Prima pagină » Local » Consilierii județeni trebuie să aprobe, pentru finanțare, proiectul privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din Miroslava. Investiția se va face prin PNIIUS și depășește 1,7 miliarde de lei

Consilierii județeni trebuie să aprobe, pentru finanțare, proiectul privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din Miroslava. Investiția se va face prin PNIIUS și depășește 1,7 miliarde de lei

28 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Proiectul de hotărâre, privind aprobarea construirii și dotării Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din Iași, va fi supus votului de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 28 august 2024

Aleșii județului se reunesc astăzi pentru a aproba 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la aprobarea proiectului „Construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină  Cardiovasculară  Iași”, în vederea finanțării prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești (PNIIUS), precum și a Acordului de parteneriat între Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași și U.A.T. Județul Iași prin Consiliul Județean.

Proiectul privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din Iași, supus votului consilierilor județeni

Proiectul de hotărâre care va fi supus votului plenului Consiliului Județean are ca scop aprobarea în vederea depunerii acestuia spre finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. „Obiectivul general, îl reprezintă creșterea calității actului medical, clădire cu design contemporan, dotată și echipată la standarde europene, cu o capacitate sporită de a deservi pacienții cu afecțiuni cardiovasculare. Astfel, efectul investiției constă în reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare de pe teritoriul Moldovei, persoane care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre medicale pentru a beneficia de asistență de specialitate. De asemenea, acest proiect va contribui la dezvoltarea zonei și promovarea municipiului Iași, la nivel național și internațional”, se arată în proiectul de hotărâre publicat.

Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară se va crea prin redenumirea şi transformarea Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, unitate spitalicească cu personalitate juridică, aflată în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătății, conform HG nr.496/2022, poz.42. În acest sens, în cadrul proiectului de hotărâre, se va aproba și un parteneriat încheiat între Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași şi U.A.T. Județul Iași prin CJ.

Noua construcție va fi realizată pe un amplasament de 120.000 de metri pătrați

Amplasamentul propus pentru construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară are o suprafață totală de 120.000 mp, fiind în administrarea Județului Iași – Consiliul Județean Iași (domeniu public), situat în intravilanul extins al satului Brătuleni, în partea de nord a comunei Miroslava, aliniat la drumul național DN 28D — centura Iași.

„Structura funcțională cu 50 de paturi la secția spitalizare de zi și 450 de paturi la secția spitalizare continuă, rezultând un total de 500 de paturi pentru specialitățile propuse, pentru Institutul Regional de Medicină  Cardiovasculară Iaşi, respectă prevederile legislației din domeniul sanitar și asigură o utilizare optimă a resurselor materiale și umane. Conform temei de proiectare, noua clădire va ține cont de noile cerințe impuse de conceptul nZEB — near zero energy buildings —, își va acoperi o parte din energia consumată din surse regenerabile, obiectiv asumat de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, se mai arată în documentele publicate.

Pentru construirea spitalului, inclusiv a parcării subterane, clădiri tehnice și împrejmuire, va fi cheltuită suma de 1.759.377.811,86 de lei, cu TVA inclus. Regimul de înălțime a clădirii va fi de S+P+5E+Etaj tehnic. Suprafața construită va fi de 17.049,07 metri pătrați.

Proiectul de hotărâre, privind aprobarea construirii și dotării Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din Iași, va fi supus votului de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 28 august 2024, pe lângă alte 29 de proiecte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024