Prima pagină » National » Consilierii PNL din Sectorul 1 din București nu vor vota bugetul propus de primarul USR, Clotilde Armand
Consilierii PNL  din Sectorul 1 din București nu vor vota bugetul propus de primarul USR, Clotilde Armand

Consilierii PNL din Sectorul 1 din București nu vor vota bugetul propus de primarul USR, Clotilde Armand

19 apr. 2021, 14:15,
George Cristian în National

Incă un episod din războiul de la Sectorul 1 se desfăşoară în aceste momente. Vorbim despre faptul că, consilierii PNL au refuzat să voteze bugetul propus de primarul USR al sectorului. Clotilde Armand, edilul în cauză are parte de un conflict general incă de la preluarea mandatului.

Consilierii locali PNL au dat publicării un comunicat prin care spun că întreg bugetul propus de primar este unul ilegal

Consilierii PNL nu vor vota bugetul propus de USR-ista Clotilde Armand

Într-un comunicat oficial emis de președintele PNL, Sector 1, se arată faptul că bugetul nu va beneficia de susţinerea consilierilor locali din simplul motiv că acesta nu ar fi legal. De altfel, conform deciziei Tribunalului București, bugetul trebuie modificat pentru a intra în legalitate. Organigramele după care a fost realizat bugetul au fost suspendate de Tribunalul București:

”O nouă săptămână, o nouă ședință de consiliu local la Sectorul 1. Deși, față de precedenta ședință, au apărut elemente noi care confirmă că bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului București și este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate, pentru primarul sectorului 1 legea pare să fie opțională. Proiectul de buget de pe ordinea de zi de astăzi este identic cu cel propus anterior, construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul București. În consecință, consilierii PNL Sector 1 vor solicita scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, refacerea urgentă a proiectului de buget și o dezbatere publică a noii forme.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici au tras atenţia asupra acestui lucru

În continuarea comunicatului, PNL-ul afirmă faptul că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici au tras atenţia asupra faptului că proiectul nu este unul legal, iar acest lucru este confirmat şi de o decizie a instanţei:

Pe 14 aprilie, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a transmis un răspuns oficial la solicitarea formulată de consilierii PNL Sector 1, prin viceprimarul Ramona Porumb, cu privire la legalitatea proiectului de buget pentru 2021. ANFP, sub semnătura președintelui Liviu Mălureanu, confirmă că decizia instanței este executorie de drept, fiind obligatorie revenirea la situația anterioară HCL-ului suspendat.

Astfel, girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate ar însemna încălcarea gravă a legii și ar genera un blocaj fără precedent la nivelul administraţiei locale a sectorului 1. (…) Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal și vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget și refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanței și cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum și câteva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni și nimic să încalce legea”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Clotide Armand implicată în mai multe scandaluri de la preluarea portofolului de primar

Incă de când a câștigat alegerile din Sectorul 1, Clotilde Armand a fost un prima controversat. Aceasta a fost implicată în multe scandaluri generate în mare parte de deciziile la limita legii luate de aceasta. De exemplu, cel mai cunoscut scanal este acela în care primărița a decis să suspende contractul cu firma de salubritate din sector, stârnit atât furia administraţilor cât şi nemulţumirea cetăţenilor care s-au văzut prinşi printre gunoaie în sector. De altfel, decizia a dus la umplerea străzilor de gunoaie. În fine, procurorii DNA au descins la primăria Sectorului 1 unde au luat mai multe documente pentru a vedea legalitatea prin care contractul a fost anulat şi încredinţat către unei firme de casă a primăriei.

O altă mărturisire şocantă făcută de Clotilde Armand a fost atunci când, fiind întrebata care este ultimul act de caritate pe care l-a făcut, a răspuns senin că ei i-a făcut ultimul gest de caritate. Declaraţia a stârnit un val negativ de reacţii în social media unde internautiii au criticat-o pentru acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *