezvoltare a Iașului. Instituția pune la bătaie 27.000 de euro în acest scop
Consiliul Județean caută o strategie de dezvoltare a Iașului. Instituția pune la bătaie 27.000 de euro în acest scop

Consiliul Județean caută o strategie de dezvoltare a Iașului. Instituția pune la bătaie 27.000 de euro în acest scop

12 oct. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Județean Iași va aloca circa 27.000 de euro pentru a elabora strategia de dezvoltare economică pentru perioada 2021-2027. Strategia prevede implementarea unor proiecte pe mai multe domenii de activitate în județul Iași, pentru următoarele mandate, la vârful instituției

Autoritatea județeană a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice o procedură privind elaborarea noii strategii de dezvoltare economică a Iașului. Documentul prevede strategia pe perioada 2021-2027, valoarea estimată fiind de 135.000 de lei (27.000 de euro). Documentul va sta la baza implementării unor proiecte socio-economice în localitățile din județul Iași în următorii 6 ani.
Autoritățile ieșene au arătat în ce va consta noul document ce va sta la baza unor investiții majore din regiune. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 20 octombrie 2021. Câștigătorul va fi anunțat pe 20 ianuarie 2022, asta în cazul în care nu vor apărea contestații.

Cum va arăta strategia de dezvoltare economică a județului Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, a precizat că noua strategie de dezvoltare economică a instituției va cuprinde mai multe domenii de activitate.

„Ca urmare a aprobării proiectului de hotărâre privind alocarea de fonduri pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a județului Iași pentru etapa de programare 2021-2027, Consiliul Județean a scos la licitație contractul de achiziție publică de servicii”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Strategiile economice anterioare ale județului Iași au fost, însă, criticate de primarii localităților, dar și de ieșenii de rând.

Detalii despre proiectul demarat de CJ Iași

Conducerea Consiliului Județean Iași a mai menționat că, pe lângă elaborarea strategiei de dezvoltare, au fost luate în calcul și alte aspecte.

„Este vorba despre elaborarea strategiei de dezvoltare a județului Iași pentru perioada 2021-2027, dar și elaborarea planului de măsuri pentru aplicarea strategiei. De asemenea, discutăm despre elaborarea metodologiei de monitorizare și evaluare a stadiului implementării acesteia. În plus, discutăm și despre consultanță pentru obținerea avizului de mediu”, a adăugat șeful CJ Iași.

În cursul anului 2013, CJ Iași a alocat 150.000 de lei pentru o strategie economică a județului Iași, strategie elaborată la vremea respectivă de firma în care se afla actualul europarlamentar USR Dragoș Pîslaru.

Investiții pe termen lung în județul Iași

Șeful Consiliului Județean Iași a mai menționat faptul că noua strategie de dezvoltare a județului prevede implementarea unor investiții pe termen lung în localitățile din regiune.

„Pornind de la o viziune integrată, care să ia în calcul progresul economic, echitatea socială, dar și protecția resurselor și mediului înconjurător, vom putea susține dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Avem nevoie de această strategie, deoarece ea va sta la baza coordonării investițiilor multianuale și a pregătirii administrației publice locale pentru absorbția fondurilor europene, oferindu-ne instrumentul pe baza căruia să putem structura și planifica implementarea pachetului de politici, programe și proiecte pe termen mediu și lung”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *