Prima pagină » Local » Consilierii locali au aprobat o mizerie de bloc în cartierul Cantemir! Cinci etaje pe o palmă de pământ
Consilierii locali au aprobat o mizerie de bloc în cartierul Cantemir! Cinci etaje pe o palmă de pământ

Consilierii locali au aprobat o mizerie de bloc în cartierul Cantemir! Cinci etaje pe o palmă de pământ

29 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Local

În cadrul Consiliului Local de ieri, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect controversat ce vizează construirea unui imobil S+P+5E, pe o suprafață de doar 481 metri pătrați, situată pe Aleea Decebal, nr.17, lângă Direcția Creșe. În ciuda zonei foarte aglomerate, consilierii au avizat proiectul. A trecut cu patru abțineri, dar și fără votul a patru consilieri locali care au ieșit din sală: Răzvan Timofciuc (PNL), Etienne Ignat (PNL), Vlad Ghizdovăț (PNL) și Florin Adrian Boca (PSD). Indicatorii urbanistici arată o înălțime maximă -18 m, POT – 40 la sută, CUT – 2,5 mp, spații verzi – 15 la sută. Proiectul aparține societății In Front Associates SRL, controlată de către Răzvan Ștefan Bănceanu. Și vecinii din zonă au contestat proiectul. Pe terenul lui Bănceanu se află mai multe rețele de utilități ce deservesc blocurile din împrejurimi.

Cine este Bănceanu

Răzvan Ștefan Bănceanu, în vârstă de 44 de ani, a venit la Iași în 2017, când a deschis pe strada Alexandru Lăpușneanu localul Cinema Bistro. Născut în Vaslui, la acea dată figura cu domiciliul în București. La un moment dat a fost subiectul unei dezbateri la nivel central. În 2000, Bănceanu a făcut scandal când Primăria Capitalei a început lucrările de modernizare la pasajul Mărășești. Bănceanu susținea că o parte din stradă îi aparține. Au trecut nouă ani de atunci, iar afaceristul a avut câștig de cauză în instanță. După ce a făcut puțină zarvă cu un buldozer, conflictul s-a mutat din nou în instanță. În 2015 primește o nouă sentință favorabilă. De data aceasta trebuia să primească și bani, pentru o perioadă de 6 ani. În total urma să primească în rate peste 250.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *