Prima pagină » Local » Consilierii județeni dezbat reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Proiect finanțat prin PNDL
Consilierii județeni dezbat reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Proiect finanțat prin PNDL

Consilierii județeni dezbat reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Proiect finanțat prin PNDL

22 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași va fi discutată de consilierii județeni la prima ședință din 2022. Aleșii județului vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței

Consilierii județeni se vor reuni într-o nouă ședință ordinară a CJ Iași, ședință ce va avea loc săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura mai multe proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, dar și unele investiții noi la unitățile subordonate.

Pe ordinea de zi a ședinței din 26 ianuarie 2022 vor mai apărea unele proiecte de hotărâre legate de încheierea unor acorduri de cooperare cu raioane din Republica Moldova. În urmă cu câteva zile, CJ a scos la licitație un proiect privind extinderea secției UPU de la Spitalul pentru Copii din Iași.

Reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dezbătută de consilierii județeni

Consilierii județeni vor discuta, printre altele, despre consolidarea unui pavilion de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași. Proiectul este inclus în lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin PNDL.

„Lucrările de execuție au început în anul 2019. Din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții din anii 2020-2021 și a lucrărilor suplimentare care au apărut la decopertarea structurii în perioada de execuție, constructorul nu a mai putut continua lucrările, motivând că acestea depășesc capacitatea firmei și angajamentele contractuale asumate la prețurile din 2018. Prin hotărârea Consiliului Județean Iași a fost aprobată suma de 100.000 de lei pentru întocmirea raportului tehnic al lucrărilor executate, revizuirea și completarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție pentru lucrările rest de executat, consultanță și organizarea procedurilor de achiziție”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

CJ va aviza programul de lucrări la drumurile județene

Consilierii județeni vor discuta și un proiect de hotărâre privind lista drumurilor din județ care vor fi refăcute pe parcursul anului 2022, prin Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi. În plus, consilierii vor discuta și un proiect de hotărâre privind modernizarea drumului judeţean DJ 201C: limita județului Neamţ – Răchiteni – Intersecţie DN 28 (km 10+500– 16+350), cu fonduri proprii.

Pe ordinea de zi a ședinței va mai fi un proiect legat de aprobarea cotizației județului Iași, în calitate de membru al Asociației Regiunilor Europene (ARE), pentru anul 2022. Un alt proiect ține de aprobarea cotizației județului Iași la Asociația Regiunilor Europene Viticole (AREV), pentru anul 2022. Recent, forul județean a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pe anul 2022.

Fonduri pentru axa rutieră Iași – Suceava

Pe ordinea de zi a ședinței va mai figura un proiect legat de aprobarea raportului, pentru perioada ianuarie – decembrie 2021, în ceea ce privește planul de menţinere a calităţii aerului între 2019 și 2023. CJ va mai discuta despre un proiect de hotărâre privind alocarea din excedent, până la aprobarea bugetului pe anul 2022, a fondurilor necesare plăților urgente la axa rutieră strategică Iași – Suceava.

Pe ordinea de zi a ședinței va mai fi și un proiect legat de aprobarea Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024. Consilierii județeni discută reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, cu fonduri prin Ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *