Prima pagină » Local » Consilierul local Răzvan Timofciuc a contestat decizia excluderii din USR. „Voi face toate demersurile legale care se impun” – FOTO

Consilierul local Răzvan Timofciuc a contestat decizia excluderii din USR. „Voi face toate demersurile legale care se impun” – FOTO

29 nov. 2023, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER în Local

Răzvan Timofciuc a contestat decizia privind excluderea sa din USR. Acesta susține faptul că va apela la instanță pentru a-și face dreptate

După ce a făcut publice problemele din interiorul organizației politice din care face parte, printr-o postare acidă ce avea ca subiect conducerea acesteia, Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR. Totul a început după ce doi consilieri locali din partid și-au anunțat demisiile în ședința ordinară de marți, 31 octombrie 2023. Timofciuc a specificat faptul că practicile interne de conducere s-au degradat și că Marius Bodea, candidatul la alegerile locale de anul viitor, ar fi fost ales în urma unei mascarade unde au participat 40 de membri aduși special pentru a-l susține.

Consilierul local Răzvan Timofciuc a contestat decizia excluderii din USR

Consilierul local Răzvan Timofciuc a transmis prin postarea sa că, în perioada anilor 2020-2023, patru consilieri locali USR și-au dat demisia din cauza modului dezastruos și a discuțiilor aprinse din interiorul partidului. În aceeași ordine de idei, acesta a ținut să specifice faptul că Marius Bodea, candidat la alegerile locale din 2024, i-a transmis că a ajuns o problemă de imagine a USR din cauza dosarului cu Agenția Națională de Integritate.

În urma evaluării realizate la nivel intern, în conformitate cu regulile, procedurile și statutul USR, Biroul Județean al USR Iași a decis pe data de 10 noiembrie 2023 să-l excludă din partid pe Răzvan Timofciuc.

„Această hotărâre a fost luată în lumina acțiunilor sale recente, a poziționărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iași și colegii săi, a problemelor de integritate cu care se confruntă dumnealui, dar și a proastei reputații pe care a insistat să o pricinuiască în ultimele zile”, au transmis, atunci, reprezentanții USR Iași.

Contactat de reporterii BZI, consilierul local Răzvan Timofciuc a transmis faptul că a contestat decizia conducerii USR, cu privire la excluderea sa din partid. Mai mult decât atât, acesta a adăugat că în cazul în care va primi un răspuns nefavorabil, iar decizia va rămâne adoptată, va apela la judecători.

„Contestația a fost depusă și se află în procedură internă. Dacă lucrurile nu se vor soluționa, voi ataca decizia în instanță”, a transmis consilierul local USR Răzvan Timofciuc.

Răzvan Timofciuc a fost sancționat după ce a votat ca soția să facă parte din Consiliul de Administrație al școlii

Amintim faptul că Răzvan Timofciu, consilierul local USR, a fost în mijlocul unui adevărat scandal din cauza faptului că acesta a votat ca soția să facă parte din Consiliul de Administrație al Colegiului „Octav Băncilă”. Astfel, Agenţia Naţională de Integritate l-a inclus pe consilierul local USR pe o listă cu 26 de aleşi locali în cazul cărora s-a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese sau au fost sesizate organele de urmărire penală. Membrul USR a dat în judecată ANI, însă fără rezultat. Răzvan Timofciuc a fost sancţionat cu diminuarea a 10 la sută din indemnizaţia pe care o primeşte în calitatea sa de consilier local, pe o perioadă cuprinsă între 1 lună şi 6 luni.

Mai mult decât atât, în perioada în care a fost membru şi consilier local PNL, timp de patru ani, Răzvan Timofciuc a fost numai „Gică contra” în Consiliul Local Iaşi, încercând să blocheze proiectele municipalităţii la ordinul deputatului „zero” Marius Bodea. În trecut, Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au ajuns în barca alianţei USR- PLUS alături de deputatul „zero”, Marius Bodea, şeful lor pe linie politică. După ce Bodea a distrus organizaţia municipală a PNL Iaşi, s-a decis ca acesta să nu mai candideze la funcţia de primar din partea formaţiunii politice.

Disperat că pierde capital electoral, Marius Bodea s-a refugiat la alianţa USR-PLUS şi i-a convins pe cei de acolo să candideze la şefia Consiliului Judeţean Iaşi. Rămas fără sprijin, Răzvan Timofciuc a fugit şi el la USR, pentru a putea candida în continuare la Consiliul Local.

Consilierul Local Răzvan Timofciuc a contestat decizia excluderii din USR. Acesta se va adresa judecătorilor, dacă problema nu va fi soluționată intern, în cadrul organizației politice.

Comentarii
  • niște pulărăi

  • Zamfira Marcela

    Timofciuc a intrat in USR Iasi la comanda lui Marius Bodea, omul care nu-l haleste pe Chirica. Chirica la alegeri trebuia sustinut de-un partid, iar partidul a fost PNL Iasi, unde Bodea era pe cai mari. Bodea ca un las ce este, a plecat din partid si l-a luat si pe Timofciuc cu el. Acum de ce vor useristii de la Iasi sa scape de Timofciuc, naiba stie. Cert este ca baiatul asta a fost foarte vocal in CL Iasi.

  • Pu-li- ca Bodea , cretin imputit tare- i place sa- si bata joc de oameni si sa distruga vieti. Asta- i securist bre, Razvan era superior lui Badea prostul si Badea prostul trebuie sa- l extermine,Badea prostul nu suporta in jurul lui oameni net superiori lui si trece la exterminare, acest pu- li- ca din gunoi zis Bodea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024