Prima pagină » Actualitate » Consilierii municipali PNL nu cedează în fața presiunilor celor de la USR-PLUS pe scandalul bugetului municipiului București
Consilierii municipali PNL nu cedează în fața presiunilor celor de la USR-PLUS pe scandalul bugetului municipiului București

Consilierii municipali PNL nu cedează în fața presiunilor celor de la USR-PLUS pe scandalul bugetului municipiului București

28 apr. 2021, 12:12,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente există un nou scandal în Coaliţia de Guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR. Scânteia conflictului este reprezentată de adoptarea bugetului municipiului București. În timp ce consilierii PNL au declarat că susţin bugetul iniţiat de Nicușor Dan, USR-PLUS a cerut retragerea de pe ordinea de zi a acestuia.

Conflictul a fost anticipat încă de ieri, 27 aprilie 2021, atunci când mai multe surse a arătat faptul că prin această lovitură dată de USR-PLUS se urmăreşte o aşa zisă răzbunare pusă la cale de Vlad Voiculescu pentru că a fost demis dar şi o negociere referitor la împuternicirea viceprimarului general Horia Tomulescu pentru preluarea unor noi atribuţii.

Consilierii USR-PLUS se opun bugetului municipiului București

Mișcarea este cu atât de dubioasă întrucât Nicușor Dan a fost ales cu susţinerea largă a coaliţiei formată din USR-PLUS și PNL, iar majoritatea este asigurată tocmai de USR-PLUS și PNL. Vestea a picat extrem de prost pentru cei din PNL care au declarat că îl susţin în continuare pe Nicușor Dan şi că vor vota bugetul primăriei București.

În schimb, cei din USR au cerut retragerea proiectului bugetului municipiului București, spunând sec faptul că
„Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

„Au fost 6 săptămâni de discuții. Consilierii generali au fost în permanență consultați de Primar. 120 de ore de consultări cu oricine a fost interesat, din interior sau din exterior – s-a oferit posibilitatea şi cetățenilor să își spună opiniile în dezbaterea publică Avem astăzi la vot propunerea de Buget a Municipiului București pentru 2021”, transmite Diana Mardarovici, consilier general PNL în CGMB, potrivit Mediafax.

Ea precizează că Partidul Național Liberal susține propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan.

„Suntem parteneri corecți ai Primarului general şi înțelegem să fim alături de eforturile lui în toate momentele în care are nevoie de sprijin și de înțelegere. Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună. Facem acest lucru din respect pentru primar și, mai ales din respect pentru bucureșteni. Știm că ei doresc să ne apucăm de treabă pentru București”, conchide Mardarovici.

În fine, unele surse au precizat faptul că această poziţionare împotriva bugetului este doar un plan de răzbunare pus la cale de Vlad Voiculescu pentru faptul că a fost demis de la fruntea Ministerului Sănătății. Acesta mai urmărește iscarea unui conflict în USR-PLUS și PNL dar și slăbirea influenței lui Dan Barna în partid

Aceeaşi situaţie şi la Iași unde proiectul municipiului nu a trecut din cauza celor de la USR

Lucrurile par trase la indigo dacă e să vorbim despre proiectul bugetului municipiului Iași. Vorbim despre faptul că în pofida unor atenţionări venite din instituţii referitor la faptul că întreaga activitate a acestora poate fi pusă sub semnul întrebării, consilierii USR, la îndemnul şi la ameninţările lui Cossete Chichirău au votat întocmai după linia de partid.

„Voi intra în grevă japoneză de luni. Ca primar al municipiului Iași voi arăta tuturor ieșenilor cine este vinovat de ceea ce se întâmplă în acest oraș. Îmi pare foarte rău pentru cei care s-au lăsat înșelați. Îmi pare rău că vina ne aparține tuturor celorlalți care fac parte din clasa politică românească de astăzi. Îmi pare rău că i-am lăsat să voteze USR-PLUS pe prostia noastră și greșelile noastre, să ne asumăm acum, dar va trebui să facem ceva să salvăm acest oraș”, a menționat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *