Prima pagină » Titlurile zilei » Consilier ieșean la Ministerul Transporturilor, în război cu Fiscul! Are sechestru pe bunuri. Cătălin Urtoi: „Ți-e greață să plătești”
Consilier ieșean la Ministerul Transporturilor, în război cu Fiscul! Are sechestru pe bunuri. Cătălin Urtoi:

Consilier ieșean la Ministerul Transporturilor, în război cu Fiscul! Are sechestru pe bunuri. Cătălin Urtoi: „Ți-e greață să plătești”

03 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Cătălin Urtoi este unul dintre cei care au câştigat cel mai mult ca imagine din tot scandalul cu construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Mașina firmei de publicitate pe care o conduce a fost pusă sub sechestru. Zice că a achitat chiar în ziua în care Fiscul a anunțat vânzarea. S-a sucit după ce a dat un telefon. „Mi-a spus că nu poate ridica sechestrul pentru că trebuie să plătesc și pe luna ianuarie. Mă duc luni și plătesc. Lună de lună am de plătit. Nu este o sumă mare, cam 10.000 de lei dau la Stat. Asta e valoarea”, a spus Cătălin Urtoi. Cei interesați de o mașină veche de 19 ani, licitația are loc pe data de 13 februarie

Probleme pentru ieșeanul Cătălin Urtoi, consilier onorific la Ministerul Transporturilor. Cătălin Urtoi este unul dintre cei care au câştigat cel mai mult ca imagine din tot scandalul cu construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Vehement susținător al autostrăzii A8, care ar urma să lege Iașul de Vestul Țării, Urtoi are de rezolvat și probleme personale. Finanțele ieșene i-au urmărit activitatea și au constatat că Urtoi nu este cel mai bun platnic. Și cum executorii fiscali sunt neiertători, au scos la vânzare bunurile lui Urtoi, înregistrate pe societatea Kat Media Distribution SRL. Este vorba despre un autoturism Opel Agila, fabricat în 2001. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 3.790 lei. Procedura este programată pentru data de 13 februarie.

„Cei interesați în cumpărarea bunurilor sunt invitați să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop și până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare. Pentru participarea la licitație ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației, următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10 la sută din prețul de pornire a licitației”, se arată în anunțul Finanțelor.

Urtoi: „Plătesc 10.000 de lei lunar la Stat”

Firma lui Urtoi are ca obiect de activitate „servicii de publicitate”. În societate mai apare un asociat: Mihai Dumitriu. Urtoi are și calitatea de administrator. Contactat telefonic, consilierul ministrului a spus că a plătit datoria. Cătălin Urtoi este unul dintre cei care au câştigat cel mai mult ca imagine din tot scandalul cu construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

„Ieri (30 ianuarie -n.r) am plătit 12.000 lei (tot ieri a fost anunțată licitația -n.r.). Nu știu de ce s-a scos la vânzare. Sunt datorii pentru că muncesc. De asta fac datorii, pentru că muncesc. Sunt momente când ți-e greață să plătești. Noroc că nu am licitații cu Statul, eu lucrez numai în privat”, a precizat Urtoi.

Ulterior a revenit cu alte explicații.

„Am vorbit cu doamna de la Finanțe și mi-a spus că nu poate ridica sechestrul pentru că trebuie să plătesc și pe luna ianuarie. Mă duc luni și plătesc. Lună de lună am de plătit. Nu este o sumă mare, cam 10.000 lei dau la Stat. Asta e valoarea”, a mai spus Urtoi.

Societatea Kat Media Distribution SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 287.504 lei, profit de 149.378 lei, datorii de 34.195 lei, cu un număr de 5 angajați.

Vicepreședinte la „Împreună pentru A8”

În mediul public, Cătălin Urtoi este cunoscut ca vicepreședinte al Asociației „Împreună pentru A8” și organizator de proteste față de indiferența guvernanților de a investi în infrastructura rutieră din Regiunea Moldova. Misiunea lui Urtoi constă în monitorizarea etapelor ce țin de realizarea autostrăzii Iași -Târgu Mureș. Postul de la minister nu este remunerat.  Cătălin Urtoi este unul dintre cei care au câştigat cel mai mult ca imagine din tot scandalul cu construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. A fost pus pe funcție pe o perioadă determinată, de 6 luni, termen ce expiră în luna iunie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`