Prima pagină » Local » Consiliere de sute de mii de lei în comuna Victoria: Primarul a scos din buzunarul localnicilor 140.000 de lei pentru niște servicii de consultanță!

Consiliere de sute de mii de lei în comuna Victoria: Primarul a scos din buzunarul localnicilor 140.000 de lei pentru niște servicii de consultanță!

02 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Maria Moldovanu, în Local

Primarul comunei Victoria a ales să plătească pentru consiliere sute de mii de lei. Daniel Crețu a achitat 140.000 de lei, fără TVA inclus, pentru niște servicii generale de consultanță în management. Deși achizițiile apar pe SEAP, primarul susține că nu s-a cheltuit niciun ban încă, iar sumele respective nu sunt decât planuri de achiziție pentru anul în curs

Locuitorii comunei Victoria par a fi printre cei mai fericiți oameni din lume, dacă e să ne luăm după faptul că din 2004 își aleg același primar. Daniel Crețu, care se bucură lunar de un salariu de aproximativ 10.000 de lei, plătește sume uriașe din bugetul local pentru niște servicii de consiliere care, până la urmă, nu au nicio finalitate. Mai mult, surse din primărie susțin că banii ajung la o firmă administrată de Florin-Constantin Prisăcaru, nimeni altul decât fostul consilier personal al primarului Daniel Crețu.

primaria comunei Victoria

În comuna Victoria prețurile pentru serviciile de consultanță în afacere și management sunt mai scumpe decât în marile orașe ale României

Consiliere de sute de mii de lei: 140.000 de RON pentru servicii generale de consultanță în management

Catalogul electronic SEAP

În luna ianuarie a anului curent, în SEAP au fost înregistrate două achiziții conform cărora Primăria comunei Victoria a achitat suma de 140.000 de lei pentru servicii de consultanță

În comuna Victoria prețurile pentru serviciile de consultanță în afacere și management sunt mai scumpe decât în marile orașe ale României. Anul acesta, pe 1 ianuarie 2022 și 10 ianuarie 2022, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Comunei Victoria a achitat suma de 140.000 lei, fără TVA inclus, pentru ”servicii generale de consultanță în management”.

Ofertantul este Florin-Constantin Prisăcaru, care figurează drept persoană fizică autorizată din 1 noiembrie 2021. PFA-ul pare făcut cu dedicație, atâta timp cât, în perioada imediat următoare, a reușit să obțină contracte cu primari din siajul PNL.

În patru luni de activitate omul de afaceri de conjunctură a încheiat 7 contracte cu  primăriile comunelor Victoria, Lețcani, Golăiești și Grozești, pentru o valoare totală de 465.000 de RON.

Sursele din cadrul primăriei susțin că Florin-Constantin Prisăcaru este fostul consilier personal al primarului, iar suma de bani primită de acesta ar fi o remunerare din partea edilului pentru alte servicii prestate de Florin-Constantin Prisăcaru.

Primarul comunei Victoria a plătit suma uriașă ofertantului, din ”buzunarul” localnicilor pentru a beneficia de ”îndrumarea” și sfaturile expertului în management. Conform datelor din SEAP, banii s-au cheltuit pe ”asigurarea respectării prevederilor contractuale ale proiectului, precizarea cerinţelor proiectului, conducerea implementării proiectului, identificarea şi analizarea riscurilor şi precizarea acţiunilor de control al riscurilor pentru oameni, proprietăţi şi mediu, orientarea muncii echipelor şi indivizilor pentru realizarea obiectivelor organizaţionale şi de proiect, estimarea resurselor necesare proiectului, identificarea surselor şi elaborarea programelor pentru proiecte, precum şi asigurarea resurselor operaţionale pentru proiect”.

Achizitia facuta de catre Primaria comunei Victoria

Primarul susține că suma uriașă de 140.000 de lei pentru niște servicii de consultanță este complet justificată, drept urmare a contractelor pe care acesta le înglobează

Primarul ”penal“ din Victoria minte cu nonșalanță: ”E un plan de achiziții!”

primanul comunei Victoria, Daniel Cretu

În prezent, Daniel Crețu este în cel de-al cincilea mandat ca  primar al comunei Victoria

Primarul Daniel Crețu susține că nu s-a cheltuit, încă, niciun ban și că de fapt este vorba despre niște planuri de achiziție, minciuna fiind demonstrată de achizițiile făcute pe SEAP.

”Nu a fost nimic plătit! Ce e pe SEAP, e așa… Un plan de achiziții… Ceva probabil. Planul de achiziții nu înseamnă că trebuie să se și facă cheltuiala! Aia e ce mi-am propus eu anul ăsta să fac și am trecut sumele maxime de achiziții, ca să am plajă de lucru, la modul general. Încă nu am plătit, le fac în decursul anului în funcție de cum am nevoie. Abia acum o să înceapă să se facă contract de consultanță. Planurile de achiziție sunt anuale… Le faci cu cheltuielile pe care le soliciți, dar nu este obligatoriu să le și realizezi”, declară primarul comunei Victoria, Daniel Crețu.

Edilul susține că suma uriașă dată PFA-ului deținut de Florin-Constantin Prisăcaru pentru niște servicii de consultanță este, totuși, complet justificată.

”Da (suma este justificată)! Dacă nu-mi ajunge, o să mai fac după aia. Sigur că da, în funcție de proiect… Aia este o sumă generală, iar înăuntrul ei pot fi și 10 contracte”, susține Daniel Crețu.

Deși câștigă mandat după mandat în Victoria, primarul a avut destule problema cu Legea. În 2005, acesta a fost acuzat de fosta contabilă a Unității Medico–Sociale din satul Sculeni, Ana Chirica, de abuz în serviciu și hărțuire sexual.

Mai mult, în 2018 acesta a figurat într-un dosar penal, pentru ucidere din culpă, alături de inginerul Aurelian Sava și administratorul firmei SC Magnum Instalatii SRL, Mircea Lucian Medvid.

În prezent, primarul comunei Victoria este la al cincilea mandat și poate achiziționa consiliere de sute de mii de lei din bani publici.

Comentarii
  • Anonimul fara niciun interes

    Apropo, anonimule pe care ”nu-i cunosti și nu ai niciun interes”, dar de unde stii tu ca este mâna ”unui disperat ce tot candideaza și nu poate trece de actualul primar”. E un proverb: Cine se scuză, se acuză. Continuati cercetarile, o sa fiti uimiti de ce o sa descoperiti! O sa aveti cel mai mare tiraj din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *