Prima pagină » Local » Consilierii locali din Iași se apropie de finalul mandatului! În penultima ședință s-au acordat titluri de cetățeni de onoare și s-au aprobat proiecte imobiliare

Consilierii locali din Iași se apropie de finalul mandatului! În penultima ședință s-au acordat titluri de cetățeni de onoare și s-au aprobat proiecte imobiliare

01 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Consilierii locali din Iași se apropie de finalul mandatului. Ieri a avut loc penultima ședință din mandatul actual. Au fost acordate trei titluri de cetățean de onoare. Au fost aprobate și mai multe PUZ-uri inițiate de mai mulți investitori

Consilierii locali din Iași se apropie de finalul mandatului. Mulți dintre aleșii locali din acest mandat nu se vor mai regăsi în noul Consiliu Local ce se va forma după alegerile locale din data de 27.09.2020. În ședința ordinară de ieri au fost aprobate trei proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare. Distincția a fost oferită lui Victor Toader Năstase, în vârstă de 94 de ani, general de brigadă în retragere, doctor farmacist, care a fost timp de aproape 20 de ani decanul Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași.

În al Doilea Război Mondial a luptat ca premilitar. Același titlu l-a primit și Ștefan Dimofte, în vârstă de 98 de ani, participant pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu în ultimul rând, a primit titlul de cetățean de onoare lui Ioan Hadârcă, în vârstă de 71 de ani, poet, traducător și om politic în Republica Moldova. A prins mai multe legislaturi ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Noul cetățean de onoare a primit titlul chiar în Sala Mare a Palatului Roznovanu de la primarul Mihai Chirica.

Consilierii locali au aprobat mai multe PUZ-uri inițiate de investitori privați

Consilierii locali au aprobat și mai multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Unul dintre proiecte aparține societății Graniti Design SRL, condusă de Magda Chiriac. Prin PUZ, în zona Bucium urmează să fie construite locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E/D+P+3E, pe o suprafață de 8.000 metri pătrați. Coeficientul de utilizare a terenului va fi de 1,5, iar procentul de ocupare a terenului va fi de minimum 30 la sută. Totodată a fost aprobat și proiectul unuia dintre cei mai controversați medici din Iași, Doina Iancu, ginecolog la maternitatea „Elena Doamna”.

Ca beneficiar apare și soțul Simon Iancu, patronul Inter Uno SRL, societate cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Cei doi dețin o suprafață de teren de 601 metri pătrați, situată pe bulevardul Tudor Vladimirescu nr.75. Conform PUZ urmează să fie ridicat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E. Documentația arată un procent de ocupare a terenului de maximum 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului nu poate depăși 1,8 metri pătrați. Imobilul urmează să beneficieze de un număr de 12 locuri de parcare.

A fost ales noul președinte de ședință în Consiliul Local

A fost supusă votului și alegerea noului președinte de ședință. La un moment dat, grupul PSD l-a propus pe Bogdan Crucianu, dar a refuzat nominalizarea explicând că în Consiliu s-a format deja o nouă majoritate. Liberalii l-au ironizat, mulțumindu-i că și-a dat seama că PSD va pierde alegerile locale. În consecință, ultima ședință de Consiliu Local va fi prezidată de liberalul Eduard Boz, avocat de profesie. Nu în ultimul rând, consilierii au aprobat și suplimentarea sumelor privind reabilitarea Palatului Braunstein. S-a alocat suma de 1,8 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`