Prima pagină » Razboi în Ucraina » Consilierul lui Volodimir Zelenski: „Nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei”

Consilierul lui Volodimir Zelenski: „Nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei”

03 nov. 2022, 16:07, 6 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Consilierul șefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, a venit cu un mesaj către comunitatea internaţională să nu mai propună Ucrainei oferta de capitulare sub masca diplomaţiei. Mesajul acestuia a fost postat ieri, 2 noiembrie 2022, pe Twitter. Anterior, mai mult regiuni din Ucraina au fost lovite de rachetele rusești.

Conflictul dintre Ucraina şi Rusia se intensifică pe zi ce trece. La începutul lunii octombrie 2022, Volodimir Zelenski a anunţat că decizia Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei care vizează „imposibilitatea de a purta negocieri cu Putin” a intrat în vigoare.

Capitulare sub masca dimplomației, respinsă de ucraineni

Mihailo Podoliak a mentioanat ca Ucraina nu va accepta ultimatumul dat de Rusia şi nu vă recunoască înfrângerea.

„Când cineva vorbeşte de o ‘reglementare diplomatică’, acesta propune de fapt că Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: să-şi dea teritoriile şi să-şi recunoască înfrângerea. Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei!”, susţine Podoliak în mesajul său.

În acest sens, Rusia a încercat de nenumărate ori să determine partenerii Ucrainei să exercite presiuni asupra preşedintelui Zelenski pentru a ceda şi a accepta ultimatulul Federaţiei Ruse şi îngheţarea conflictului. Potrivit lui Podoliak, îngheţarea conflictului ar fi o posibilitate pentru Rusia de a se pregăti pentru continuarea invaziei.

Rusia şi Ucraina au avut patru runde de discuţii, ultima fiind pe 29 martie în Turcia, însă nici una nu a fost cu succes. Procesele de discuţii au fost suspendate. Anterior, preşedintele Vladimir Putin a cerut Ucrainei să înceteze focul şi să se aşeze la masa negocierilor, menţionând că returnarea teritoriilor ucrainene nu va fi obiectul discuţiilor.

Preşedintele Ucrainei a venit cu un răspuns în acest sens, subliniind că vrea să ajungă la un acord cu Rusia, însă asta este imposibil cu actualul preşedinte rus.

„Nu ştie ce înseamnă demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiţi pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte”, a subliniat Zelenski, citat de Unian.

Mai multe regiuni din Ucraina au fost lovite de rachetele ruseşti

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a acuzat anterior Rusia că „luptă împotriva civililor” în Ucraina, distrugând infrastructurile critice ale ţării prin atacurile sale cu rachete şi drone. Preşedinţia Ucrainei a denunţat anterior luni ‘atacuri masive’ şi simultane în mai multe regiuni împotriva infrastructurii energetice, care au dus la întreruperi de energie electrică în mai multe zone ale ţării.

Într-un mesaj pe contul său de Twitter, Dmitro Kuleba a evocat atacurile constante pe care Rusia le-a lansat în ultimele ore în diferite colţuri ale ţării, care au distrus infrastructuri importante în regiuni precum Zaporojie (în sud) sau chiar la Kiev.

„Un alt atac rusesc cu rachete loveşte infrastructura critică a Ucrainei. În loc să lupte pe câmpul de luptă, Rusia luptă împotriva civililor. (Moscova) nu poate justifica aceste atacuri numindu-le un „răspuns”. Rusia face aceasta pentru că mai are încă rachete şi voinţa de a ucide ucraineni”, susţine Dmitro Kuleba.

După explozia de la podul Kerci, Rusia a declanşat o serie de atacuri asupra Ucrainei, în special, asupra Kievului, distrugând infrastructura civilă. O mare parte dintre aceste atacuri au fost lansate cu drone-kamikaze, ceea ce Rusia nu recunoaşte.

De altfel, Ucraina nu va accepta capitularea sub forma diplomației și exclude orice discuție și înțelegere cu Federația Rusă.

Comentarii
  • Nu mai cereti de la altii si nimeni nu va cere nimica de la voi.

  • Sincer m-am saturat de Zelenski si de ‘Slava Ucraina’.
    Ar trebui sa ne vedem de tara noastra. Romanii au ajuns sa slujeasca Ucraina, inainte de cetatenii ei.
    „Slava Romania, lasa Ucraina”. Ucraina nu a facut nimic niciodata pt Romania. Afacerile lor sunt cu Americanii.

  • Daca tot sunteti asa de mandri, nu mai cersiti nici ajutoare de la Occident!!!!

  • Zelenschi marioneta vrea război pana la vara pe banii nostri!!! Sa fie război si 10 ani dar pe banii Ucrainei. S- a invatat milogul sa cerseasca si sa i se dea dar el a distrus Europa si Ucraina si pe noi toti.Gataaaa cu ajutoarele trebuie sa ne gândim la noi ca am ajuns in pragul foamei toti.

  • Lăsați-i sa lupte singuri fără ajutoare substanțiale. Apoi sa îl vedem pe Zelenski ce face. Un nesimțit notoriu.

  • Lăsați-i sa lupte singuri fără ajutoare substanțiale. Apoi sa îl vedem pe Zelenski ce face. Un nesimțit notoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *